ernestbugaj
kresiarz umysłów
- 851
- 3 044
Nie znam dokładnych danych dotyczących zatrudnienia, ale wydaje mi się, że skoro coraz więcej Ukraińców do nas przyjeżdża, to znaczy, że praca dla nich jest. Praca, której nie chcą wykonywać Polacy. Bo raczej dla benefiitów by nie emigrowali do kraju w którym benefitów z prawdziwego zdarzenia brak. Chyba, że dla 500+? Więc myślę, że podniesienie stawki godzinowej to był typowy brak elementarnej wiedzy ekonomicznej rządu na temat konsekwencji i nie ma co tych debili podejrzewać o tak świadome działanie.
Mam też wrażenie, że powoli wracamy w Polsce do tzw. rynku pracownika. Paradoksalnie dzięki pińćset plus. Niech jeszcze trochę ludzi zrezygnuje z chujowej pracy, bo bardziej będzie im się opłacało pobierać kasę na dzieci, to przed Ukraińcami nie tylko nie będziemy musieli się chronić, a zaczniemy ich potrzebować.
Mam też wrażenie, że powoli wracamy w Polsce do tzw. rynku pracownika. Paradoksalnie dzięki pińćset plus. Niech jeszcze trochę ludzi zrezygnuje z chujowej pracy, bo bardziej będzie im się opłacało pobierać kasę na dzieci, to przed Ukraińcami nie tylko nie będziemy musieli się chronić, a zaczniemy ich potrzebować.