rawpra
Well-Known Member
- 2 741
- 5 410
no ładnie sobie nową definicję wyrzeźbiłeś żeby ci pasowała, typowe dla foliarzyNie jest możliwe, by nim kiedykolwiek był, ponieważ z tej drogi nie ma już odwrotu.
no ładnie sobie nową definicję wyrzeźbiłeś żeby ci pasowała, typowe dla foliarzyNie jest możliwe, by nim kiedykolwiek był, ponieważ z tej drogi nie ma już odwrotu.
Czyli wciąż można z czystym sumieniem zastosować się do przesłania kelthuzowskiego a w liście pożegnalnym napisać, że to z powodu ogólnego niezrozumienia...
ja tam wole leki, psychoterapia mi nie pomogla- zmarnowana kasaUSA eksportuje na cały świat to świństwo
ja tam wole leki, psychoterapia mi nie pomogla- zmarnowana kasa
im dalej w las...21 proc. Polaków uważa, że nie płaci żadnych podatków
http://www.bankier.pl/wiadomosc/21-proc-Polakow-uwaza-ze-nie-placi-zadnych-podatkow-3670159.html
decydowana większość, bo aż 70 proc. Polaków jest za uproszczeniem dotychczasowego systemu podatkowego i wprowadzeniem nowego, w którym pracownicy nie musieliby się rozliczać na koniec roku z podatków, gdyż wszystkie podatki byłyby odprowadzane przez pracodawcę
biore SNRI teraz i nie mam CHADWidziałeś studia na temat skutków ubocznych długotrwałego stosowania SSRI?
masz jakieś dowody na to?Po 4 latach 40 % osób wykształca objawy choroby dwubiegunowej. Po 5 wzrasta kilkakrotnie szansa na Alzhaimera. Po kilku latach wzrasta szansa na demencję starczą.
no czytalem o tym ale rok z życia to jednak dużo, dni się dłużą jak nic nie robisz bo ci sie nie chce-nie masz siłyPomijając fakt, że według badań 80 % ludzi zdrowieje z depersji bez leków po roku czasu, a badania nad skutecznością są bardzo rozbieżne.
no to można zalaczyć nootropami, dzieki nim mozna nawet osiagnac lepsze wyniki niz ktos zdrowyPogorszenie pamięci i funkcji poznawczych to też problem.
biore kilka lekow ale nie po to zeby jeden leczyl skutki uboczne drugiego, skutkow ubocznych nie czuje w sumie jako że ostatnio mi sie polepszylo ws. zaburzen orgazmu tak że problemu już nie ma można powiedzieć. ja czesto nie czuje skutkow ubocznych lekow, skutkow zamierzonych tez nie czuje czestoPoza tym pytanie, czy w ogóle dobrze je tolerujesz i nie potrzebujesz innego leku do koktajlu, żeby przykryć objawy uboczne?
dieta sama nie pomoże, na ćwiczenia nie ma się ochoty w depresji, suplementy mogą być podobnie szkodliwe jak leki, co do journalingu nie jestem przekonany ws jego skuteczności, nie wiem co miałbym w depresji wpisywać do notesu, jak opisywać swój stan, "jest mega chujowo, rozważam ECT"dieta, ćwiczenia, suplementy, terapia, autoterapia jak np. journaling, grupy wsparcia
obecnie mam problemy z myślami prześladowczymi (coś jak urojenia prześladowcze ale jestem wobec nich sceptyczny czasem)Masz jakieś problemy?
rawpra napisał:masz jakieś dowody na to?
"Bipolar disorders increased, more patients were admitted with frequent episodes," they wrote. In a 1993 practice guide to depression, the APA confessed that "all antidepressant treatments, including ECT [electroconvulsive therapy], may provoke manic or hipomanic episodes." A few years later, researchers at Yale University School of Medicide qiantified this risk. They reviewed the records of 87,290 patients diagnosed with depression or anxiety between 1997 and 2001 and determined those treated with antidepressants converted to bipolar at the rate of 7.7 percent per year, which was three times greater than for those not exposed to the drugs. As a result, over longer periods, 20 to 40 percent of all patients initially diagnosed with unipolar depression today eventually onvert to bipolar illness. Indeed, in a recent survey of members of the Depressive and Manic-Depressive Association, 60 percent of those with bipolar diagnosis said they had initially fallen ill with major depression and had turned bipolar after exposure to an antidepressant".
To, że mało śpią nie oznacza, że brak snu je powoduje.Czytałem, że większość problemów/chorób psychicznych jest spowodowana brakiem snu. Człowiek potrzebuje 7-9 godzin na dobę. Osoby z epizodami psychotycznymi zazwyczaj nie śpią, albo śpią bardzo mało.
Już widzę jak rawpra zamieni leki na siemię lnianie i jogging to mu się polepszy.
To, że mało śpią nie oznacza, że brak snu je powoduje.
Roosevelt był bardziej czerwony niż Stalin. Przecież na samym początku prezydentury zaczął New Deal i zabrał Amerykanom całe złoto. Całe złoto będące w posiadaniu obywateli stało się własnością państwa. Tego pokurwieńca to żaden agent nie musiał do komunizmu nakręcać.Podobno Rossevelt miał czerwonych agentów wokół siebie, więc to mogłaby być nie tylko jego własna inicjatywa.
niemal każdy wie że to pomaga a jednak tak mało osób zna na to nazwę...próbujemy coś zmienić małymi kroczkami, cegiełka po cegiełce na nowo kształtując różne emocje i spaczone postrzeganie wiedząc, że to może podnieść jakość życia w przyszłości.
Roosevelt był bardziej czerwony niż Stalin.
czytalem tego autora tylko tlumczenie po polsku jednego działu- "narodziny ideologii" które się póki co ukazało, obejrzalem tez troche wykladow jego i prelekcjiAnatomy of an Epidemic, str 180-181.
od energii mam kofeineTo daje mega witalność i energię.
moja psychiatra mowila zebym nie odstawial lekow, mowila ze bylem prawie w psychozie przez pewien czas, mowila tez ze kupila ksiazke tego roberta whitakera na jakiejs konferencji ale jej nie przeczytalaWarto uświadomić sobie co wprowadzasz do organizmu i jaka była generalnie historia powstania i wprowadzania ich na rynek.
gdzie to czytales?Czytałem, że większość problemów/chorób psychicznych jest spowodowana brakiem snu.
jak ktos jest na neuroleptykach (wiekszych dawkach, szegolnie kwetiapinie) to spi po 20h nawet na dobe, u mnie spanie 12h na dobe to nie jest zadna rzadkosc, nawet jak chce wstac nastepnego dnia wczesnie i ide spac wczesnie to i tak spie do południa, ewentualnie budze sie w nocy, nigdy nie spie mniej niz 8h na dobe, moze dlatego ze nie mam po co wstawac za bardzoOsoby z epizodami psychotycznymi zazwyczaj nie śpią, albo śpią bardzo mało.
wystarczy lek wziac i urojenia zniknac powinny, nie jest to konstruktywne?Za to na pewno można zagwarantować, że brak wysiłku i pracy nad sobą nie przyniesie nic konstruktywnego.
bylem na moklobemidzie 600mg na dobe bralem przez dluzszy czas, alko nie pije i nie pilemJa polecam IMAO
obejrzalem ten film take these broken wingsktóry też pracował z ludźmi z najcięższymi diagnozami bez leków.
a neuroprzekaznicto to niby co?Do wypracowania struktur połączeń w mózgu, w której panują deficyty.