Teraz Sierp!

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
W nowym Najwyżyszm Czasie przytaczane są wypowiedzi Sierpa (jakieś 6 zdań) w artykule "Wyjście z szarej strefy".

Klefest

New Member
11
2
Ciekaw jestem czy by przeszło coś takiego. Skrzyknąć się większą grupą ludzi wziąć zaświadczenia ze swojego urzędu gminy o możliwości głosowania poza swoim miejscem zamieszkania i pojechać tam, gdzie Jacek kandyduje i go poprzeć. Nie wiem czy miałoby to jakieś praktyczne efekty, ale czasami warto próbować. Ja bym był chętny.

D

Deleted member 427

Guest
Najważniejszy fragment:

Screen_shot_2014_04_23_at_12_56_48_PM.png

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Z tymi przestępcami chodziło Jackowi o przestępstwa z ofiarami czy wszystkie? I to osobiste zdanie Jacka, czy pisze to jako członek PL? Korwin głosi raczej to samo. Jeśli to osobiste zdanie Jacka, to nie wiem, czemu dostęp do takiej broni ma mieć tylko garstka wybranych (wojsko), a ludności cywilnej, też może się przydać np. do obrony przed państwem lub w wypadku wojny. Nie wiem co konkretnie Jacek miał na myśli mówiąc ciężka broń wojskowa (czy granatnik się do tego zalicza, czy chodzi o bomby atomowe lub zupełnie coś innego). Ale wypowiedź wydaje się być ok.

D

Deleted member 4151

Guest
Ja to zrozumiałem tak ,że jak ktoś był skazany to będzie mógł sobie kupić tylko broń defensywną. Zwykły człowiek może sobie kupić co chce.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Ja bym na początek nie robił ograniczeń dla skazanych, do czasu aż zostanie ulepszona reszta prawa,
w tym:
wprowadzone normalne prawo do obrony
zmniejszone uprawnienia policji
zmniejszone podatki
Inaczej od razu połowa Polaków straci możliwość posiadania broni.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 696
A ja nie rozumiem czemu skazani przestępcy mieliby być pozbawiani podstawowych praw człowieka takich jak posiadanie broni. To nieludzkie. Kwestia ciężkiej broni też jest dla mnie niezrozumiała, czy w państwie Sierpa nie będzie można być kolekcjonerem haubic?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
czyli bedzie jakaś państwowa instytucja która bedzie ludziom gadoć co mogą a cego nie mogą mieć, oraz ingerencja w gospodarke dyktując przedsiembiorcom co komu mogą sprzedawać...

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
czyli bedzie jakaś państwowa instytucja która bedzie ludziom gadoć co mogą a cego nie mogą mieć, oraz ingerencja w gospodarke dyktując przedsiembiorcom co komu mogą sprzedawać...

Państwowa, czy nie - najważniejsze że będzie demokratyczna, czyli - wolnościowa :)

Caleb

The Chosen
511
271
A ja nie rozumiem czemu skazani przestępcy mieliby być pozbawiani podstawowych praw człowieka takich jak posiadanie broni. To nieludzkie. Kwestia ciężkiej broni też jest dla mnie niezrozumiała, czy w państwie Sierpa nie będzie można być kolekcjonerem haubic?
Pewnie tak samo nie będzie można poustawiać krasnali atomowych w ogródku :(

D

Deleted member 427

Guest
A ja nie rozumiem czemu skazani przestępcy mieliby być pozbawiani podstawowych praw człowieka takich jak posiadanie broni.

Bo w akapie będą odjebywani już pół godziny po popełnieniu przestępstwa, dlatego kwestia posiadania broni palnej po odbyciu wyroku będzie dla nich najmniejszym zmartwieniem :)

Caleb

The Chosen
511
271
Poważnie, to pytania żałosne. Najważniejsze (bo kilkukrotnie powtarzane) to:
Jakie masz nastawienie do "piractwa"
Ile zarabiasz ? :D
Czy kandydował byś do PE gdyby jedynym wynagrodzeniem była "średnia krajowa"?
Co myslisz o wprowadzeniu mozliwosci adopcji dla par homoseksualnych?
Nie uważasz że trochę to odstraszyło ludzi od Partii Libertariańskiej?
Szczególnie biorąc pod uwagę poprzednie "numery" jak atomowe krasnale
Używałeś TORa kiedykolwiek w życiu?
To jakby spytać, czy ktoś używa elektrycznej szczoteczki do zębów.

Ale zaskoczył mnie brak pytania o drogi. Czyli dalej nie wiemy, kto je będzie kurwa budować??

Do góry Bottom