PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 253
To się wprowadzi powszechny dostęp do broni i dresy ich powystrzelajom!
Śmiechłem. Już widzę jak komuchy wprowadzą powszechny dostęp do broni, nawet jakby się ich ukochane państwo waliło i paliło to tego nie zrobią.

Przypominam również, że ta dyskusja nie toczy się o tym czy sobie jakiś Syryjczyk przekroczy granicę i pójdzie do pracy tylko o tym czy mamy się zgodzić na to aby Helmuty, Żabojady i inne eurochuje nam ich tu dojebali na siłę, także z argumentami w stylu 'hurr durr wolność osiedlania się' 'nie będziesz mi mówił kogo zatrudniać' wypierdalać do ogólnego wątku o emigracji.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Umiem, umiem też sprawdzać informacje (co swoją drogą polecam).
???
Jakoś selektywnie sprawdziłeś. Należało zacząć od tego:
https://en.wikipedia.org/wiki/Silk_Road_Economic_Belt
There are several nodes, corridors and other elements of the belt. One of the earliest nodes to take shape was the New Eurasian Land Bridge, a railway that connects China to Central Europe through Kazakhstan and Eastern Europe. Economic corridors extend across the Eurasian land mass including in regions on the periphery like the Russian Far East. The Russian government established Russian Direct Investment Fund and China Investment Corporation, a Chinese government investment agency, partnered in 2012 to create the Sino-Russian Investment Fund, which concentrates on opportunities in bilateral integration.[1]

Następnie zobaczyć miejsca inwestycji nowo powstałego chińsko-międzynarodowego banku, do którego przystąpiła Polska.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Chiny-Polska-wspolzalozycielem-AIIB-7245873.html

Nawet tu na forum są wklejone wykłady o geopolityce pewnego mecenasa (uwaga etatysta i socjalista), gdzie dość dokładnie opowiadał ideę chińskiego Jedwabnego Szlaku.

W Chińskim projekcie nie ma mowy o żadnych odnogach przez terytoria Państwa Islamskiego czy sąsiednie.
Podałeś jedną z odnóg, która jest najprostsza do zrealizowania. To co podlinkowałeś nie jest tym samym, czym jest Jedwabny Szlak w rozumieniu chińskich strategów geopolitycznych. Jedna z odnóg miała lecieć przez Damaszek do Morza Śródziemnego.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Podałeś jedną z odnóg, która jest najprostsza do zrealizowania. To co podlinkowałeś nie jest tym samym, czym jest Jedwabny Szlak w rozumieniu chińskich strategów geopolitycznych. Jedna z odnóg miała lecieć przez Damaszek do Morza Śródziemnego.

Zgoda pomyliłem się, Silk Road to ogólna koncepcja inwestycji w infrastrukturę w Eurazji. Ale to tym bardziej Państwo Islamskie niczego nie blokuje, bo w tym projekcie nie chodzi o jakąś jedną drogę, gazociąg czy port. Nic się nie stanie tylko dlatego, że czegoś nie wybudują w Iraku czy Syrii. USA musiałyby zdestabilizować dużo większy obszar włącznie z państwami swoich sojuszników żeby na ten projekt realnie wpłynąć. Też nic nie znalazłem o żadnej "odnodze przez Damaszek".

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Ale to tym bardziej Państwo Islamskie niczego nie blokuje, bo w tym projekcie nie chodzi o jakąś jedną drogę, gazociąg czy port. Z Chińskim projektem nic się takiego nie stanie tylko dlatego, że czegoś nie wybudują w Iraku czy Syrii. Też nic nie znalazłem o żadnej "odnodze przez Damaszek".
No tam raczej nie znajdziesz, bo jak pewnie zauważyłeś to artykuł jest ubogi. Artykuł jest ubogi z prostego powodu, dotyczy on bowiem koncepcji, która nie została wcielona w życie, a szczegółowe plany są w trakcie negocjacji politycznych.
Trzeba poszukać w innych miejscach. Ale najprościej obejrzeć stosowny wykład mecenasa Jacka Bartosiaka. Można też przeczytać Czerwoną Książeczkę Mao pod kątem geopolityki.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Jeśli chrześcijanin pilnuje swojego nosa - nie próbuje nawracać muzułmanów, nie bluźni na Islam i przestrzega prawa (np. nie przemyca alkoholu i narkotyków), to w większości państw muzułmańskich nic mu nie grozi.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Jeśli chrześcijanin pilnuje swojego nosa - nie próbuje nawracać muzułmanów, nie bluźni na Islam i przestrzega prawa (np. nie przemyca alkoholu i narkotyków), to w większości państw muzułmańskich nic mu nie grozi.

A gdyby któryś nawrócił kogoś w takiej Arabii Saudyskiej, to świeżo upieczony chrześcijanin podlega karze śmierci. Taki tam folklor. Pełna symetria z Polską.

tomky

Well-Known Member
790
2 039
Po necie krąży taki wycinek, podobno tłumaczenie z książki sprzed kilku lat. Nie chce mi się sprawdzać, za dużo danych, tak więc tylko wkleję:
==========================================

Poniższy artykuł pochodzi z książki dr. Petera Hammonda: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat:

Islam nie jest ani religią, ani kultem - jest pełnym, kompletnym ustrojem.

Islam ma religijne, polityczne, ekonomiczne oraz militarne komponenty. Komponent religijny jest podstawą dla wszystkich innych komponentów. Islamizacja następuje, kiedy w danym kraje jest wystarczająco dużo muzułmanów, aby zaczęli się domagać swoich tak zwanych "praw religijnych". Kiedy poprawne politycznie i multikulturalne społeczeństwa zgadzają się na "rozsądne" muzułmańskie żądania o ich "prawa religijne", po cichu przechodzą także pozostałe komponenty. Tak właśnie to działa: (Źródło danych procentowych - CIA: The World Fact Book (2007)).

Dopóki populacja muzułmanów pozostaje w okolicach 1%, są oni postrzegani jako miłująca pokój mniejszość. W artykułach prasowych, filmach podkreślana jest ich barwna odmienność:

USA -- muzułmanów 1.0%
Australia -- muzułmanów 1.5%
Kanada -- muzułmanów 1.9%
Chiny -- muzułmanów 1% -2%
Włochy -- muzułmanów 1.5%
Norwegia -- muzułmanów 1.8%

W zakresie 2% do 3% muzułmanie zaczynają odróżniać się od innych mniejszości. Zaczynają być widoczni jako członkowie gangów ulicznych iw więzieniach. Pojawiają się pierwsze symptomy nadużywania środków z pomocy społecznej.

Dania -- muzułmanów 2%
Niemcy -- muzułmanów 3.7%
Wlk. Brytania -- muzułmanów 2.7%
Hiszpania -- muzułmanów 4%
Tajlandia -- muzułmanów 4.6%

Powyżej 5% zaczyna być zauważalny silny (nieproporcjonalny do ich liczebności) wpływ na społeczeństwo. Naciskają na wprowadzenie żywności halal (czystego wg. islamskich standardów), dzięki czemu wymuszają pojawienie się dużej liczby miejsc pracy dla muzułmanów. Pojawia się seria żądań do sieci handlowych o wprowadzenie tej żywności na rynek, często wzmocniona groźbami.

Francja -- muzułmanów 8%
Filipiny -- muzułmanów 5%
Szwecja -- muzułmanów 5%
Szwajcaria -- muzułmanów 4.3%
Holandia -- muzułmanów 5.5%
Trynidad & Tobago -- muzułmanów 5.8%

Powyżej 10% rząd państwa zmuszany jest do uznania ich prawa do sądów Sharii czyli wg. prawa islamskiego. Docelowo Islam dąży do tego, aby cały świat był sadzony wg. prawa Sharii. Wyraźny wzrost bezprawia, pojawiają się muzułmańskie getta, gdzie nawet uzbrojone patrole policji boją się zapuszczać. Rząd zaczyna tracić kontrolę nad sytuacja. Jakikolwiek pretekst może doprowadzić do rozruchów, palenia samochodów i napaści na nie-muzułmanów.

Gujana -- muzułmanów 10%
Indie -- muzułmanów 13.4%
Izrael -- muzułmanów 16%
Kenia -- muzułmanów 10%
Rosja -- muzułmanów 10-15%

Powyżej 20% zaczynają się demonstracje siły, podpalenia szkół, szpitali, samochodów, synagog i kościołów. Większość osadzonych w więzieniach to muzułmanie. Dotychczas sporadyczne grupy para-militarne dżihadystów zaczynają działać w świetle dnia, często wypierając na terenach zamieszkania muzułmanów lokalne siły porządkowe.

Etiopia -- muzułmanów 32.8%

Powyżej 40% można się spodziewać regularnych masakr i ataków terrorystycznych. Organizacje para-militarne rządzą niektórymi terenami wg. własnego widzimisię. Trwają także uprowadzenia niewiernych kobiet, gwałty oraz utajone jeszcze niewolnictwo.

Bośnia -- muzułmanów 40%
Czad -- muzułmanów 53.1%
Liban -- muzułmanów 59.7%

Powyżej 60% następują niczym nie ograniczane prześladowania niewiernych, sporadyczne masowe mordy, wprowadza się prawo Sharii w skali całego kraju. Niewierni są zmuszani do płacenia podatku "za ochronę" tzw. Jizja, często rekwirowany jest ich majątek. Masowy exodus nie-muzułmanów z kraju.

Albania -- muzułmanów 70%
Malezja -- muzułmanów 60.4%
Katar -- muzułmanów 77.5%
Sudan -- muzułmanów 70%

Powyżej 80% pojawiają się czystki i mordy kierowane z poziomu państwowego.

Bangladesz -- muzułmanów 83%
Egipt -- muzułmanów 90%
Gaza -- muzułmanów 98.7%
Indonezja -- muzułmanów 86.1%
Iran -- muzułmanów 98%
Irak -- muzułmanów 97%
Jordania -- muzułmanów 92%
Maroko -- muzułmanów 98.7%
Pakistan -- muzułmanów 97%
Syria -- muzułmanów 90%
Tadżykistan -- muzułmanów 90%
Turcja -- muzułmanów 99.8%
Zjednoczone Emiraty Arabskie -- muzułmanów 96%

W pobliżu 100% następuje tzw. muzułmański Pokój (stad Islam jest znany jako "Religia Pokoju") czyli "Dar-es-Salaam", co znaczy "Islamski Dom Pokoju". Wg. wojennej doktryny islamu powinien być wtedy pokój, gdyż wszyscy są już muzułmanami i nie ma powodów do walki.

Afganistan -- muzułmanów 100%
Arabia Saudyjska -- muzułmanów 100%
Somalia -- muzułmanów 100%
Jemen -- muzułmanów 99.9%"

Oczywiście tak się nie dzieje. Aby spełnić swoją rządzę krwi, muzułmanie zaczynają mordować siebie na wzajem z różnych powodów.

"Zanim miałem 9 lat, nauczyłem się podstawowego kanonu życia Araba. Ja przeciwko mojemu bratu; ja i mój brat przeciwko naszemu ojcu; moje rodzina przeciwko naszym kuzynom i klanowi; klan przeciwko plemieniu; plemię przeciwko światu, i wszyscy spośród nas przeciwko niewiernym. Leon Uris, The Haj"

Dobrze jest pamiętać, że w wielu, wielu krajach, takich jak Francja, populacja muzułmańska skoncentrowana jest w gettach, określonych przez ich pochodzenie etniczne. Muzułmanie nie integrują się ze społeczeństwem w ogólności. Tym samym, uzyskują miejscami znacznie większe wpływy niż ich krajowy odsetek mógłby wskazywać.

Dr.Peter Hammond, Frontpage Magazine
Tłumaczenie: Adam Szczepanik

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Nie, oni osobiście obcinać głów nie będą (znaczy nie wszyscy, bo jacyś chętni się znajdą). Przyjadą i całkiem demokratycznie wprowadzą kiedyś szariat i głowy będzie ucinał urzędnik.
w wielu krajach muzułmanie stanowią większość a jakoś szariatu nei wprowadzili, a nawet jak wprowadzą to co z tego?
teroz jest też w chuj wprowadzonego prawa i można mieć na to wyjebane...

To wskaż chociaż jedno miejsce gdzie muzułmanie są większością i mniejszości religijne mogą swobodnie żyć.
jest wiele takich krajów... wielu europejczyków jeździ tam na wczasy...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
ojej strasznie biednych koptów prześladujo... kogo to obchodzi kuwa... jak ich tak strasznie mordujo to z jakiej racji po tyluset latach islamu nadal istnieją?
no tak podatek dla niewienych jest gorszy niż podatek dla każdego hehe
wszędzie gdzieś jakieś oszołomy prześladują... nad wisła jest w chuj narodowo komuszych odpadów co kolektywnie traktują całe grupy bo przyjado i coś zrobio, coś wprowadzo, i łby ucinać bedo...
kurwa ile by tego musiało przyjechać do burakostanu by państwo szariat wprowadziło?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Koptowie nie mają pieniędzy. A jak ktoś nie ma pieniędzy, to zawsze jest trochę prześladowany. Chrześcijańscy Polacy wyjeżdżający na wczasy nie są prześladowani, bo je majo. Powinniście to zrozumieć. Zawsze się atakuje biednych, dlatego taka nagonka na ekonomicznie ubogich uchodźców.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
kolektywiści zawsze atakują mniejszości... bo psują im wizerunek idealnego unitarnego kolektywu... tak już jest...
a lemingi im przyklaskują przeważnie bo no cóż, głupie są po prostu... i da sie im wcisnąć każdy kit... nawet ograniczone umysłowo narodowe lub religijne odpady potrafią...
i potem te ludziki, koletktywnie widzą w każdym obcym islamiste co szariat chce wprowadzic i głowe uciąć, i wychwalają różnych pojebów i religijnych fanatyków którzy tak samo siłą religie narzucali jak karol młot itd...

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Ja ufam, że ISIS poszło po rozum do głowy i ubrało swoich w jakieś ładne ciuchy. Niech się na miejscu zaopatrzą w firmowe garnitury szyte na miarę i będzie git. Dobrze ubrany człowiek zawsze wzbudzi zaufanie, a ja nie chciałbym być zabity przez byle śmierdziela.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
kolektywiści zawsze atakują mniejszości... bo psują im wizerunek idealnego unitarnego kolektywu... tak już jest...
a lemingi im przyklaskują przeważnie bo no cóż, głupie są po prostu... i da sie im wcisnąć każdy kit... nawet ograniczone umysłowo narodowe lub religijne odpady potrafią...
i potem te ludziki, koletktywnie widzą w każdym obcym islamiste co szariat chce wprowadzic i głowe uciąć, i wychwalają różnych pojebów i religijnych fanatyków którzy tak samo siłą religie narzucali jak karol młot itd...

Sorry, ale nie kupuję tego. Piszesz o chrześcijańskich "pojebach i religinych fanatykach" w opozycji do "biednych, obcych islamistów". To jest jakaś na maksa moralność kalego. Pokaż mi państwa chrześcijańskie, które mordują za konwersje. Pokaż mi chrześcijan, którzy w oparciu o swoją religię zarzynają, topią i palą żywcem wszystkich innych.

Sprawa jest prosta - to państwa islamskie stosują dalej posuniętą agresję na swoich terenach i przedstawiciele islamu stosują dalej posuniętą agresję w innych państwach. Gadanie o Karolu Młocie jako przeciwwadze to nie ma sensu nawet odpowiadać. Co mnie obchodzi Karol Młot, Saladyn czy kto tam jeszcze?

Piszesz bo masz jakichś kolegów islamskich, zupełnie jak panna, która poznała Araba i jest zachwycona, a potem się dziwi, że dostaje wpierdol, jak z nim zamieszka.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
No tam raczej nie znajdziesz, bo jak pewnie zauważyłeś to artykuł jest ubogi. Artykuł jest ubogi z prostego powodu, dotyczy on bowiem koncepcji, która nie została wcielona w życie, a szczegółowe plany są w trakcie negocjacji politycznych.
Trzeba poszukać w innych miejscach. Ale najprościej obejrzeć stosowny wykład mecenasa Jacka Bartosiaka.
Szukałem w innych miejscach ale nic nie znalazłem.
Przesłucham wykłady Bartosiaka, ale on chyba nie bierze udziału w tych negocjacjach.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom