Śmieszne newsy z rana

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Nie wiem czy to news ale z pewnością jest to śmieszne ... a może wkurzające?
http://www.rp.pl/artykul/365403,1014916-Pochodnie-przeciw-ludziom.html
Posłanka peło wyśmiewa program swej partii

Mam przed sobą program PiS, który obiecuje wielką modernizację Polski: 50 nowych mostów...

... A trzy miliony mieszkań też dołoży? I jeszcze prezes obiecał, że urodzi się 200 tysięcy dzieci. Te wszystkie obietnice są na takim poziomie, że brakuje słów. To kpiny z ludzi!

... Na samej Wiśle powstanie 15 mostów.

(śmiech) I gdzie oni je wszystkie postawią?

Zmodernizują 11 lotnisk, wybudują dziewięć nowych...

A może od razu 49 lotnisk? W każdym byłym mieście wojewódzkim po jednym.

... Powstaną między innymi lotniska w Olsztynie i Białymstoku.

Jakie uzasadnienie ekonomiczne ma port lotniczy w Olsztynie i Białymstoku? I proszę mi powiedzieć, jak oni chcą te wszystkie lotniska utrzymać, z czego je zbudować?

„Środki będą pochodzić z budżetu (32 proc.), pieniędzy unijnych 
(39 proc.) i kapitału prywatnego 
w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego (29 proc.)".

Życzę PiS powodzenia w realizacji tych cudów, ale to się nie nadaje do poważnej rozmowy.

Dlaczego?

Bo to zupełnie nierealne pomysły. Czyste chciejstwo. Człowiek składający takie obietnice okłamuje Polaków!

Ten człowiek to Donald Tusk.

Słucham?

Zanim pani powie za dużo i napyta sobie biedy, przyznam się do manipulacji. Cytowałem „Narodowy program wielkiej budowy" Platformy Obywatelskiej z 2007 roku.
No tak... (cisza).

military

FNG
1 766
4 727

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
No cóż, trochę przykro słyszeć, że jego zdaniem nie ma różnicy pomiędzy jego występem na żywo, a jutubką z filmikiem kręconym z ręki telefonem :) Inna sprawa, że trzeba być strasznym burakiem by na takim koncercie napierdalać film telefonem z ręki :)

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Inna sprawa, że trzeba być strasznym burakiem by na takim koncercie napierdalać film telefonem z ręki :)
Ale do twórców bootlegów, to Ty miej szacunek... Czasem coś Ci wypadnie albo nie masz kasy, żeby tam pojechać, nikt oficjalnie i profesjonalnie nie rejestruje tego koncertu, a artysta ma wprost zajebisty dzień i gra akurat tak, że na innych wydawnictwach full legitowych jest cieniem dla samego siebie. I co - nie można tego zarejestrować, dzieląc się z innymi ludźmi, których wtedy akurat tam nie było, bo się wyjdzie na buraka? No bez jaj.

Są rzeczy ważne i ważniejsze. Konwenanse nie są tymi ostatnimi. Dziękuję wielu burakom, którzy zarejestrowali na swoich sprzętach koncerty, które nigdy oficjalnie się nie ukazały, a których w inny sposób nie mógłbym wysłuchać (bo urodziłem się za późno, przykładowo).

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
zawsze się zastanawiałem, po co są jabłka w Macu... równie dobrze mogliby wstawić plastikowe atrapy, bo jeszcze nikogo wychodzącego z maca z jabłkiem nie widziałem

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
Jak to po co? Do każdego Happy Meal'a dorzucają ;)

Niby na stronie o tym nie ma ale jak zamawiałem kiedyś zestaw z kupnu (w skład którego wchodził HM) to dorzucili jabłka. I to było kilka razy.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...na_koncert_Madonny_wydano_niegospodarnie.html

NIK skontrolował dotację na koncert Madonny i uznał, że nie powinna być przyznana, a ministerstwo sportu wykazało się niegospodarnością(swoją drogą kiedyś jak ktoś coś zabrał i wydał nie na to co miał to określano to kradzieżą, potem defraudacją, a teraz jest niegospodarność). Z wiadomości się ucieszyłem i jak najszybciej czytam całość, żeby zobaczyć jakie konsekwencje spadną na Muchę. Otóż żadne, NIK tylko kontroluje i składa raport sejmowi i rządowi, który robi z nim co chce, pewnie nawet nie zwolnią pani minister. Fajny ten NIK - mogę sobie z rezerwy środków ministerialnych kupić powiedzmy mieszkanie dla siebie, NIK uzna, że źle zrobiłem i byłem niegospodarny, sejm dostanie raport, podziękuje NIKowi za info i sprawa będzie zamknięta :D

Do góry Bottom