PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Gazda, nie pierdol, bo jesteś pierwszy, aby każdego nazywać komuchem. A skad wiesz, że komuchy złe są? Może oni też chcą orać jak mogą? Muslimy przecież dobre, to i komuchy też - każdy przypadek indywidualnie trzeba rozpatrywać.

Szczególnie kiedy mowa o Polakach pijakach co czczą bożka jahwe...

Odnośnie finansowania IS przez USA powtarzasz teorie spiskowe. Proponuję pozostać przy faktach.

Fakty są takie:

http://www.mintpressnews.com/isis-c...-in-iraq-uses-them-in-suicide-bombing/206167/

Ooops, Amerykanie stracili sprzęt warty 1 miliard dolców. Przejęte przez ISIS. Przypadek?

Ale nawet uznajmy że finansowanie przez USA to brednie. Co to kurwa zmienia? Fakty są takie że FSA i ISIS to jedno i to samo gówno.

Nigdzie nie napisałem, że dekapitacja niewinnych osób to nie problem. Część bojowników może i przeszła ale po pierwsze wielu prawdopodobnie nie miało wyboru (czy raczej mieli - bycie odjebanym) a po drugie co to ma do rzeczy w przypadku tego konkretnego muzułmanina? Masz dowód na to, że on przeszedł? Ma pan dowód?

Ale mieli już wybór bez konsekwencji uciec z isis i poprzez Turcję (która wspiera isis), przedostać się do Europy??

Mam dowód że był w FSA, skrajnie pojebanej organizacji. Co więcej jest duże prawdopodobieństwo że był w konszachtach z ISIS, to można łatwo wywnioskować. Więc nie wiem o co się przypieprzasz, dla mnie jest jasne że w tej grupie uchodźców przemykają skrajne pojeby z isil, ilu ich jest - tego nie wiem, ale jest to kurwa pewne, jak amen w pacierzu. Ty się z tym nie zgadzasz jak mniemam? Oo

Alu

Well-Known Member
4 641
9 700
Ooops, Amerykanie stracili sprzęt warty 1 miliard dolców. Przejęte przez ISIS. Przypadek?

Ja pierdolę... kolejny fan spisków...
Nie Amerykanie stracili tylko Irakijczycy - zostawili sprzęt uciekając przed bojownikami IS.
Nie ma w tym nic specjalnie dziwnego, historia wojen zna podobne przypadki.
A już na pewno nic co by sugerowało amerykański spisek. Przecież sprzedali te pojazdy dużo wcześniej i nie mogli przewidzieć co się z nimi stanie.

Irakijczycy powinni byli je zniszczyć no ale iracka armia nie jest zbyt kompetentna.

Ostatnia edycja:

vast

Well-Known Member
2 745
5 809

A co złego w teorii że USA celowo próbuje destabilizować bliiski wschód? Wkurwia mnie takie pierdolenie. Może od razu powiedz że wszystko co mówi obama to sama prawda i ty nie będziesz tego podważał, a każda inna próba narracji to teoria spiskowa dla pojebów z aluminipwymi czapeczkami na głowie.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Ja pierdolę... kolejny fan spisków....
Na każdym forum znajdzie się jeden lub kilku użytkowników z wielką determinacją używających sformułowania "teoria spiskowa". Najczęściej w celu umniejszenia innych forumowiczów. Jedni to robią, bo nie wiedzą co czynią, a inni mają pierdoloną robotę do wykonania.

Najbardziej zaskakujące jest, że koniec końców taki delikwent merytorycznie sytuuje się niemal idealnie na obowiązującej linii mediów propagujących rządowe wersje różnych zdarzeń. Dziwne? Dla mnie niekoniecznie. Może jedynie śmierdzieć, że libertarianin obsobacza drugiego argumentując państwowymi wersjami wydarzeń.

Annihilation

Well-Known Member
170
327
@aluzci203
Czlowieku sa spiski ktore sie udaly, ktore sie nie udaly, ktore nigdy nie istnialy, ktore istnialy i wyszly na jaw. Radze pointeresowac sie tematem jakie spiski wychodzili na jaw przy odtajnianiu dokumentow poniewaz to ciekawy temat.
A ty negujesz istnienie spisku slowami "Ja pierdolę... kolejny fan spisków..."
nie ladnie.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Dobry jesteś tomkiewicz, ale nigdy nie dokopiesz się do prawdy.
Jesteśmy od was mądrzejsi, szybsi, mamy technologię o której możecie tylko pomarzyć!
Nie musisz wznosić się na wyżyny cynicznego kabareciarstwa. W zamian za to pomyśl rozsądnie, że może należysz do grupy "nie wiedzącej co czyni".

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 740
Każde poważniejsze działanie polityczne i wojenne zaczyna się od spisku...
Gdyby wcześniej nie było spisku, to nie osiągnięto by elementu zaskoczenia.

Ależ Amerykanie mają długą tradycję organizowania spisków na różnych teatrach wojennych.
Przecież to oni stworzyli Talibów w Afganistanie. O tym że ogromne ilości broni i amunicji są składowane na terenie Izraela, było wiadomo 2 lata przed wojną domowa w Syrii. Destabilizacja Bliskiego Wschodu i północy Afryki jest w interesie USA, UK, Turcji i przede wszystkim Izraela. USA chodzi o zablokowanie Chin, konkretnie jednej z odnóg powstającego Jedwabnego Szlaku. Izraelowi o przetrwanie przez powiększenie terytorium i destabilizację regionu. Turcji chodzi o stworzenie nowego Imperium Osmańskiego, przy czym by to osiągnąć, podjęła się roli pomocniczego chuligana. Nie wiem o co do końca chodzi UK, ale z czasem się to okaże.

Irakijczycy powinni byli je zniszczyć no ale iracka armia nie jest zbyt kompetentna.
Widocznie tak miało być. Niemcy podczas II WŚ niszczyli w takich sytuacjach swe czołgi czy inny poważniejszy sprzęt. Tam w każdym czołgu był mały ładunek pirotechniczny, który służył wyłącznie do unieruchomienia czołgu na tyle, by wróg w żadnym wypadku nie mógł z niego skorzystać. Tak jest do dziś w praktycznie każdej armii. Destrukcja albo polega na odpaleniu małego ładunku, albo na zniszczeniu kilku istotnych elementów, które są trudno osiągalne.

Alu

Well-Known Member
4 641
9 700
Widocznie tak miało być. Niemcy podczas II WŚ niszczyli w takich sytuacjach swe czołgi czy inny poważniejszy sprzęt. Tam w każdym czołgu był mały ładunek pirotechniczny

Nie mówimy o czołgu tylko o samochodzie terenowym. Poza tym Irakijczycy nie mieli wcześniej podstaw do obaw o utratę sprzętu. Kto mógł przewidzieć, że 30 tys. żołnierzy ucieknie przed kilkuset zjebami z ISIS?

Czlowieku sa spiski ktore sie udaly, ktore sie nie udaly, ktore nigdy nie istnialy, ktore istnialy i wyszly na jaw.

Zgadzam się. Nie twierdzę, że spiski w ogóle nie istnieją.

A ty negujesz istnienie spisku slowami "Ja pierdolę... kolejny fan spisków..." nie ladnie.

Neguję to, jakoby przejęcie przez Państwo Islamskie samochodów pozostawionych przez uciekającą z Mosulu iracką armię świadczyło o finansowaniu IS przez USA.

Typowe dla zwolenników teorii spiskowych jest wypaczanie faktów lub wyciąganie ich z kontekstu, tak aby pasowały do teorii spiskowej. Tak stało się i tym razem - vast napisał, że sprzęt stracili Amerykanie. Co jest niezgodne z prawdą. Ale kto by się przejmował takimi szczegółami? Późniejsza reakcja zwolenników teorii spiskowych również jest bardzo typowa - ponieważ obaliłem ich teorię jestem głupcem lub tajnym agentem promującym "rządową wersję". Książkowy przykład spiskowej mentalności.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 641
9 700
Widocznie uciekający Irakijczycy bardziej martwili się o swoje głowy niż o humvee.
Nie ma w tym nic specjalnie dziwnego. Iracka armia jest źle wyszkolona i zdemoralizowana.
Nie widzę dalej związku z rzekomym finansowaniem Państwa Islamskiego przez USA.

Ostatnia edycja:

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Widocznie uciekający Irakijczycy bardziej martwili się o swoje głowy a nie o humvee.
Nie ma w tym nic specjalnie dziwnego. Iracka armia jest źle wyszkolona i zdemoralizowana.
Nie widzę dalej związku z rzekomym finansowaniem Państwa Islamskiego przez USA.

Przecież Amerykanie sami mówili że będą zbroić i szkolić rebeliantów na długo przed wyłamaniem się ISIS z ich szeregów. Więc chyba logiczne, że fanatyków też zbroili.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 641
9 700
Przecież Amerykanie sami mówili że będą zbroić i szkolić rebeliantów na długo przed wyłamanie się ISIS z ich szeregów. Więc chyba logiczne, że fanatyków też zbroili.
No i co, że zbroili? Nie byłby to pierwszy przypadek kiedy USA wyhodowało sobie nowego wroga walcząc z innym. To nie znaczy, że ich celem było powstanie Państwa Islamskiego ani, że je finansują. ISIS nie powstał w Syrii tylko w Iraku. W Syrii są różne stronnictwa rebeliantów, które jednocześnie walczą z rządem i Państwem Islamskim.

Czemu Stany Zjednoczone miałyby chcieć powstania kalifatu na terenie Iraku i Syrii? Co by mieli na tym zyskać? W ich interesie jest, żeby były tam państwa zależne od nich politycznie i militarnie a nie nieobliczalne i ekspansywne Państwo Islamskie.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
A skad wiesz, że komuchy złe są?
pisze z doświadczenia, byłem nieraz świadkiem łamania napu przez komuchów, i każdy co gado innym co i jak mają robić na swoim to komuchy, znam zaś sporo muslimów i tak właściwie żaden z nich nie gadał mi jak żyć głowy też mi żaden nie odjebał...
a to że państwo finansuje coś i zabiera ludziom by finansować to wina państwa a nie emigrantów...
problemem jest zawsze państwo
mamy na forum wątek emigracja, gdzie to se piszemy gdzie by tu wybyć i gdzie są najfajniejsze warunki do życia...
ale kurwa jak se syryjczyk wybierze to źle i nie wolno bo pewnie kurwa głowy obcinac bedzie...
polakom na całym świecie powinno sie profilaktycznie poucinać łapska abo wygonić nazad do polski bo przecie wiadomo że polacy to złodzieje i pijacy...

i coby było jasne nie bronie tu państwowego narzucania kto ile ma przyjąć kogoś ino wkurwia mnie to głupie pierdolenie i hipokryzja...

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Czemu Stany Zjednoczone miałyby chcieć powstania kalifatu na terenie Iraku i Syrii? Co by mieli na tym zyskać?
No przecież @kr2y510 napisał wyżej. Nie umiesz czytać?
W ich interesie jest, żeby były tam państwa zależne od nich politycznie i militarnie a nie nieobliczalne i ekspansywne Państwo Islamskie.
Taaa, ta nieobliczalność wszystkich tych organizacji terrorystycznych zawsze dziwnym trafem kończy się na granicy Izraela, albo gdy wielki kalif spotyka się z Johnem McCainem...

Alu

Well-Known Member
4 641
9 700
No przecież @kr2y510 napisał wyżej. Nie umiesz czytać?

Umiem, umiem też sprawdzać informacje (co swoją drogą polecam). W Chińskim projekcie nie ma mowy o żadnych odnogach przez terytoria Państwa Islamskiego czy sąsiednie. Szlak ma prowadzić z Chin do portu w Gwadarze w Pakistanie. Dla ułatwienia obrazek:

hehe.jpg

Chyba trochę daleko, żeby w czymś przeszkodzić? Dla porównania równie blisko IS leżą Węgry.
Iran, Pakistan, Chiny to są potężne państwa z którymi dżihadyści w humvee nie mają żadnych szans.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom