kr2y510
konfederata targowicki
- 12 770
- 24 728
Po tej pogadance może niektórzy zrozumieją kim jest Jarosław Kaczyński domagający się wspólnej europejskiej armii.Ciekawa pogadanka o nieciekawej personie.
Po tej pogadance może niektórzy zrozumieją kim jest Jarosław Kaczyński domagający się wspólnej europejskiej armii.Ciekawa pogadanka o nieciekawej personie.
Polityka to taka k**wa, że inaczej się nie da. Kaczyński przecież tak samo, czasem mówi jedno, a na koniec robi drugie. Inni też. Więc to jest taka rozgrywka. Ja o to nie mam pretensji do jakiegokolwiek polityka. A Kaczyński kiedyś kojfnie i jest duża szansa, że inni mu pomogą.Problem z takimi kreaturami jak Pawłowicz jest ten natury, że co innego mówią, co innego robią.
...
W przypadku Pawłowicz chodzi o całkowite dwumyślenie i uprawianie polityki notorycznych sprzeczności.
Nie wiem, czym wg Kurtyki powinna być energia, oprócz tego, że towarem. Bronią przeciw innym krajom? Środkiem politycznym do terroryzowania swoich poddanych? Jak jednak widać, czasem w Unii jest więcej sensownego pomyślunku niż na krajowym podwórku...
Można włączyć napisy.
to niemozliwe zeby taka duza partia byla monolitemMózg Rozjebany
Nie wiem czy wątek jest o Pawłowicz czy o Unii. Do rozumienia czym jest UE nie potrzeba żadnej Pawłowicz.
Problem z takimi kreaturami jak Pawłowicz jest ten natury, że co innego mówią, co innego robią. Nie chodzi mi tu o banalne niespełnianie obietnic wyborczych takich jak obniżenie podatków, bo to standard i zachowanie jak najbardziej zrozumiałe. np. mówisz nie będę więcej pił, a pijesz.
W przypadku Pawłowicz chodzi o całkowite dwumyślenie i uprawianie polityki notorycznych sprzeczności.
np. PiS obnosił się germanofobią, promował gównoburzę z dziadkiem z Wehrmachtu, a jak doszedł do władzy to dostawał po dupie od rządu Niemiec. Jednak ten sam PiS dotuje fabrykę Mercedesa i panicznie się boi, że Merkel mogłaby stracić władzę w Niemczech.
Takich sprzecznych sygnałów mamy dosłownie setki. Zalew sprzeczności powoduje, że wyborca przestaje rozumować w kategoriach logiki dwuwartościowej. Nie chodzi przy tym o subtelności typu logika rozmyta (odcienie szarości). Chodzi o jednoczesne przyjęcie całkowicie przeciwstawnych poglądów. Jednocześnie 0 i 1. (żadnych skojarzeń z komputerami kwantowymi. tam rzadzą pewne zasady i da się prowadzić obliczenia, tutaj mamy jedynie emocje).
1. Pawłowicz uważa, że UE jest gorsza od komunizmu.
2. Kaczyński przeciwników UE nazwał szkodnikami.
W takim wypadku Pawłowicz powinna zachować się jak Niewiadomski, tzn. publicznie zastrzelić Kaczyńskiego. Jeśli się boi, to powinna przynajmniej opuścić partię. Pozostając w PiS popada w logikę sprzeczności.
W tym szaleństwie jest metoda, ponieważ społeczeństwo poddane sprzecznym sygnałom głupieje. Mózgi ludzi zamieniają się w breję, przechodzą w stan "nie chcem ale muszem". Założę się, że to dawno temu opracowali jacyś spece od psychologii. Znane są eksperymenty Ascha, Milgrama itd.
Schulz chce przekształcić Unię w Stany Zjednoczone Europy. „Kto się sprzeciwi, ten odejdzie z UE”
Przewodniczący Socjaldemokratycznej Partii Niemiec (SPD) Martin Schulz zaprezentował 7 grudnia swój projekt stworzenia do 2025 roku „Stanów Zjednoczonych Europy”. Stwierdził również, że ci którzy się na to nie zgodzą, opuszczą Unię Europejską.
– Chcę aby został zawarty traktat ustanawiający w Europie federalny system – powiedział Martin Schulz na zgromadzeniu SPD w Berlinie, 7 grudnia. Wezwał też własne ugrupowanie do porozumienia z Angelą Merkel w sprawie sformowania nowego rządu i zakończenia kryzysu koalicyjnego. SPD jawi się obecnie jako jedyny wiarygodny sojusznik obecnej kanclerz, w sformowaniu trwałej koalicji.
Schulz wyjaśnił, że podczas dokładnego opracowywania projektu ustanowienia systemu federalnego w Europie, należy zasięgnąć zdania obywateli krajów członkowskich. – Gdy plan zostanie doszlifowany, przedstawimy go rządom krajów UE i ci, którzy będą przeciwni, po prostu opuszczą Unię – powiedział lider SPD. Podkreślił również, że Polska stale podkopuje wartości UE, Węgry zaś, systematycznie się izolują.
O swojej decyzji polityk poinformował także na Twitterze. „Chcę nowego konstytucyjnego traktatu, ustanawiającego Stany Zjednoczone Europy. Europy, która nie stanie się zagrożeniem dla krajów członkowskich, ale korzystnym dodatkiem” – napisał Schulz.