Rządy Prawa i Sprawiedliwości

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
Ciekawe jak to media będą opisywać... Duda lajtowo na tw, większość komentarzy pozytywnych i m.in pytania o usunięcie tego przepisu - na razie bez odpowiedzi.

Ml19NFy.png

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 387
BDW to może być właśnie podpucha PO-wskich prokuratorów, którzy po sprawie z antykomorem, wiedzieli jak taka sprawa wpłynie na opinię publiczną. A może właśnie zrobiono to po to by dudeł teraz faceta ułaskawił, albo by znieśli tą ustawę i PiS zgarnął fejm.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Gdyby go ułaskawił, zyskałby rzeszę nowych etatystów na wybory - tych bardziej liberalnych.
Dokładnie, przecież to idealna sytuacja dla Dudy i PiS - ułaskawić gościa i upiec dwie pieczenie na jednym ogniu: jedną pokazując, że ta władza krytyki i śmieszkowania się nie boi (w przeciwieństwie do naszych strasznych poprzedników), więc wolność słowa ma się dobrze, po drugie pokażą, że prokuratura rzeczywiście jest niezależna i działa tak jak stoi w kodeksie, a dopiero prezydent pięknym gestem ułaskawia skazanego z zupełnie bzdurnego paragrafu.

kowaI

Well-Known Member
422
562
piękna dedukcja :)
dodajmy że Seremet zawsze był ukrytym pisiorem, podobnie Komorowski,
oni cały czas przygotowywali się do "operacji jutuber" mającej na celu wybielenie Dudy.

inho

Well-Known Member
1 635
4 518
piękna dedukcja :)
dodajmy że Seremet zawsze był ukrytym pisiorem, podobnie Komorowski,
oni cały czas przygotowywali się do "operacji jutuber" mającej na celu wybielenie Dudy.
Wydaje mi się, że chodziło o to, jak Duda mógłby odwrócić tą sytuację na swoją korzyść, a nie o to, że to jakiś podwójnie zapętlony spisek. ;)

Last Boy Scout

New Member
19
4
Wrzucacie te newsy z newsweeka, wyborczej i z reszty szrotu. Sprawa z jutuberem wyjasniona, a tamte nadal napierdalaja narracje, ze konczy sie wolnosc w PL - wolnosc, ktorej dotychczas i tak nie bylo, ale to juz szczegol. Te same gazety slowem nie pisaly o antykomorze.

Cala akcja jak dla mnie jest niczym innym jak prowokacja srodowiska antypisiorskiego, kolejna szpila aby pokazac w Polsce i poza krajem, ze zle sie dzieje. Jaki PiS jest kazdy widzi, ale takich akcji, prowokacji i coraz bardziej finezyjnych akcji propagandowych wiadomego scieku bedzie coraz wiecej. Badzcie czujni, europuerdolniete lewactwo nie odpusci. Z PiSiorami jest chociaz taka szansa, ze wiecej mysli prawicowej i nawet wilnosciowej pojawia sie w mediach i ludziom sie troche klapki z oczu zsuna.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Wrzucacie te newsy z newsweeka, wyborczej i z reszty szrotu. Sprawa z jutuberem wyjasniona, a tamte nadal napierdalaja narracje, ze konczy sie wolnosc w PL - wolnosc, ktorej dotychczas i tak nie bylo, ale to juz szczegol. Te same gazety slowem nie pisaly o antykomorze.

Cala akcja jak dla mnie jest niczym innym jak prowokacja srodowiska antypisiorskiego, kolejna szpila aby pokazac w Polsce i poza krajem, ze zle sie dzieje. Jaki PiS jest kazdy widzi, ale takich akcji, prowokacji i coraz bardziej finezyjnych akcji propagandowych wiadomego scieku bedzie coraz wiecej. Badzcie czujni, europuerdolniete lewactwo nie odpusci.
A niby dlaczego mam być czujny? Co ja demokrata jestem, żeby się obecną polityką przejmować i interesować? Ja żyję w świecie marzeń, a nie w świecie polityki. Niech obalą PiS albo niech se dalej PiS rządzi, mnie to nie rusza. Nie posiadam dzieci, więc bieda mnie specjalnie nie dotknie. A ewentualna wojna? Spierdolę do zakonu i ją przeczekam, wszak zakony mają głęboką tradycję w przechowywaniu bezbożników.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 119
Z PiSiorami jest chociaz taka szansa, ze wiecej mysli prawicowej i nawet wilnosciowej pojawia sie w mediach i ludziom sie troche klapki z oczu zsuna.

Jakiej mysli wolnosciowej? Takiej jak podatki na markety i zakazy podwyzszania cen? Czy moze podatek bankowy? Albo proponowane przejscie na totalnie panstwowa sluzbe zdrowia (nawet bez NZOZ-ow)? Czy moze ustawe anty-lichwiarska? Czy tez 500 PLN na kazdego brzdaca? Czy jeszcze o jakichs innych "wolnosciowych" dokonaniach wpisu zapomnialem?

Ostatnia edycja:

Last Boy Scout

New Member
19
4
Libertarianin.tom

Tak, bo ja mowilem o PiS - naprawde, czytanie ze zrozumieniem na tym forum kuleje. Nie wiem jak bedzie, ale po to jest ten temat, zeby dyskutowac, widze szanse, ze wolnosciowe glosy (jezeli sa tak myslacy dziennikarze) pojawily sie w mediach publicznych. Nie interesuje mnie, ze te sa chujowe i nie powinno ich byc, ale mowimy nie o sytuacji zyczeniowej, ale faktycznej. W ogole na tym forum jest ten problem, ze wiekszosc dyskusji nie mierzy sily na zamiary i potem nie mozna dyskutowac o tym co robic z tym co mamy, ale jak powinno byc w wymyslonym, plynacym miodem akapie. Nosz kurwa, dorosli jestescie?

Amel - to zyj sobie w swiecie fantazji, jezeli cie na to stac, spoko. Spierdalac do zakonu? Nie lepiej wykorzystac okres chaosu to odjebania kilku wybranych osob? Zeby Twoj zywot nie ograniczyl sie tylko do wolnosciowania w necie i walenia gruchy do upadlego. No tak, ru-ru-rurkowce - byle sie nazrec, posiedziec w cieple i bezpiecznie popierdolic o tym jak bedzie w akapie :)

Gazda - no super, onet normalnie. Nie ogarniasz zdan po polsku, a potem osobista wycieczka.

Z takimi wolnosciowcami to komuna musi byc wiecznie zywa, bo zwykle ameby maja wiecej ogaru niz wy tutaj razem wzieci. Wiecej, wy - uber kurwa rebelianci - bez tej komuny i panstwowego kocyka jestescie zgubieni, bo wasz poziom wskazujec ze gdyby wam matka do dzis pieluch nie zmieniala, to dupe w lesie podcieralibyscie szyszkami.

Moje wolnosciowe Einsteiny ironi, sarkazmu i lanserki...ktorzy nie potrafia czytac, bo tak sa zajebani radoscia od wachania wlasnych pierdow. Tacy super wolnosciowi jestescie, ze sie az licytujecie, ale to i tak psu na bude, bo to taka wojennka przed kompem. Czytania ze zrozumieniem zero, licytowanie sie kto wiekszym libem (zjebem?), a komuna w kraju zywa. Oczywiscie potem ktos napisze, ze czeka jak wszystko pierdolnie, no tak, juz was widze napierdalajacych sie na ulicach, dobry kurwa zart. Pracuje sie nad tym co jest, ewentualnie robi sie cos wiecej (bierze siekiere i rozpierdala sie lep jakiegos polityka przed kamerami), tutaj natomiast gimbaza mysli, ze jest wolnosciowa, ktytykanctwo od rana do wieczora, a wszystko i tak krew w piach.

Gazda, ide po Ciebie, chcesz mojej smierci kurwo, nie ma problemu, ale musisz skroic mnie sam jak taki kozak jestes. Get in the ring matkojebco.

Podaj adres na priva, przyjade sam, na solo, mozemy "wolnosciowcow" z libnet zaprosic. Rozjebie cie jak gnoj po polu, zruch ci psa, matke (to to samo), a na koncu spoconym kutasem na polwzwodzie zajebie cie plaskacza w twarz.

Moze byc?

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Gazda - no super, onet normalnie. Nie ogarniasz zdan po polsku, a potem osobista wycieczka.
sam żeś sie prosił, imputujesz militaremu i mi że nie umiemy czytać ze zrozumieniem i nei łąpiemy ironii, a sam nei łapiesz że sie z ciebei nabijamy...
napisałeś że o nas jakieś niemki piszą...
ja jako że to nas może i mnie obejmować (nie sprecyzowałeś) jestem zainteresowany co o mnie mówią bo może jakaś chce sie poruchać, a jakbym nie wiedział to nie porucham...
a z ciebie taki wolnościowiec jak z pisu antykomuchy... i piszesz jak kolektywista...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Gazda, ide po Ciebie, chcesz mojej smierci kurwo, nie ma problemu, ale musisz skroic mnie sam jak taki kozak jestes. Get in the ring matkojebco.

Podaj adres na priva, przyjade sam, na solo, mozemy "wolnosciowcow" z libnet zaprosic. Rozjebie cie jak gnoj po polu, zruch ci psa, matke (to to samo), a na koncu spoconym kutasem na polwzwodzie zajebie cie plaskacza w twarz.

hehehe prawicowy "wolnościowiec" od pisu...

a i czytaj ze zrozumieniem, ja napisałem ino że jak masz problem zżyciem z tej rzeczywistości to mozesz sei zabić, z tego nei wynika że chce twojej śmierci bo kwestia życia i śmierci jakiegoś śmiecia jest mi zupełnie obojętna...
poza tym nawet jakbym ci podał mój adres to niby jak masz zruchać moją matke? nie znasz jej adresu...

Ostatnia edycja:

Last Boy Scout

New Member
19
4
Kolektywista...ja pierdole, ty z domu chyba nie wychodzisz, bo Zabka czycha na Twoja wolnosc. Zajebiscie, ja pisze jak kolektywista, a Ty masz problem, ze do Militarego napisalem post - jak masz pewnosc jak on ten post odebral? Dlaczego wpierdalasz sie w jego zycie uczuciowo-emojonalne? Dlaczego zabierasz mu wolnosc wypowiadania sie w swojej sprowie. Kolektywizm jego mac. Chuj z tym kim ja jestem - mam sie licytowac? Poki co to jestem takim samym niewolnikiem jak Ty. Tyle z Twojej internetowej wolnosci.

Nabijacie sie? Super, ja tez sie ponabijalem post wyzej. No hard feelings...w koncu drocze sie tylko. Jednak jezeli chcesz sie napierdalac, to smialo :)

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Zajebiscie, ja pisze jak kolektywista
tak pisałeś "o nas". istniejesz w liczbie mnogiej?
Poki co to jestem takim samym niewolnikiem jak Ty.
nie jesteś
Jakiego PiS? Ja glosowalem na RAZEM - i co teras?
wali mnie to jakiego pana se i innym wybierałeś komuszy lemingu...
na mnie to nie ma wpływu, śmieszy mnei ino ten tekst że pis wprowadzi coś wolnościowego, kiedy to pzpr bis jest ino...

Imperator

Generalissimus
1 569
3 557
Szczerze mówiąc PiS to nieźle wymyślił z tym 500+...
Keynesiści chwalą, bo zwiększa zagregowany popyt, zwiększą dzietność ( tylko szkoda, że z alkoholowym zespołem płodowym) i zawsze jeszcze argument dla tych, co chcą redystrybuować dobra.

Tylko jedna kategoria ludzi nie zrozumie- ci rozsądni, ale oni w wyborach się nie liczą.

Do góry Bottom