Polska - hoplofobia, broń palna

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
W środę po południu 14-latek przerwał mszę świętą w kościele na gdańskiej Osowie. Strzelając z atrapy karabinu maszynowego na baterie, krzyczał że to napad.

Na miejsce została wezwana policja. Z relacji świadków wynikało, że młody człowiek oddał kilka strzałów akustycznych w górę i zaczął uciekać. Został jednak ujęty przez wiernych, uczestniczących w mszy św. Do świątyni zostali wezwani policjanci. Funkcjonariusze przewieźli nastolatka do komisariatu, a atrapę broni zabezpieczyli. Chłopak został przesłuchany w obecności matki. Za swój czyn odpowie przed sądem rodzinnym. Wcześniej był niekarany. Tymczasem jak dowiedzieliśmy się, dzień wcześniej w tym samym kościele doszło do podobnego incydentu. Wówczas do świątyni także wtargnął zamaskowany człowiek (wtedy bez atrapy broni). Krzyknąwszy, że to napad od razu uciekł. Najprawdopodobniej to ten sam chłopak, który został zatrzymany w środę.

http://www.dziennikbaltycki.pl/arty...le-na-osowej-to-jest-napad,id,t.html?cookie=1

Jaki kraj, taka broń :)

Do tego kościoła na bank by nie wszedł:

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Tymczasem w równoległej rzeczywistości:

W środę po południu 14-latek przerwał mszę świętą w kościele na gdańskiej Osowie. Strzelając z atrapy karabinu maszynowego na baterie, krzyczał że to napad.

Na miejsce została wezwana Prywatna Agencja Ochrony. Z relacji świadków wynikało, że młody człowiek oddał kilka strzałów akustycznych w górę i wtedy został zastrzelony przez przez wiernych uczestniczących w mszy św. Do świątyni zostali wezwani PAO. Funkcjonariusze przewieźli ciało do zakładu pogrzebowego, a atrapę broni zabezpieczyli. Matka została przesłuchana. Chłopak wcześniej był niekarany. Tymczasem jak dowiedzieliśmy się, dzień wcześniej w tym samym kościele doszło do podobnego incydentu. Wówczas do świątyni także wtargnął zamaskowany człowiek (wtedy bez atrapy broni). Krzyknąwszy, że to napad, również od razu został zastrzelony.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Może nie tak dobrze jak Sierp, ale wszystko w sylwetce zmieściłem:

10345738_10152568548851756_8677041006541340898_n.jpg

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
No ale na tym polega chyba* cały fun odjebki tarczowej - podejmujesz ryzyko, żeby móc zdobyć więcej punktów, strzelając w głowę, albo grasz zachowawczo i strzelasz w klatę.

*niestrzelający jestem

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
w sytuacji bojowej w głowe ino dobijasz jak już zraniłeś przeciwnika, nie masz czasu by celować w głowe i ryzykować konieczność powtórzenia...
wyciągając szybko broń oddajesz 2 strzały byle gdzie w kierunku przeciwnika, potem celujesz by zabić...

@tosia, czym sie bawiłeś? chyba widze 3 kalibry... .22 9 .45 ?

Grzechotnik

Well-Known Member
988
2 223
w sytuacji bojowej w głowe ino dobijasz jak już zraniłeś przeciwnika, nie masz czasu by celować w głowe i ryzykować konieczność powtórzenia...
wyciągając szybko broń oddajesz 2 strzały byle gdzie w kierunku przeciwnika, potem celujesz by zabić...
Więcej pod hasłem "mozambique drill".

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
Z bloga @tosiabunio

Artukuł fajnie napisany. I na tym poprzestańmy. Broń jest zła. Okropna i powinni ją wyeliminować z całego świata. Jest broń, więc jest nieszczeęście, nieszczęście czyli wojna. Po co komu takie coś w domu? Fajne masz artykuły ale to troche nie na miejscu, nikogo nie obchodzi co robisz w domu, czy to jest hobbystyczne robienie broni, kolekcjonowanie starych skarpet czy tez bieganie na golasa. To jest Twoja prywatnosc i prawo ale nie pokazuj takich rzeczy. Jak zobaczył by to jakiś chłopiec i postanowil pobawic sie w domu? albo znalazl by cos takiego u swojego ojca i chciał "sprobowac". Mogloby to doprowadzic do nieszczescia. Sam napisałeś ze kula czy cokolwiek wylatujace z lufy nie leci prosto.

Ja tam się przejąłem :(
Nawiasem mówiąc: hobbystyczne robienie broni to twoja prywatność i twoje prawo, ale broń jest zła więc należy ją (i ciebie) wyeliminować.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Też się przejąłem tym komentarzem. Smuci mnie, że muszę żyć w przymusowym kolektywie z ludźmi o tak niskim poziomie intelektualnym. Animizacja przedmiotów nieożywionych to kawał ostrego pierdololo, a przyjęcie, że nieszczęście i wojna biorą się z faktu istnienia broni jest śmieszne. Przed epoką AK47 małpoludy waliły się kamieniami po głowach, a jeszcze wcześniej gryzły i dusiły. Skala zjawiska może była mniejsza, ale jeśli popatrzeć na proporcję, to pewnie prawdopodobieństwo ocalenia łba i dziewictwa było niższe niż w piątkowy wieczór w Detroit.

Wzruszył mnie też te tekst o małym chłopcu. Tylko akap rozwiąże takie problemy, bo gówniarzy zamknie się w piwnicach i będą w pełni bezpieczni. Jeśli pozwoli to ocalić choć jedno dziecko, to powinniśmy ten akap już wprowadzić.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
Broń jest zła. Okropna i powinni ją wyeliminować z całego świata. Jest broń, więc jest nieszczeęście, nieszczęście czyli wojna. Po co komu takie coś w domu?

Powinni ją wyeliminować? Kto i w jaki sposób? Jezus, Anioły Nieba, krasnoludki? Nie, chodzi o funkcjonariuszy państwa, oczywiście uzbrojonych po zęby w broń, bo jak niby mieliby to inaczej zrobić? Magia państwowych kostiumów - broń to zło, nieszczęście i wojna jak ktoś ma takie coś w domu, ale w łapach funkcjonariuszy państwa gwarantuje pokój na świecie, szczęście i chroni małe dzieci.

Caleb

The Chosen
511
271
Z bloga @tosiabunio

Artukuł fajnie napisany. I na tym poprzestańmy. Broń jest zła. Okropna i powinni ją wyeliminować z całego świata. Jest broń, więc jest nieszczeęście, nieszczęście czyli wojna. Po co komu takie coś w domu? Fajne masz artykuły ale to troche nie na miejscu, nikogo nie obchodzi co robisz w domu, czy to jest hobbystyczne robienie broni, kolekcjonowanie starych skarpet czy tez bieganie na golasa. To jest Twoja prywatnosc i prawo ale nie pokazuj takich rzeczy. Jak zobaczył by to jakiś chłopiec i postanowil pobawic sie w domu? albo znalazl by cos takiego u swojego ojca i chciał "sprobowac". Mogloby to doprowadzic do nieszczescia. Sam napisałeś ze kula czy cokolwiek wylatujace z lufy nie leci prosto.

Ja tam się przejąłem :(
Ja też. Równie dobrze ten chłopiec może dorosnąć i zechce rozpocząć odjebkę komuchów. Koledzy z klasy mogliby się zainteresować jego libertariańską ideologią i pójść w jego ślady. A potem to już tylko ankap.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Przed epoką AK47 małpoludy waliły się kamieniami po głowach, a jeszcze wcześniej gryzły i dusiły.

W krajach, gdzie nie mają dostępu do broni palnej, napierdalają się innymi rzeczami:

Life finds a way:

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 521
Jeżeli potrzeba komuś kolejnego dowodu, jak złym pomysłem jest licencjonowanie i zbieranie danych w sprawie pozwoleń na broń, to obczajcie to, że nie tylko broń państwo może zarekwirować:

1939 - sierpień - W połowie miesiąca ukazało się zarządzenie Ministerstwa Poczt i Telegrafów nakazujące krótkofalowcom demontaż wszelkich urządzeń i anten, oraz zwrot licencji. To zarządzenie było końcem przedwojennego polskiego krótkofalarstwa, zmuszającym wręcz krótkofalowców do przejścia do działalności konspiracyjnej. Zdecydowana jednak większość krótkofalowców zastosowała się niego, czego to konsekwencją była ostra krytyka ze strony władz wojskowych przewidujących wcześniej udział sprzętu krótkofalarskiego i ich właścicieli do celów obronnych

Kurwa, jakim to trzeba być zjebem i jak bardzo nienawidzić ludzi.

Do góry Bottom