Polska - hoplofobia, broń palna

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Nie ma. Jeszcze nie ma. Cejrowski powiedział: "Prawo do posiadania broni palnej jest prawem przyrodzonym."

12289580_1073371532695510_6244095428755581776_n.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Dyplomatołek. To moje wrażenie z występu kędzierzawego. Jego natura przywry i lizodupna nawijka powodują torsje emocjonalne.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
W zamkniętej grupie ROMBu toczy się ponoć teraz dyskusja, która ma zaważyć nad przyszłym kształtem tej organizacji. Jest podział na zwolenników stanowiska wyrażonego przez Cejorowskiego-Brauna i "twardogłowych".

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Gdzie te ZROMBY widzą podobieństwo do Dzierżyńskiego? Tamten miał prezencję bolszewickiego szczura kanałowego, a Braun ma spoko japę. Skąd ten ból dupy? Widać, że gro z nich siedzi w Układzie, a pompy umoczyli w życiodajnej koncesyjnej zupie.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Zrobiło się takie pojebanie trochę. ROMB-owcy jadą po "ekstremistach", wolnościowcy jadą po ROMB-owcach. Po co?

Jak się "ekstremiści" i "koncesjonowani" wezmą za łby, to dla rządu chyba tym lepiej.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Niech mi ktoś wyjaśni. Ta liberalizacja w 2011 roku to zasługa ROMBu czy narzucona przez UE i polski parlament musiał ją wprowadzić?

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Czy ja to dobrze czytam? Projekt Czumy został storpedowany?

"Po upływie przeszło pół roku, w dniu 29 września 2010 r., wspomniany projekt [Czumy] skierowany został przez Marszałka Sejmu do pierwszego czytania w Komisji Spraw Wewnętrznych i Administracji. Tymczasem w dniu 17 września 2010 r. wpłynął do Sejmu rządowy projekt nowelizacji ustawy o broni amunicji, który ostatecznie przyjął kształt omawianej w niniejszym tekście ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. Trudno oprzeć się wrażeniu, iż intencją projektodawców było zablokowanie inicjatywy [Czumy]."

Do góry Bottom