Śmieszne newsy z rana

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154
http://www.hotmoney.pl/Proboszcz-Macie-sprzatac-kosciol-Nie-przyjmuje-usprawiedliwien-a32891
ef61f756085753e4a9605aa2ccc019c7.jpg

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 522
Ostatnia edycja:

kryst

Brojler narodowy
2
2
W sam raz do kategorii śmieszne, chwalenie się rządu w podsumowaniu roku.

http://platforma.org/aktualnosc/33304/podsumowanie-roku

Jak to bywa w Planktonie wszystko rośnie by móc się pochwalić tańszym przedszkolem... Na które i tak się czeka 2 lata w rejestracji dziecka.
A najlepsze to! ... badum-badum-badum "Gminne rady seniorów" tadam!
O ZUS, VAT i PIT nie wspomnę...

Druga wiadomość " Krzysztof Bosak szefem kampanii wyborczej Ruchu Narodowego podczas wyborów do Parlamentu Europejskiego. "
Na fejsbukowych profilach wrze od słów "Chwała" "Brawo" jak by to już ktoś wygrał. Ciekawy jestem jakie będą nastroje jak Narodowcy w Parlamencie Europejskim i tak nic nie zrobią, nie żebym miał nadzieje że przynajmniej wygrają.

Ps. Mój pierwszy post na forum, a więc Witam!

MaxStirner

Well-Known Member
2 781
4 723
Unia zakazuje wędzenia drewnem bo to rakotwórcze. News jest poważny ale daję do śmiesznych bo na wkurzanie się nawet nie mam już siły po tym jak usłyszałem o obowiązkowych alkomatach. Mam nadzieję że wprowadzą tyle zakazów i padnie tak wiele firm że ci idioci w jakimś szale pozwalniają i zakażą w końcu samych siebie. Chociaż nie.. bo najbardziej ich obchodzi to żeby zawsze trzeba było ich zatrudniać.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140107/POWIAT0209/140109450

Hitch

3 220
4 877
Dyrektor teatru posługuje się językiem jak jebany gimbus. Zero stylu, interpunkcji i ubogie jak lewacki czerep słownictwo.

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Znów Francja-srancja, ojczyzna eurosockomuszenia.

French officials have fined a pub in Brittany €9,000 for “undeclared labour” after a customer returned some empty glasses to the bar.

For customers at the Mamm-Kounifl concert-café in Locmiquélic, carrying drinks trays and used glasses back to the bar was a polite tradition.

But for social security agency URSAFF, it was also an infringement of labour laws because customers were acting like waiters, French local newspaper Le Télégramme reported.

http://www.independent.ie/world-new...r-because-its-undeclared-labour-29858287.html

D

Deleted member 4476

Guest
Słyszałem, że socjalizm to najbardziej ludzki system, gdzie są umacniane więzi międzyludzkie, a nawet kurwa uprzejmości nie można nikomu wyświadczyć.

tomky

Well-Known Member
790
2 039

Doczytałem artykuł do końca: "The authorities initially fined the pub owners €7,900 and briefly placed them in police custody."

Czyli "początkowo władze ustanowiły grzywnę na €7,900 i na krótko osadziły w areszcie właścicieli knajpy" (za to, że klient odniósł tackę ze szklankami).
Ja pierdolę, nie wiem jak to skomentować, to jest takie surrealistyczne.
No tak, surrelizm pochodzi przecież z Francji.

Caleb

The Chosen
511
271
Nekst - Polacy chcą stworzyć konkurenta Google
Czy Polacy mogą stworzyć alternatywę dla Google? Raczej nie. Ale możemy być autorami rozwiązania dostosowanego do potrzeb Polaków. Takim rozwiązaniem ma być Nekst, autorstwa Instytutu Podstaw Informatyki PAN.

Twórcy Neksta chcą do końca roku zeskanować 500 mln dokumentów, to około połowa polskiego internetu. To ma różnić polską wyszukiwarkę od jej zachodnich odpowiedników - skoncentrowanie się na dokumentach dostępnych w kraju. - Nawet Google czy Yahoo, przy całej swojej potędze, prawdopodobnie nie mają zebranego całego polskiego internetu" - przyznaje kierownik projektu, prof. Jacek Koronacki, dyrektor IPI PAN, w rozmowie z Polską Agencją Prasową.

Na razie zeskanowano 160 mln polskojęzycznych dokumentów - zajmują one tylko 3 terabajty. Problemem okazuje się natomiast odpowiednio opisać i przetworzyć. A to wymaga czasu, pracy i nakładów finansowych.

Nekst ma korzystać z innych algorytmów niż Google. Takich, które potrafią "zapytać" użytkownika czego szuka. Czy wpisując "opony" chodzi nam o "opony samochodowe" czy "opony mózgowe". Nekst ma być także lepiej dostosowany do gramatyki i stylistyki języka polskiego.
Ciekawe, czy jak użytkownik wpisze "podatki" soft zapyta go czy chodzi o "haracz" czy o "dobrowolną składkę"? :p

de Maistre

Member
92
80
Słyszałem, że socjalizm to najbardziej ludzki system, gdzie są umacniane więzi międzyludzkie, a nawet kurwa uprzejmości nie można nikomu wyświadczyć.

Umacniane więzi ludzkie? xD A jak ktoś potrzebuje pomocy to są gadki w stylu "państwo jest od tego!". :D Wiem, wiem- jesteśmy tutaj na forum wszyscy tego świadomi, a socjalistycznym matołom się tego nie przetłumaczy. ;P

Do góry Bottom