Doman
Well-Known Member
- 1 221
- 4 052
Nie ma żadnego odwrotu. Nad prawami LGBT wszystkie państwa tzw. Zachodu głosują w ONZ jednomyślnie. Trump robi za konserwatystę, ale amerykańskie media, większość urzędasów, celebrytów, autorytetów etc. są zlewaczałe tak samo jak europejskie. Ja nie widzę żadnej różnicy między Londynem i Paryżem. I tu i tu pełno muzułmanów, murzynów i benefitów.Akurat pomysł UE jako inicjatywy antyamerykańskiej jest stary jak sama Unia i w wyniku odwrotu świata anglosaskiego od "wartości europejskich"
To co mówi Trump o konieczności podwyższania wydatków na armię w UE do 2% PKB świadczy, że elity USA nie traktuję UE jak niezależnego organizmu który nie powinien być zbyt silny militarnie. Czy przyszłoby Ci do głowy apelować do Chin albo Rosji aby podwyższali wydatki wojskowe? Nonsens. Taki nacisk można stosować wobec wasala. W latach 50 ZSRR mocno naciskał PRL do rozwijania produkcji wojskowej.
Poza tym rząd USA ma wgląd w europejskie rachunki bankowe - FACTA. Sam musiałem klikać na stronie www swojego banku, że zapoznałem się z tym. Obserwacja przepływów finansowych daje władzę. Amerykański rząd robi tu za główny fundament rządu światowego. Niech UE wypowie FACTA, wtedy uwierzę w jakiś rozłam.
Po prostu skala propagandy ukrywającej postępy rządu światowego jest tak wielka, że ludzie nabierają złudzennia o jakiejś rozbieżności, wychodzeniu USA z Europy itp. 100 "publicystów" napisze Ci pierdy o wycofywaniu się USA z Europy i w to uwierzysz. Fakty przestają się liczyć, liczy się powtarzanie kłamstwa 1000 razy.
Czemu na przykład USA popiera wspólną energetykę UE? Z punktu widzenia USA jako kraju, UE powinna być zaorana, a oni idee rządzenia Europą przez Komisję UE jednak popierają. Czemu? Bo UE to jeszcze większe państwo, to taki pojemnik na narody. Każdy zamordysta woli takie pojemniki niż się rozdrabniać na dziesiątki satelitów w których coś może pójść nie tak. Rozbijanie imperium stosuje się wtedy gdy utracono nadzieje na sterowność. Np. wiara w sterowność ZSRR została stracona ostatecznie w latach 50, ale jeszcze w 1946 Brytyjczycy Sowietom przekazywali technologię silnika odrzutowego.