Eli-minator
zdrajca świętych dogmatów
- 698
- 1 673
Zawsze uważałem tak wysoki próg za gówno
No i nie udało się zarejestrować Warszawy - siódmego okręgu. Tym samym DB startuje tylko w sześciu okręgach (1, 3,6,8,10 i 11) z tylko jedną libertariańską jedynką: Sierpem w Katowicach. Pomorze to przegięcie pały, a do Barnaby Pawełczaka został wysłany goniec niosący ważną wiadomość.
Jakich innych okręgach? Z wiadomości wynika, że jest tylko jeden okrąg, w którym libertarianie mają jedynkęCzemu podpisy nie był zbierane w innych okręgach, w których jedynkami byli libertarianie?
Tak, głównie w tych w których nie było szans na zebranie podpisów (poza Śląskiem)Może mi pamięć szwankuje, ale wydawało mi się, że libertarianie wygrali prawybory DB w kilku okręgach?
nie było szans na zebranie podpisów
Aha. No i o to właśnie pytałem.
To znaczy co zrobili?Ponoć na Pomorzu DB wyruchała PL :>
A choćby to, że w okręgu gdańskim wygrał w prawyborach Szymon Rzepka z PL, a DB wstawiła Barnabę Pawełczaka na jedynkę, przed rejestracją list w PKWTo znaczy co zrobili?
Szymon, ale to nie ty jesteś tak naprawdę główną ofiarą, a wyborcy, których funfle Adam Kotucha (a może on też?) wydymali. Nawet jeśli jedynka zostanie przywrócona to kurestwo partii wiadomo-jakiej i jej władz wylewa się przez ekran monitora, więc uwaga Kotuchy żebyśmy "uspokoili gównoburzę" to szczyt chamstwa i jestem zdziwiony."
Jest nim sam system wyborczy promujący wodzostwo i bardzo od demokracji odległy.
Chcieliście demokracji w praktyce, to ją dostaliście Skoro ludzie niosący na sztandarach demokrację bezpośrednią nie są w stanie się powstrzymać przed przekrętami, to nie wiem jak tego oczekiwać od innych...
Tłumaczenia, że to nie jest prawdziwa demokracja przypominają mi trochę tłumaczenia komuchów, że w Korei Północnej tak naprawdę to nie jest prawdziwy komunizm tylko kapitalizm.
Liberum veto leżało.Demokracja jest kolektywnym systemem opresji i ucisku, koło libertarianizmu to to gówno nawet nie leżało.