vast
Well-Known Member
- 2 745
- 5 809
Faszym kaczystowski rozwija powoje!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
z obu stron: postępowo-demokratyczne i narodowo-katolickie
między faszystami i komuchami
Czujność jak najbardziej wskazana, ale imo mało prawdopodobne (mimo oczywistych nieudolnych prób ze strony "opozycji").Wiecie co, ja się zaczynam serio obawiać że jak tak dalej pójdzie, to pojeby (z obu stron: postępowo-demokratyczne i narodowo-katolickie) podszczute przez polskojęzyczne media rzucą się sobie do gardeł. Będziemy mieli to co na Ukrainie albo i gorzej, regularną wojnę domową jak kiedyś w Hiszpanii, między faszystami i komuchami. Prawie nie oglądam, i to od dawna telewizji, ale podobno Swetru i innych "obrońców demokracji" pokazują tam cały czas. Jeszcze trochę takiej propagandy i może dojść do tragedii, na ulicach poleje się krew. I o co? O to która magdalenkowa banda ma nas okradać albo czy mamy podlegać Berlinowi czy bezpośrednio Waszyngtonowi.
Andrzej Duda wspomniał dorobek prezydenta Lecha Kaczyńskiego w polityce zagranicznej. – Kiedy patrzymy na jego cele, ideały i dążenia, to widzimy, że zyskują one na aktualności – mówił prezydent. Dodał, że jest przekonany, iż prezentował on jedyny słuszny kierunek polityki jaki pozostał do realizacji w Europie Środkowo-Wschodniej.
Duda zaznaczył, że polityka, którą prowadził prezydent Kaczyński była ważna dla Europy i Unii Europejskiej, ponieważ zawierały się w niej „najlepsze europejskie wartości”. – To jest droga, z której absolutnie nie można schodzić – ocenił.
Z fb lista byłych komunistów z PIS-u jeśli ktoś potrzebuje
Nie twierdzę, że tak nie jest, ale ja tej listy wcześniej nie widziałem więc wrzucam. Może komuś się przyda, by pokazać, że to wielkie dorzynanie komunistów w wykonaniu PIS-u jest dość wątpliwe.
Ktoś w to wierzył? Nie dorzynali dziesięć lat temu, to mieliby dzisiaj?wielkie dorzynanie komunistów w wykonaniu PIS-u jest dość wątpliwe.
wyborcy pisu w to wierzą... dla nch komunizm to czerwony kolor niechęć do kościółka gwiazdki i sierp i młot i cyrylica...Ktoś w to wierzył?
Takie przekonanie jest dość powszechne, nawet czasem wśród libertarian.Ktoś w to wierzył? Nie dorzynali dziesięć lat temu, to mieliby dzisiaj?
No wiadomo ale część ludzi na to liczy. A co do prawicowości to zależy jak ją definiujemyWystarczy po datach i nazwiskach popatrzeć. Suchar jak diabli. A co do wielkiego dorzynania, to nawet nie PiS tak twierdzi. PiS jest tak samo antykomunistyczny jak prawicowy
W ciągu ostatnich tygodni Maja Marciniak spod Żyrardowa czuje przed obudzeniem się drżenie. Zastanawia się, co złego mogło się wydarzyć w nocy, więc szybko sprawdza internet. Pierwszy raz niepokój poczuła, gdy usłyszała nazwiska nowych ministrów. Później włączyła relację z obrad Sejmu. Kamera pokazała prezydenta. Wtedy była już całkiem przestraszona. - Chodzi o ten drwiący wyraz jego twarzy - tłumaczy.
Młoda lewica tłumaczy tak: państwo przez lata uelastyczniało rynek pracy, zabierało im bezpieczeństwo i stabilizację - zauważam. - Dlatego ludzie nie czują się teraz zmobilizowani do masowej obrony jego konstytucji.
Mateusz Kijowski, rocznik '68, informatyk, po założeniu grupy KOD cztery dni spędził przez komputerem. - Prawie nie spałem, nie kąpałem się. Odzew był lawinowy. Próbowałem wszystko koordynować, zaangażowałem znajomych, zadzwoniłem do znajomej graficzki, żeby wymyśliła logo. A kiedy pierwszy raz poszedłem zanurzyć się w wannie, to zadzwonił do mnie Grzegorz Schetyna.
Mateusz Kijowski, rocznik '68, informatyk, po założeniu grupy KOD cztery dni spędził przez komputerem. - Prawie nie spałem, nie kąpałem się.