Stanisława Mikulskiego żegnają rodzina, przyjaciele i fani. Aktor spocznie na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach w Warszawie. - Dziadku, wujku, tato, teściu, Stasiu. Bardzo cię kochamy i tak samo bardzo będziemy tęsknić - mówiła w trakcie uroczystości pogrzebowych wnuczka Stanisława Mikulskiego, Olga.
Mikulski zawsze będzie z nami - młody, przystojny, dzielny, odważny, bohaterski. Taki, jakim zapamiętaliśmy go w dzieciństwie, oglądając go w filmach - podkreśliła Omilanowska.
Oczami wyobraźni zobaczyłem na pogrzebie Brunera z kolegami w mundurach galowych
Ponoć kiedyś gwałt interpretowało się w kontekście ojcowskich praw własności. Tzn. nawet w sytuacji gdy stosunek dwojga młodych odbywał się za obopólną zgodą, ale nie było zgody strony trzeciej (ojca dziewczyny), miał miejsce gwałt. Ta definicja znajduje w tym przypadku zastosowanie.Gdzie tu gwałt, to nie wiem, skoro same szły. Chcącemu nie dzieje się krzywda.
Nie wiem, ale w tym temacie jest jeszcze jedna ciekawostka. Otóż faszystowska III RP, w trosce o czystość rasową, reguluje nawet kwestie krzyżowania zwierząt, wymagając w tym zakresie stosownego zezwolenia, co znajduje odzwierciedlenie w treści ustawy o ochronie przyrody:Wtedy gwałcicielem była dziewczyna, chłop, czy oboje?
Oto upadek Cywilizacji Zachodu! Spocony Murzyn spoufala się z księżną i kładzie swoje łapska na jej szlacheckim ciałku. Przyszły król tylko tchórzliwie odwraca wzrok, nawet nie kazał barbarzyńcy wychłostać.
Coś ci się pokiciało. Ten Murzyn będzie królem! A dla tego białego barbarzyńcy po lewej będzie łaskawy.Spocony Murzyn spoufala się z księżną i kładzie swoje łapska na jej szlacheckim ciałku. Przyszły król tylko tchórzliwie odwraca wzrok, nawet nie kazał barbarzyńcy wychłostać.
Nie upadek, a przyszłość.Oto upadek Cywilizacji Zachodu!
Przydałoby się jakieś wznowienie tego dzieła.Tu całość tego dzieła
http://polona.pl/item/518312/4/
Jest już public domain, każdy może wydać własnym sumptemPrzydałoby się jakieś wznowienie tego dzieła.