GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
wschód na 100%...
Gwóźdź, cienkopis i kredka@tosia, czym sie bawiłeś? chyba widze 3 kalibry... .22 9 .45 ?
Więcej pod hasłem "mozambique drill".w sytuacji bojowej w głowe ino dobijasz jak już zraniłeś przeciwnika, nie masz czasu by celować w głowe i ryzykować konieczność powtórzenia...
wyciągając szybko broń oddajesz 2 strzały byle gdzie w kierunku przeciwnika, potem celujesz by zabić...
Ja też. Równie dobrze ten chłopiec może dorosnąć i zechce rozpocząć odjebkę komuchów. Koledzy z klasy mogliby się zainteresować jego libertariańską ideologią i pójść w jego ślady. A potem to już tylko ankap.Z bloga @tosiabunio
Artukuł fajnie napisany. I na tym poprzestańmy. Broń jest zła. Okropna i powinni ją wyeliminować z całego świata. Jest broń, więc jest nieszczeęście, nieszczęście czyli wojna. Po co komu takie coś w domu? Fajne masz artykuły ale to troche nie na miejscu, nikogo nie obchodzi co robisz w domu, czy to jest hobbystyczne robienie broni, kolekcjonowanie starych skarpet czy tez bieganie na golasa. To jest Twoja prywatnosc i prawo ale nie pokazuj takich rzeczy. Jak zobaczył by to jakiś chłopiec i postanowil pobawic sie w domu? albo znalazl by cos takiego u swojego ojca i chciał "sprobowac". Mogloby to doprowadzic do nieszczescia. Sam napisałeś ze kula czy cokolwiek wylatujace z lufy nie leci prosto.
Ja tam się przejąłem
Przed epoką AK47 małpoludy waliły się kamieniami po głowach, a jeszcze wcześniej gryzły i dusiły.
1939 - sierpień - W połowie miesiąca ukazało się zarządzenie Ministerstwa Poczt i Telegrafów nakazujące krótkofalowcom demontaż wszelkich urządzeń i anten, oraz zwrot licencji. To zarządzenie było końcem przedwojennego polskiego krótkofalarstwa, zmuszającym wręcz krótkofalowców do przejścia do działalności konspiracyjnej. Zdecydowana jednak większość krótkofalowców zastosowała się niego, czego to konsekwencją była ostra krytyka ze strony władz wojskowych przewidujących wcześniej udział sprzętu krótkofalarskiego i ich właścicieli do celów obronnych