crack napisał:Kiedyś rozmawiałem z jakimś konserwatywnym wolnorynkowcem i on był za tym, żeby nie można było używać używek i uprawiać sportów w ciąży, bo może to zabić płód, ciekawe czy za zakazem głodówki też by był. Powiedzmy, że władzę objęła Nowa Prawica, kobieta jest w 7 miesiacu ciazy czyli juz zaawansowane stadium i zaczyna głodówke, płód umiera, pytanie czy "wolnościowcy" z Nowej Prawicy zezwolą wtedy lekarzowi na wyciągniecie martwego płodu i czy zakwalifikują to jako przestepstwo, podobnie jak stosowanie uzywek i sportow ekstremalnych w ciazy.
Nie ma to jak naciągać wypowiedź osoby tylko po to by zdyskredytować konkretne poglądy, wpisane z resztą w statut konkretnej partii.
Niektórzy mają jak widać to we krwi (typowe zachowania kryptototalniaka).
Wiecie co w tej całej dyskusji brakuje mi jednego, tzn. tego, że nikt nie wspomniał, że kobieta sama rozkłada nogi i nie zachodzi w ciążę na skutek widzenia z bocianem...
Od razu mówię, że nie jestem hardcorowym konserwatystą, tylko czasami próbuje wyciągać wnioski z otaczającej rzeczywistości, a nie tylko z książek Rothbarda.
I gdzie ty żeś się dowiedział, że NP jest za zakazem używania używek? Od pewnego konserwatywnego wolnorynkowca?
crack napisał:Odpowiedz na pytanie, czy będzie można zabić płód przez stosowanie używek, uprawiania sportów i głodówkę ? Jeżeli nie to znaczy, że gwałcone jest samoposiadanie człowieka, jedna z podstaw libertarianizmu = nie mamy libertarianizmu.
Pytanie, która matka będąc w ciąży chce zabić swoje dziecko?
Madlok napisał:Korwin uważa, że kobiety to nie do końca ludzie i w przypadku aborcji ich kara śmierci nie dotyczy.
Może jakieś źródło lub gdzie gość to powiedział...? Szczególnie ciekawi mnie to dotyczące "nie do końca ludzi..."