OP
OP
Deleted member 427
Guest
Kolo zaczął usuwać linki do mojego bloga. Dałem se siana.
Sęk w tym, że nawet gdybyś trafił, to jest duża szansa, że trafiona osoba dalej będzie mobilna. Adrenalina ją znieczuli, strzał nie powstrzyma, a ona powstrzyma Ciebie, skutecznie. Zakładając, że w ogóle byś trafił, albo wręcz zdążył oddać strzał – ale o tym za chwilę.
Akurat Komorowski przeforsował wprowadzenie kategorii broni palnej dostępnej bez pozwolenia i rejestracji.
Mężczyzna był niezadowolony z tempa jazdy kobiety, więc ostrzelał ją z broni. Zatrzymała go policja
Mężczyzna był niezadowolony z tempa jazdy kobiety, więc ostrzelał ją z broni. Zatrzymała go policja Ktoś ostrzelał w Gdyni auto ze śrutu (© archiwum db) We wtorek rano doszło do nietypowego zdarzenia na zjeździe z Trasy Kwiatkowskiego w Gdyni. Poirytowany tempem jazdy kobiety 23-latek ostrzelał ją z wiatrówki. Jest już w rękach policji.
Czytaj więcej: http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/4432969,mezczyzna-byl-niezadowolony-z-tempa-jazdy-kobiety-wiec-ostrzelal-ja-z-broni-zatrzymala-go-policja,id,t.html
Bęcwały skończone. W Australii ograniczenie posiadania broni palnej, to jakaś podwojona schiza. Leżysz se w ogródku, na który włazi ci krokodyl różańcowy z zamiarem wpierdolenia człowieka wraz z leżakiem i co? Ci ludzie mają okładać gada kijem od miotły albo bejsbolem? Już pomijam morderców, agresorów czy państwową ekspansję, jak i sam fakt, że broń powinna być każdemu człowiekowi przypisana jak pazur lwu.Również przypadek Australii, która drastycznie ograniczyła prawo do posiadania broni, pokazał, że taki zakaz nie tylko znacząco zmniejsza ilość morderstw, ale również samobójstw.
Nikt nie postuluje likwidacji badań psychiatrycznych przy ubieganiu się o pozwolenie.
Komentarz z fejsa:
liczba libertarian z mojej okolicy, którzy zadali sobie trud wyrobienia pozwolenia, wynosi okrągłe zero
Ludzi popierających powszechny, nierejestrowany dostęp do broni na ogół ciężko przekonać, żeby osobiście zaangażowali się w strzelectwo.