Polska - hoplofobia, broń palna

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 193
giphy.gif

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Spodobał mi się jeden z komentarzy na forum http://bron.iweb.pl odnośnie projektu ustawy o broni i amunicji autorstwa pana Lewandowskiego promowany przez Turczyna z ROMBU. Wklejam jak leci:

"Dowiedzieliśmy się bardzo interesującej rzeczy. To że projekt nie był obywatelski to już się wszyscy zorientowali. Wydawać się mogło że jest Pana T. skoro go tak broni jak lwica lwiątek. Teraz się natomiast okazało (z obfitości serca usta mówią, zrobiłem sobie screena z blogaska bo zaraz pewnie zostanie skasowane) że jest Pana Lewandowskiego i Pan T. musi uzyskać jego zgodę na zmianę choćby przecinka. Z np. artykułu w Polityce możemy się natomiast dowiedzieć że Pan Lewandowski cieszy się niezwykłym zaufaniem MO - w końcu jest jednym z niewielu namaszczonych do posiadania pozwolenia do ochrony osobistej. Kto od komuny dostawał pozwolenia, szczególnie na osobistą to się chyba wszyscy orientują. Sam Pan T. kiedyś pisał w przypływie szczerości że na osobistą mogą dostać Ci co mają albo dobry układ albo zostali wielokrotnie napadnięci a najlepiej wielokrotnie zabici ;-). Przestaje więc dziwić że projekt jest jaki jest. Wszystko wskazuje na to że to Pan L. ma kontakty w środowisku polityczno milicyjnym a Pan T. ma zorganizować szerokie "społeczne" poparcie projektu za co to nie wiem, ale się domyślam że będą konfitury za prowadzenie spraw klientów przed sądem. W końcu nikt ich lepiej nie poprowadzi od tego co to sam jest "autorem" a projekt trzeba przyznać że jest nieco niejasny i zostawia szeroki margines - już szczególnie dla ludzi spoza "branży". Takie moje małe przypuszczenia. Jak mawia klasyk nie ma przypadków są tylko znaki."

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Jest jeszcze kwestia opłat za wszelkiego rodzaju karty, pozwolenia i badania etc. Założę się, że jakby weszła nowa ustawa to opłaty całościowo czy jednostkowo będą większe bo jeszcze nigdy w żadnej dziedzinie ograniczonej pozwoleniami nie były niższe po wprowadzeniu/zmianie ustawy.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Nie wiem. Powiedz, jak to zmienić, to zmienię.

Może dlatego, że niektóre mam ukryte na osi czasu - sam nie chcę ich widzieć.

Oreł

Well-Known Member
574
465
Turczyn idzie na drobne ustępstwa, odpuścił limit 1 kg czarnego prochu. Trzeba kontynuować nacisk, uprasza się Państwa o oranie!

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Turczyn idzie na drobne ustępstwa, odpuścił limit 1 kg czarnego prochu. Trzeba kontynuować nacisk, uprasza się Państwa o oranie!

Teraz to sobie może te ustępstwa wsadzić. Już od dawna był podejrzany, a tym projektem pogrążył swoją organizację po wsze czasy.

Oreł

Well-Known Member
574
465
Owszem. Ale szkoda by było teraz odpuszczać nagonkę, więc usilnie zachęcam do prowadzenia jej nadal.
No i czas zacząć obserwować, kto zajmie jego miejsce, bo że jakiś kret będzie to pewne.

tolep

five miles out
8 579
15 476
A czy w ogóle jest potrzebna scentralizowana organizacja do prowadzenia lobbyingu w sprawie zwiększenia swobód obywatelskich w tym zakresie? Bo istnieje ryzyko upolitycznienia takowej organizacji, podczas gdy sprawa idzie w poprzek podziałów politycznych.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Ale na chuj? Czy jest jakaś szansa, że ten projekt zostanie kiedyś wprowadzony w życie? Przecież rządzi PiS.

Minister Błaszczak popiera unijne dyrektywy ograniczające dostęp do broni

W trakcie piątkowego spotkania szefów resortów spraw wewnętrznych państw Unii Europejskiej nowy szef MSWiA, Mariusz Błaszczak, poparł w imieniu Polski dalsze prace nad projektem przepisów radykalnie ograniczających dostęp do broni palnej.

Patrzcie na ten ryj. Ten ryj mówi - zakażemy wam wszystkiego.

mid_39573.jpg

Przez najbliższe 4 lata nic się nie zmieni. Dopiero w następnej kadencji Sejmu być może Kukiz - jeśli się utrzyma i Korwin coś zdziałają.

Do góry Bottom