T
Tralalala
Guest
Pamp przecież oni kurwa specjalnie napisali to takie długie aby nikomu normalnemu nie chciało się tego robić, chyba, że by się podzielić bo kurwa jedna osoba dostanie kurwicy.
Uwaga mistrz logiki. Państwo otóż wyzyskuje, oraz PAO też wyzyskuje ( chuj, że przynależność jest dobrowolna, jak można wyzyskiwać kogoś kto się na to kurwa godzi w dobrowolnej umowie? To pozostanie dla mnie zagadką niewyjaśnioną, zapewne do końca życia. )
Z tej części B2 do której bezmózgi autor się odwołuje.
Nie no Staszek dałeś teraz istną kopalnię do tego topicu. Będę kibicował wszystkim którzy podejmą się szczytnego celu udowodnienia lewakowi jak bardzo jego mózg jest rozpuszczony w gównie które niewątpliwie powinno strumieniami wypływać z jego uszu.
Chciałem przeczytać kilka linijek więcej i niestety ale muszę to skomentować bo tu głupota występuje tak samo często jak u mnie słowo kurwa.
Zaraz zaraz, kurwa to nie łaska podpisać ze złym kapitalistą wynajmującym mi mieszkanie iż sam wybieram dostawcę usług ochronnych? Widocznie taki pomysł wykracza poza umysł komucha. No bo oczywiście, że jeżeli ktoś wynajmuje ode mnie mieszkanie, nie posiada tam jakichkolwiek praw, wcale nie deleguję mu uprawnień do rozporządzania moją własnością w określonych ramach czasowych oraz warunkach, nie to się kurwa nie dzieje.
Jako kapitalistyczną hierarchię rozumieją pewnie wolny rynek, no tak bo jedyną drogą do SWOBODNEGO rozwoju jest zabranianie komuś czegoś lub wydawanie za hajs papierka zezwalającego na wykonywanie określonych czynności. Toż to jakiś bełkot kurwa jest.(w istocie, anarchiści argumentowaliby, że krytyczna myśl wymaga swobodnego rozwoju i ewolucji, a jest to właśnie dokładnie to, co tłumi kapitalistyczna hierarchia)
Uwaga mistrz logiki. Państwo otóż wyzyskuje, oraz PAO też wyzyskuje ( chuj, że przynależność jest dobrowolna, jak można wyzyskiwać kogoś kto się na to kurwa godzi w dobrowolnej umowie? To pozostanie dla mnie zagadką niewyjaśnioną, zapewne do końca życia. )
Z tej części B2 do której bezmózgi autor się odwołuje.
Główną funkcją państwa jest umożliwianie rządzącej elicie wyzyskiwania niższych warstw społecznych, tj. czerpania z ich ekonomicznej nadwyżki.
Jest oczywiste, że "anarcho"-kapitalistyczne stowarzyszenia obronne spełniają kryteria państwowości naszkicowane w sekcji B.2 ("Dlaczego anarchiści opowiadają się przeciw państwu?"). Bronią one własności prywatnej i ochraniają stosunki władzy, stosują przymus i są instytucjami hierarchicznymi, rządzącymi podległymi sobie ludźmi w imieniu "elity rządzącej", tj. tych, którzy zatrudniają zarówno siły rządzące, jak i ludzi przez nie rządzonych. Dlatego z anarchistycznego punktu widzenia te "stowarzyszenia obronne" są państwami w pełnym tego słowa znaczeniu.
Nie no Staszek dałeś teraz istną kopalnię do tego topicu. Będę kibicował wszystkim którzy podejmą się szczytnego celu udowodnienia lewakowi jak bardzo jego mózg jest rozpuszczony w gównie które niewątpliwie powinno strumieniami wypływać z jego uszu.
Chciałem przeczytać kilka linijek więcej i niestety ale muszę to skomentować bo tu głupota występuje tak samo często jak u mnie słowo kurwa.
Po drugie, w kapitalizmie większość ludzi spędza lwią część swojego dnia na terenie własności innych ludzi -- to znaczy, pracuje dla kapitalistów i/lub mieszka w lokalach czynszowych. Zatem jeśli posiadacz własności wybierze "stowarzyszenie obronne", by broniło jego fabryk, farm, mieszkań czynszowych itp., to jego pracownicy i dzierżawcy będą to postrzegali jako "wymuszony monopol na dostarczanie usług obronności na danym obszarze".
Zaraz zaraz, kurwa to nie łaska podpisać ze złym kapitalistą wynajmującym mi mieszkanie iż sam wybieram dostawcę usług ochronnych? Widocznie taki pomysł wykracza poza umysł komucha. No bo oczywiście, że jeżeli ktoś wynajmuje ode mnie mieszkanie, nie posiada tam jakichkolwiek praw, wcale nie deleguję mu uprawnień do rozporządzania moją własnością w określonych ramach czasowych oraz warunkach, nie to się kurwa nie dzieje.
Wydziedziczyły kurwa?A to dlatego, iż jest oczywiste, że pracobiorcy i dzierżawcy nie będą mogli zatrudnić swoich własnych przedsiębiorstw obronnych, aby wydziedziczyły kapitalistów i posiadaczy ziemskich.