Rządy Prawa i Sprawiedliwości

Last Boy Scout

New Member
19
4
Gazda, nie masz innych problemow? Bo napisalem "nie podsylajcie"? Rozumiem, ze skrzynki piwa nie kupujesz, bo Cie ktos o kolektywizm moze oskarzyc?

No badzmy powazni. Zreszta oczywistoscia jest, ze odnosilem sie do osob, ktore linki do scieku podyslaly, a wiec do wybranych uzytkownikow - gdzie tu kolektywizm? Te osoby nie protestowaly, nie robily prywatnych wycieczek. Kolektywizm uwidacznia sie bardziej u Ciebie, bo skoczyles krytykowac, nabijac sie z w sumie nieopierzonego uzytkownika - skoro inni to ja takze. Taki kolektywizm z Twojej strony.

- z matka dobrze wybrnales, spoko, usmialem sie. No i pojechalem po bandzie, choc to byl niczym nieskrepowany chamski zart byl odpowiedzia na prywate z Twojej strony. Czuly chlopak jestem, nic nie poradze.

Jestem niewilnikiem, a Ty nie? Zyjesz w lesie na golasa, polujesz na wlasne zarcie i podcierasz sie szyszkami? Nie sadze.

Jestem niewolnikiem i stwierdzam ten fakt, Ty zyjesz w przekonaniu, ze niewolnikiem nie jestes - to kto jest bardziej zniewolony, kto wiekszym glupcem?

Od momentu bycia sciskanym w macicy, od kodowania w Twojej glowie "babcinych" przysmakow jestes niczym wiecej niz niewolnikiem takiego czy innego pana. Zreszta wolnosc to mocno abstrakcyjna sprawa.

Gazda, a gdzie ja pisalem, ze PiS wprowadzi cos innego? Przeciez to narodowi socjalisci i kompletnie nie rozumiem po co to piszesz i oskarzasz mnie o bycie pisiorem.

Pisalem odnosnie mediow, ze z PiS latwiej niz z namaszczona przez KE PO pewne mysli przedstawic. Wystarczy spojrzec kogo sie ostatnio zaprasza do studia, o jakich rzeczach mozna mowic, jakie krytykowac. Czy jest dobrze? Nie jest, ale jest lepiej niz bylo.

Mierzmy sily na zamiary, nikt nie bedzie spiewal o AKAPie na wizji, ale juz odrobina prawicowego powiewu robi roznice. Zacietrzewiacie sie we wpasnym ideolo i kompletnie tracicie dystans i realistyczne podejscie do sytuacji. Czy beda zmiany na lepsze? Jezeli nie wezmiesz AK-47 i osobiscie nie odjebiesz kilku pacjentow to nic sie nie zmieni - ja nie udaje, ze piszac na forum cos zmieniam, albo ze taki ze mnie wolnisciowiec hur dur. Poki co, to tak jak wszedzie, spijanie sobie z dziubkow i nic wiecej ma tutaj miejsce, no i jeszcze licytowanie sie kto jest bardziej wolnosciowy, bo na przyklad przeszedl przez jezdnie na czerwonym. Rebelia.pl :)

Tak, jestem lemingiem - przezyje.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
@Last Boy Scout

Obyś przesiąknął choć korwinizmem, bo jesteś zwyczajnym naiwniakiem. Polecam poczytać Korwina i jego wywodów o tym, że społeczeństwo nie jest stałe. Ostateczne obalenie tezy o możliwości współistnienia klasycznego liberalizmu z demokratycznym ustrojem. Pogódz się z brutalną prawdą lub dalej uczestnisz w demokratycznym przedstawieniu i oszukuj samego siebie. Demokratycznie można przegłosować rabunek, ale nigdy wolność.

Zarzucasz nam życie marzeniami, a sam żyjesz w świecie obsesji. Jak często miewasz sen, że Korwin demokratycznie zaprowadza konserwatywno-liberalny ład?

Otóż Korwin sam żyję w świecie marzeń. Jego działalność ma charakter długofalowy, a jego publicystyka ma pomóc w objęciu duchowej władzy za co najmniej dwadzieścia lat. W UPR byli tacy, którzy się śmiali z takich osóbek o zapatrywaniach pięcioletnich. Przestań żyć mentalnie w wariatkowie i pogódź się z tym, że liberalizm gospodarczy może zatriumfuję za ileś tam lat po śmierci głównego ideologa.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Gazda, nie masz innych problemow?
mam
Bo napisalem "nie podsylajcie"?
nie bo napisałeś niemry piszą o nas...
Rozumiem, ze skrzynki piwa nie kupujesz, bo Cie ktos o kolektywizm moze oskarzyc?
ok widze że nie wiesz co to kolektywizm...
No badzmy powazni.
no i zaś w liczbie mnogiej piszesz... weź sie tego oducz, bo inaczej co chwile ktoś cie tu bedzie posądzał o kolektywizm...
Zreszta oczywistoscia jest, ze odnosilem sie do osob, ktore linki do scieku podyslaly, a wiec do wybranych uzytkownikow - gdzie tu kolektywizm?
nie wiem do kogo sie zwracałeś, nie sprecyzowałeś, było ino że "niemki piszą o nas"...
Kolektywizm uwidacznia sie bardziej u Ciebie, bo skoczyles krytykowac, nabijac sie z w sumie nieopierzonego uzytkownika - skoro inni to ja takze.
krytykuje każdego jak widze powód, nie musze sie przyłączać do grupowej krytyki...
Czuly chlopak jestem, nic nie poradze.
coby wywalczyć se wolność to trza być twardym a nie mientkim... hehehe
Jestem niewilnikiem, a Ty nie?
nie
Zyjesz w lesie na golasa, polujesz na wlasne zarcie i podcierasz sie szyszkami? Nie sadze.
a to każdy co nei żyje w lesie goły jest niewolnikiem?
to kto jest bardziej zniewolony, kto wiekszym glupcem?
ten co myśli że jak zagłosuje na jakąś partie i to mu da wolność...
Zreszta wolnosc to mocno abstrakcyjna sprawa.
ma swoją konkretną definicje, jedynie komuchy z prawa i lewa kurwią pojęcia i robią z wolności abstrakcje...
Gazda, a gdzie ja pisalem, ze PiS wprowadzi cos innego?
pisałeś że wprowadzą myśl prawicowa i wolnościową...
Przeciez to narodowi socjalisci i kompletnie nie rozumiem po co to piszesz i oskarzasz mnie o bycie pisiorem.
tak wyszło hehe
Pisalem odnosnie mediow, ze z PiS latwiej niz z namaszczona przez KE PO pewne mysli przedstawic.
no wiem niby prawicowe i wolnościowe...
Wystarczy spojrzec kogo sie ostatnio zaprasza do studia, o jakich rzeczach mozna mowic, jakie krytykowac. Czy jest dobrze? Nie jest, ale jest lepiej niz bylo.
nie widze różnicy... co jest lepiej? że w telewizorni której nie oglądam jakieś inne komuchy nawijają?
prawicowego powiewu robi roznice.
prawicowy komunizm to nadal komunizm
Czy beda zmiany na lepsze?
bedom dla tych co se bedom zmieniać na lepsze, lemingi co czekają aż ktoś im da wolność bedom dalej czekać aż ktoś im da wolność...
Jezeli nie wezmiesz AK-47 i osobiscie nie odjebiesz kilku pacjentow to nic sie nie zmieni - ja nie udaje, ze piszac na forum cos zmieniam, albo ze taki ze mnie wolnisciowiec hur dur.
ja nikogo nie musiałem kałachem odjebywać by uzyskać wolności...

tolep

five miles out
8 587
15 491
czytanie ze zrozumieniem na tym forum kuleje.

Za niezrozumienie komunikatu przez jedną, a zwłaszcza wiele osób, odpowiada wyłącznie nadawca. Nadto, ktoś kto odwołuje się do "czytania ze zrozumieniem" to jest troll z definicji i jako taki zasługuje na natychmiastowego bana.

Piszę to, jakem lib z silnym komponentem konserwatywnym.

pawel-l

Ⓐ hultaj
1 915
7 938
Kuchciński, Terlecki: od hipisów do PiS-u
Ryszard Terlecki, szef Klubu Parlamentarnego PiS, wicemarszałek, jako Pies był jedną z najbardziej charyzmatycznych postaci krakowskiego ruchu. Marszałek Sejmu Marek Kuchciński, jeden z najbardziej zaufanych ludzi Jarosława Kaczyńskiego, obwieszony koralikami, pomieszkiwał w namiotach nad Sanem – bo w rodzinnym Przemyślu nie było hip-chatek. Miał dwa pseudonimy: Penelopa i Członek.

Pierwsi hipisi pojawili się w Warszawie w 1967 r. Młodzi ludzie z długimi włosami, ubrani zdumiewająco kolorowo, jak na siermiężny PRL. Za dnia przesiadywali na Marszałkowskiej, pod domem towarowym, nocowali w suterenie willi na Mokotowie. Niebawem podobni kolorowi długowłosi zaczęli pojawiać się w różnych miastach Polski. Około tysiąca osób polskiej hipiserki jeździło na „zloty” do Mielna czy Dusznik-Zdroju, dezorientując milicjantów. Którzy na jednym z takich zlotów w Opolu pierwszy raz przećwiczyli „ścieżkę zdrowia” – młodzi ludzie musieli przejść przez szpaler pałujących milicjantów. Później, w 1976 r., tę metodę MO stosowało wobec strajkujących robotników z Radomia i Ursusa.

Koledzy z tamtych czasów – hipisi krakowscy, warszawscy, wrocławscy i łódzcy – w większości zostali artystami. Zajmują się muzyką – jak Olga „Kora” Jackowska (której hipisowska ksywka wymyślona przez koleżankę Galię stała się potem scenicznym pseudonimem); Zbigniew „Serduszko” Hołdys; Nina Hagen (dziś punkrockowa artystka w lateksowej bieliźnie śpiewająca po niemiecku, która zrobiła karierę najbardziej międzynarodową)....

Dla Kory Terlecki był pierwszym chłopakiem. Miał uczyć licealistkę palić trawkę, trochę wąchali klej (a konkretnie trójchloroetylen - Tri).
Terlecki w 1970r trafił do aresztu (za podpalenie kosza na śmieci), a po miesiącu prokurator zarządził trzy miesiące obserwacji w szpitalu psychiatrycznym w związku z podejrzeniem o narkomanię.
Morfinę zdobywało się nieleganie np. z rezerw wojskowych. W aptekach wiele leków odurzających było dostępnych bez recepty. Po inne bywało, że się włamywano...
W 2000r Terlecki z IPN dowiedział się, że jego ojciec przez 30 lat był współpracownikiem SB. Sam ujawnił przwszłość ojca i opublikował artykuł w RP.
"Tygodnik Polityka"
ef6d4203-200a-47b8-bcf6-8d5e8c95e317_714x

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Przecież chciał ją odpytać z fizyki (gimnazjalne prawo Newtona by wystarczyło), ale coś wybąknęła "że nie trzeba" i zaczęła dalej swoje baśnie opowiadać. Co miał innego zrobić w takiej sytuacji?

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja kompletnie nic nie wiem o wypadku w Smoleńsku, nie wiem czy ona opowiadała bajki, czy prawdę, więc jako widz chciałby, żeby on zaorał to o czym mówiła, a nie gadał na zasadzie, że skoro kobieta nie ma doktoratu z fizyki, to na pewno wszystko co mówi o wypadku jest nieprawdą, więc nawet tego nie komentuje.

tolep

five miles out
8 587
15 491
widz chciałby, żeby on zaorał to o czym mówiła

Niewykonalne w większości takich przypadków. Alexa Jonesa nie przekonasz. A skoro nie ma wspólnej platformy do dyskusji na temat zasadniczy "Rosja to twój wróg najgorszy"...

Wolniewicz próbował orki einsteinowskiej "wystarczyłby jeden dowód ale dobry" aż w końcu doszedł do wniosku kisielowego "Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby".

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
To samo mógłbym zrobić ja w temacie o płaskiej Ziemi: macie mnóstwo dowodów, więc to znaczy, że nie macie jednego dobrego, a to oznacza, że ja mam rację - Ziemia jest płaska i nie dyskutuję z wami, bo się nie znacie, a ja mam doktorat, żegnam!

D

Deleted member 5360

Guest
Problem w tym, że babsztyl miał elementarne problemy z logiką. Skoro nie ma niezbitych i jednoznacznych dowodów, to niech babsztyl siedzi cicho. Poza tym kwestia dotyczyła zagrożenia (Polski) przez Rosję.

Problem też w tym, że babsztyl co chwilę przerywa, aż w końcu prof nie wytrzymuje i gasi ją tekstem "Ale przepraszam, teraz ja mówię". To wtedy zaczyna się orka.

Swoją drogą kiedyś robiła filmy i była ładna, a teraz zbrzydła strasznie, co potwierdza tezę, że nic tak nie szpeci kobiety jak zanik poczucia humoru i rozładowywanie napięcia seksualnego poprzez działalność polityczną:

es.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
hmm dziwne, przed 12/2015 nie istniał pis i też w innych przypadkach arty nie szły do niemiec do weryfikacji bo to juz nie dotyczy tego dbania o niemiecki interes?
z ciekawości se zobaczyłem do ichniejszych ustaw, nie patrzałem na ustawe każdego landu ale w tych co patrzałem nic takiego nie znalazłem ze niemiecką racją stanu i narodem...

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 119

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 158
Ja słucham w samochodzie. Bo mam radio firmowe, a ono MP3 tylko z płyt, a tu z kolei nie chce mi się ich nagrywać. Przeskoczyłbym na jakiś bluetooth i granie z internetu, ale wszystkie transmitery FM, które próbowałem (dwa) działały megachujowo, to szkoda mi próbować z tymi z BT.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Ja słucham, zwłaszcza Polskiego Radia, gdzie bywają jeszcze jakieś konkretne, ciekawe audycje, a nie jak w prywatnych, że właściwie przez całą godzinę muza i o równej wiadomości. Na dobrą sprawę, to na tyle lubię Polskie Radio (dwójka, trójka, czwórka), że mógłbym z własnej woli płacić im jakiś abonament, żeby nadal nadawali to co nadają.
Inna kwestia, że radio, tak ogólnie, to spoko sprawa, bo nie każdy ma ochotę całe wybierać (i szukać, ściągać) muzę, której chce słuchać, więc włącza ulubione radio i tam lecą fajne kawałki.

Do góry Bottom