Max J.
Well-Known Member
- 416
- 451
Nie jest powiedziane, że w chwili gdy to mówił, akcyza była na minimalnym poziomie
Pewnie nie była.
Nie jest powiedziane, że w chwili gdy to mówił, akcyza była na minimalnym poziomie
Przypomina mi to procesje religijne z ikonami i obrazami oraz pochody 1-majowe z portretami Marksa, Lenina, Stalina, Gomółki...
http://forsal.pl/gospodarka/polityk...s-przedawnienia-bedzie-5-krotnie-dluzszy.html25 lat. Maksymalnie przez tyle czasu urząd skarbowy będzie mógł żądać daniny. Dzisiejsza zasada przedawnienia jej po 5 latach nie działa. DGP dotarł do gotowego już projektu nowej ordynacji podatkowej. Przez ostatnie 2 lata pracowała nad nim Komisja Kodyfikacyjna Ogólnego Prawa Podatkowego. Ministerstwo Finansów informuje, że „zaproponowane przez komisję uregulowania prawne zostaną wykorzystane w dalszych rządowych pracach legislacyjnych”.
Jest i flaga ZSRR.Przypomina mi to procesje religijne z ikonami i obrazami oraz pochody 1-majowe z portretami Marksa, Lenina, Stalina, Gomółki... Nowa liturgia i nowy święty.
Ich reforma, prezentowana przez rząd, nie ma na celu usprawnienie sądownictwa; ma na celu wymienić kadry wyżej wymienionych instytucji na swoje, by niewygodne dla siebie sprawy zamieść pod dywan lub uzyskać wyroki biegnące po linii partii rządzącej.
A to dlaczego? Naiwnie sądzisz, że będzie inaczej? Proszę bardzo, nadzieja matką głupich.Nieuprawniona teza.
A to dlaczego? Naiwnie sądzisz, że będzie inaczej? Proszę bardzo, nadzieja matką głupich.
Na jakiejś podstawie musisz jednak twierdzić, że coś jest nieuprawnione, zatem mając jakieś własne przemyślenia.
Nie sądziłem, że będziesz popierał walkę z jedną patologią poprzez wprowadzanie kolejnej, oraz że można być tak naiwnym.
PiS to faszyści chcący zbudować silne państwo? Niech pokażą np. kłócąc się o offset do Patriotów. Faszyści z Korei Południowej zbudowali faktycznie silne państwo. (tak, znowu ktoś mi będzie imputować, że przemycam propagandę czeboli ) W mojej opinii PO-PiS ma za zadanie utrzymywać jedynie peryferyjny bantustan. Za jakieś max. 100 lat światem będzie rządzić jeden rząd. Oficjalnie. Jeśli nie uda się, to będą dwa rządy: atlantycki i chiński.PiS próbuje wzmocnić państwo, uczynić je bardziej sterowalnym.
100 lat światem będzie rządzić jeden rząd. Oficjalnie. Jeśli nie uda się, to będą dwa rządy: atlantycki i chiński.
Proponuję poczytać co sądzili "eurosceptycy" Kaczyńscy o pomyśle powołania JEDNEJ armii europejskiej. Byli za. tzn. Jaro jeszcze jest, bo Lech już poszedł do piekła. Ponadto ta armia europejska z definicji jest w sojuszu z armią amerykańską. Nikt tu nie przyjmuje hipotetycznej możliwości, że drogi USA i UE rozjadą się. Nikt w USA nie obawia się, że UE wyrośnie im na konkurenta. Odgórna harmonia zaburzana jest jedynie drobniejszymi grami interesów.