pawlis
Samotny wilk
- 2 420
- 10 219
TVPiS i ich janusze propagandy
Już jest Mistrzu! I to od kilku lat. To że wiezienia jeszcze nie są pełne nie ma znaczenia, bo inaczej można wprowadzać cenzurę np. nękanie fikcyjnymi procesami, pozwami oraz finansowo (za samo niestawienie się w prokuraturze 3500zł kary można wyhaczyć!).Turczynowicz-Kieryłło:
Dowolność korzystania z wolności słowa może prowadzić do zagrożeń, nawet do zagrożeń interesów, które są ważne z perspektywy państwa - mówiła Jolanta Turczynowicz-Kieryłło w rozmowie z Edytą Lewandowską w programie „Gość Wiadomości” TVP Info.
Turczynowicz-Kieryłło: Dowolność korzystania z wolności słowa może prowadzić do zagrożeń, nawet do zagrożeń interesów, które są ważne z perspektywy państwa
- Jestem wychowana w katedrze praw człowieka. Katedrze UNESCO. Prawa człowieka i obywatela, wolności obywatelskie są mi bardzo bliskie. Myślę, że też są bliskie prezydentowi, będziemy o nie wspólnie dbać, także w tej kampanii. Ale każde prawo to też obowiązek. Nie wyobrażam sobie, żeby tylko...300polityka.pl
Czyli będzie kaganiec dla niepokornych?
No, pięknie!
Łooo matko skąd oni biorą te nowe towarzyszki ???Turczynowicz-Kieryłło:
od 2017 roku służby się za mnie wzięły na wniosek "dobrej zmiany".
Ceny rosną. Przejściowo. Już się uspokoiłem.
Macie jakieś pomysły jak przeciwstawić się takiej narracji i graniu na emocjach? Przychodzi mi na myśl jedynie przywołanie przypadków, w których rząd wykazywał się okrucieństwem wobec niewinnych ludzi. Mentzen w jednym ze swoich wpisów podał niedawno przykłady osób, które odbierały sobie życia przez opresyjne urzędy. A na koniec, często pośmiertnie, były uniewinniane. To były konkretne sytuacje, nazwiska. Dać do tego wypowiedź Kaczki o tym, że "Jeśli ktoś nie jest w stanie prowadzić działalności gospodarczej w takich warunkach to znaczy, że się do niej nie nadaje” i wrzucać gdzie sie da.Wzruszające, wycisnęło mi łzy z oczu.
Przejąć media. Jako libertarianie raczej nie propagujemy przejęć łamiących NAP, ale za pomocą forsy i perswazji można, jak najbardziej...Macie jakieś pomysły jak przeciwstawić się takiej narracji i graniu na emocjach? Przychodzi mi na myśl jedynie przywołanie przypadków, w których rząd wykazywał się okrucieństwem wobec niewinnych ludzi. Mentzen w jednym ze swoich wpisów podał niedawno przykłady osób, które odbierały sobie życia przez opresyjne urzędy. A na koniec, często pośmiertnie, były uniewinniane. To były konkretne sytuacje, nazwiska. Dać do tego wypowiedź Kaczki o tym, że "Jeśli ktoś nie jest w stanie prowadzić działalności gospodarczej w takich warunkach to znaczy, że się do niej nie nadaje” i wrzucać gdzie sie da.