Staszek Alcatraz
Tak jak Pan Janusz powiedział
- 2 794
- 8 465
Agnieszka Gozdyra
Podejrzewam, że to się niestety prędzej czy później się stanie. A niestety, bo ten propagandzista nie zasługuje na taką śmierć.Niech się Jabba zażre na śmierć, jak Kuroń młodszy i niech zdycha.
Dziwka
Mam wrażenie, że ludzie, których właśnie poznaję
są ludźmi, których znałem już wcześniej,
ale oni nie chcą się do tego przyznać.
Spotykamy się, a oni mówią: Sukces
to znaczy mieć dobrą pracę.
Sukces to znaczy być szczęśliwym.
Zgadzam się z nimi z całego serca.
Lecz, gdy pytają: Z czym się utożsamiasz,
identyfikujesz? Jakiej muzy słuchasz?
Dlaczego mówisz, że nie masz wewnętrza?
I co na to twoja nieśmiertelna dusza?
Wtedy opowiadam im taką historię:
Spacerowałem sobie po lesie
i spotkałem krasnoludka:
Mówię: To niemożliwe!
A on na to: Sam jesteś niemożliwe!
I ugryzł mnie w łydkę.
Poczułem jak wysysa
mi wszystko ze środka.
A gdy się śmieją pokazuję im bliznę.
Wybaczam jej bo lubi koty i nie wygląda jak biurwa zryta na zapałę.Agnieszka Gozdyra
Tak to jest, że religijność jest bardzo bliska lewicowych idei. Modliła się, modliła i wymodliła Dopust Boży, rodzony syn poszedł w pedały. Nikomu nie życzę, by jego bachor poszedł w komuchy czy pedały. Modlitwa nie zawsze działa, ale skórzany pas i srogie lanie tyłka w takich przypadkach działają. To wyższość propertarianizmu.Matka Jasia Kapeli napisał:- Modlę się za niego, ale mam poczucie, że za mało, zbyt rzadko i chyba zbyt słabo wierzę w moc modlitwy - mówi o Jasiu Kapeli jego matka. Jednego z najpopularniejszych działaczy lewicowych wychowała bowiem kobieta niezwykle głęboko wierząca, która dziś w rozmowie z Robertem Mazurkiem z "Rzeczpospolitej" szczerze o powiada o tym, jakim dramatem dla jej rodziny jest działalność syna.
Można tego użyć w propagandzie.Zdaniem matki Jasia Kapeli, destrukcyjny wpływ na jej rodzinę i relacje z synem mieli ludzie z "Krytyki Politycznej". Teresa Kapela ocenia, że to środowisko bardzo silne, które z łatwością wciąga młodych, ciekawych świata ludzi. - On się „Krytyką Polityczną", która jest ciekawym środowiskiem, zachłysnął i tak trwa - stwierdza.
Rzeczywiście, patrząc na takie środowiska jak radio maryja czy fronda, można odnieść wrażenie, że etatyzm to ich druga religia.Nasuwa mi się takie skojarzenie... geny odpowiedzialne za religijność i lewaczenie, to najprawdopodobniej te same geny.
Brzmi Jak opis sekty.Teresa Kapela ocenia, że to środowisko bardzo silne, które z łatwością wciąga młodych, ciekawych świata ludzi.
Jeżeli ktoś nigdy w życiu realnie nie doświadczył istnienia Boga, oraz tego że On jest w stanie odpowiedzieć na modlitwę wierzących, to pozostaje jedynie kpić. Niestety hańbą tradycyjnego chrześcijaństwa jest to że nie potrafią pokazać czegoś co dla pierwszych chrześcijan było wręcz namacalne - faktu że Bóg działa!
Bóg działa!
Bo to jest para-sekta.Brzmi Jak opis sekty.
Dokładnie tak jest. Np. moim zdaniem najgorsze lewactwo świata, czyli zieloni często zaznaczają, że nie są ani kapitalistyczni, ani socjalistyczni. Taa, jasne [emoji6]Bo to jest para-sekta.
Marksizmu, komunizmu i pochodnych, praktycznie dziś już nikt nie kupuje. Komuchy dawno temu zmieniły strategię i sprzedają sekciarski ekologizm, humanitaryzm i pochodne, jak np. "prawa" zwierząt i pracowników.
Nie narzekaj. Bóg poczytał liberałów i został leseferystą.
Ta czerwona ścierka od początku taka była, tylko teraz z niej te brudy wychodzą i nagle wszyscy to widzą.