Śmieci z wątku Libertarianki

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Ja tam widzę dwa wpisy i w żadnym nie widzę pochwały niszczenia własności. Widzę za to potępienie niszczenia własności:)
Wrzuć tu cytat jeśli widzisz dalej tam coś takiego

Libertrianka89

New Member
5
7
Haha, bardzo chciałabym się wpisać w dogmat "kobieta przejmuje poglądy mężczyzny, z którym sypia", ale niestety to ja zaraziłam męża libertarianizmem. A do libertarianizmu nie doszłam sama, tylko czytając mądrych mężczyzn ( ale z nimi nie sypiałam).

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Dzięki. Czyli dogmat "kobieta przejmuje poglądy mężczyzny z którym sypia", został definitywnie obalony. Bo ta "prawda" czasem nawet działa w drugą stronę. ;)

D

decha_131

Guest
To nie było zniszczenie własności, to była profanacja, zniewaga świętości Narodu Polskiego, Cudownego Obrazu i podniesienie ręki na Boga, czyli wszystko w libertariańskich granicach.

Ale profonacja odbyła się na prywatnym terenie, więc było naruszenie własności. Pewnie jak przyjdzie gość do ciebie i zrobi gówno na środku salonu, to uznasz, że zgodne to z aksjomatami (które zostały objawione św. Murray'owi - I apostoła anarchokapitalizmu).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Ale ja to pisałem z ironią, na podstawie tego co napisał jakiś ksiądz. Nic nie wspomniał, że naruszono własność.

Z przesłaniem takim, że jak ktoś nie uznaje własności, to niech nie drze ryja jak mu ktoś wrzuca słoiki z farbą przez okno.

D

Deleted member 427

Guest
Kolejne dziewczę, której kilku psycholi (Ron Paul? Rothbard? Rockwell?) wyprało mózg i teraz stoi na poboczu z transparentem, który dla 299 milionów Amerykanów brzmi jak napisany w obcym języku.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Ja chciałbym jedynie zauważyć, że nazwa tego tematu jest pleonazmem. Skoro libertarianki, to chyba wiadomo, że też kobiety.
Co się tyczy napisu, angielski w ogóle jest obcym językiem dla coraz większej rzeszy ludzi zamieszkujących Stany.

D

Deleted member 427

Guest
Ja chciałbym jedynie zauważyć, że nazwa tego tematu jest pleonazmem.

Słuszna uwaga. Prośba zatem do moda - można zmienić na "Libertarianki"?

angielski w ogóle jest obcym językiem dla coraz większej rzeszy ludzi zamieszkujących Stany.

Słuszna uwaga po raz drugi.

Rebel

komunizm warstwowy
679
822
Kolejne dziewczę, której kilku psycholi (Ron Paul? Rothbard? Rockwell?) wyprało mózg i teraz stoi na poboczu z transparentem, który dla 299 milionów Amerykanów brzmi jak napisany w obcym języku.

Czy ja wiem? Myślę że akurat kwestia podatki-kradzież jest dla wielu, jeśli nie oczywista, to łatwa do zrozumienia. Problem co dalej. Jeśli większośc wierzy że bez podatków gangi bedą walczyły na ulicach a pod szpitalami umierali ludzie to nic to nie zmienia.
"No dobra może podatki to kradzież ale są konieczne, więc przestań narzekać".

D

Deleted member 427

Guest
Myślę że akurat kwestia podatki-kradzież jest dla wielu, jeśli nie oczywista, to łatwa do zrozumienia.

200-300 lat temu - tak. Dzisiaj - nie. Kiedyś jak władcy brali forsę z podatków, to głównie na wojny albo umacnianie swojej władzy. Dzisiaj budują szpitale i wyrównują szanse kobiet w zarządach spółek. Propaganda nakręca obraz władzy jako przyjaznej dla ludzi. Dlatego dzisiaj 99% zaczepionych na ulicy ludzi powie ci, że podatki "powinny być niższe, ale ogólnie są ok". 300 lat temu 99% ludu by ci powiedziało, że poborcy mają wisieć na latarniach razem z potomstwem na jelitach ich matek.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 794
Dzięki. Czyli dogmat "kobieta przejmuje poglądy mężczyzny z którym sypia", został definitywnie obalony. Bo ta "prawda" czasem nawet działa w drugą stronę. ;)
To jest w ogóle interesująca myśl, że poglądy się przenosi drogą płciową. Pewni ludzie byliby wtedy... wpływowi... w dosłownym tego słowa znaczeniu. Śpisz z komunistką? Używaj prezerwatywy!

D

Deleted member 4151

Guest
To jest w ogóle interesująca myśl, że poglądy się przenosi drogą płciową. Pewni ludzie byliby wtedy... wpływowi... w dosłownym tego słowa znaczeniu. Śpisz z komunistką? Używaj prezerwatywy!
Pytanie tylko w którą stronę przenoszą się poglądy? Jeśli zdołało by się to opanować było by to lepszy sposób kontroli umysłów niż telewizja:)

Do góry Bottom