PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Co się wyrabia na tym forum. @Rattlesnake - mógłbyś na uogólnienie nie odpowiadać drugim uogólnieniem? Skrytykowałeś GAZDĘ za kolektywne postrzeganie Polaków, a na koniec walnąłeś kolektywny tekst w stosunku do Niemców. Kurwa, te szkoły to od dziecka urabiają ludzi. Nie wspominając o przedszkolu, w którym kolektywizm jest religią.

Ale ja się nie wzdragam, przed kolektywnymi ocenami - czemu niby? Niektóre cechy są w niektórych społecznościach nadreprezentowane, tzw. "kolektywna ocena" to po prostu skrót myślowy - dziwne, że trzeba to wykładać jak jakiś skomplikowany dowcip. Jest wątek "czarna przestępczość" - to jakiś problem?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Co mają czarni do Niemców? Co ich łączy, że z nimi wyskakujesz? Co jest takiego nadreprezentowanego przez Niemców? Kult władzy, bo się jej nie sprzeciwiają? Może jeszcze powiesz, że Polacy to anarchiści i mają w genach bunt przeciwko władzy, bo powstania?

D

Deleted member 4683

Guest
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do uchodźców powinien zadać sobie pytanie: jakie stanowisko zajmuje w tej kwestii państwo i wyrazić dokładnie przeciwne. Jeśli państwo chce ściągać tu na chama tysiące uchodźców to jest wystarczający powód, żeby być przeciwko. Osobiste właściwości tych uchodźców są bez znaczenia - liczy się to, że ich osiedlanie stanowi element działania państwa. Na tej samej zasadzie: jeśli państwo zarządzi przymusowe szczepienia na grypę to ewentualna skuteczność tych szczepień będzie bez znaczenia - gdyż zostają narzucone przez państwo.

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Co mają czarni do Niemców? Co ich łączy, że z nimi wyskakujesz? Co jest takiego nadreprezentowanego przez Niemców? Kult władzy, bo się jej nie sprzeciwiają? Może jeszcze powiesz, że Polacy to anarchiści i mają w genach bunt przeciwko władzy, bo powstania?

Niemiecka precyzja, niemiecki porządek, Niemki sa brzydkie. Uogolnienia, wszystkie z palca wyssane.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Co mają czarni do Niemców? Co ich łączy, że z nimi wyskakujesz? Co jest takiego nadreprezentowanego przez Niemców? Kult władzy, bo się jej nie sprzeciwiają?

Dokładnie tak uważam (dla mało lotnych - oczywiście nie dotyczy to wszystkich Niemców). Takie mam poczucie wykształcone przez wiele drobnych i mniej drobnych informacji współczesnych i historycznych. Nie wykluczam, że jest to wrażenie mylne, ale nie fascynuje mnie ten temat na tyle, żeby zgłębiać dane, wertować statystyki i analizować różne zdarzenia i opinie.

Edit: a z czarnymi wyskoczyłem z dość czytelnego powodu. Zasugerowałeś, że jakiekolwiek oceny kolektywne są w jakiś sposób "nielibertariańskie", więc wskazałem na pewną kolektywną ocenę z tego forum, która przez sam fakt swojej kolektywności nie budziła jakichś wielkich emocji.

Madmar318

Well-Known Member
307
1 088
Ale mieszkańcy Ukrainy nie odcinają tyle łbów.. Islam to wroga nam cywilizacja i zagrożenie dla Europy. Od dawna mówię że nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora, ale nie należy ich też wpuszczać jak leci. Wraz z ilością tych bardziej skrajnych, będzie rosło ryzyko tego że będą się czuli silniejsi.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Ale mieszkańcy Ukrainy nie odcinają tyle łbów.. Islam to wroga nam cywilizacja i zagrożenie dla Europy. Od dawna mówię że nie należy wrzucać wszystkich do jednego wora, ale nie należy ich też wpuszczać jak leci. Wraz z ilością tych bardziej skrajnych, będzie rosło ryzyko tego że będą się czuli silniejsi.

Z tym akurat się nie zgadzam. Importowi salafitów sprzeciwiają się (o ile dobrze pamiętam) np. Tatarzy polscy. Z jednej strony neguje to "islamofobię" (kurwa, jak ja lubię te neologizmy rodem z ch wie czego) takiego sprzeciwu, z drugiej - neguje zarzut, że Polacy "boją się" (kolejny pierd Żakowskiego) islamu jako takiego.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Skrytykować kogoś za kolektywizm. Samemu używać kolektywnych ocen. A potem napisać, że kolektywne ocenianie jest w sumie spoko i nie ma w tym nic złego. Następnie przerzucać gnój i toczyć dysputy nad tym, która z kolektywnych ocen jest bliższa prawdzie. @Rattlesnake - nie jesteś kretynem, chcę Ci jedynie wykazać kretynizm zaistniałej sytuacji.

Takie mam poczucie wykształcone przez wiele drobnych i mniej drobnych informacji współczesnych i historycznych. Nie wykluczam, że jest to wrażenie mylne, ale nie fascynuje mnie ten temat na tyle, żeby zgłębiać dane, wertować statystyki i analizować różne zdarzenia i opinie.
Ale wiesz, że opisałeś teraz mechanizm powstawania stereotypów?

Ale mieszkańcy Ukrainy nie odcinają tyle łbów.
Na kresach dostałbyś wpierdol za te słowa.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Skrytykować kogoś za kolektywizm. Samemu używać kolektywnych ocen. A potem napisać, że kolektywne ocenianie jest w sumie spoko i nie ma w tym nic złego. Następnie przerzucać gnój i toczyć dysputy nad tym, która z kolektywnych ocen jest bliższa prawdzie. @Rattlesnake - nie jesteś kretynem, chcę Ci jedynie wykazać kretynizm zaistniałej sytuacji.

Pisze się dużo, więc czasem coś się palnie. Ale tak jak pytałem Gazdę (nie doczekawszy się odpowiedzi), tak teraz zapytam Ciebie: gdzie skrytykowałem kogoś za kolektywizm? I co to ma być w zasadzie ten kolektywizm?

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Ale tak jak pytałem Gazdę (nie doczekawszy się odpowiedzi), tak teraz zapytam Ciebie: gdzie skrytykowałem kogoś za kolektywizm?

Kontekst można znaleźć we wcześniejszych postach GAZDY, które powinieneś pamiętać, bo się do nich odnosiłeś:
Po to, żeby Ci wykazać, że ani w Polsce, ani tu na forum nie ma samorodnych nastrojów: obcy=zło. I że odpierdalasz to co wyborcza wmawiając ludziom, którzy mają zdrowy odruch oporu przed nieludzkimi kurwami z UE, że są z tego powodu ciemnymi lemingami-polaczkami.

Co znaczy kolektywizm? W tym wypadku, że GAZDA uważał, że wszyscy Polacy uważają imigrantów za zło i komuszą strasznie. A przynajmniej Ty stwierdziłeś, że tak uważał.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
@Amel - tylko zwróć uwagę, że skrytykowałem nie "kolekytywność" czyjegoś poglądu, tylko sam pogląd. Skrytykowałem nieprawdziwą (moim zdaniem) ocenę, że w Polsce dominuje ciemnota i ksenofobia. Nie kolektywizm tej oceny, tylko samą ocenę.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Wszystkie te spory wokół ludności napływowej są W TEJ CHWILI zupełnie zbędne i niepotrzebnie generują spory. Zauważyłem, że dużo większy nacisk kładziecie na spekulacje jakimi ludźmi są imigranci i czy specjalizują się w dekapitacji zamiast na to, KTO odgórnie zaplanował i umożliwił im ten masowy exodus. To jest IMO najważniejsze, nawet bardziej niż prawdopodobieństwo (bardzo wysokie) całkowitego zaniku tzw cywilizacji białego człowieka.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Zauważyłem, że dużo większy nacisk kładziecie na spekulacje, jakimi ludźmi są imigranci i czy specjalizują się w dekapitacji zamiast na to, KTO odgórnie zaplanował i umożliwił im ten masowy exodus.
Przecież i tak się nie dowiemy. O takich rzeczach będą wiedzieć nasi prawnukowie, a i to nie jest pewne. Krytykujesz nasze spekulacje, a sam chcesz uprawiać jeszcze większe. Pozwól nam spekulować, sam spekuluj. A nie się wchrzaniasz i komuszysz. Wolność spekulowania prawem, nie towarem.

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Bądź łaskaw wskazać mi choć jedno działające w praktyce narzędzie, pozwalające mi skutecznie blokować Twoją lub czyjąkolwiek i jakąkolwiek spekulację.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 470
Ale to są dalej kategorie kolektywne - Ukraińcy dobrzy, Murzyni źli, Rumuni kradnom itd. Ludzie, którzy w to wierzą są ciemni.
A ja wierzę, że murzyni są generalnie źli, leniwi i głupi co nie znaczy, że wszyscy tacy są i nie przeszkadzałoby mi gdybym miał samych sąsiadów murzynów, którzy są porządni. Tak samo Polacy są generalnie katolikami, co nie znaczy, że wszyscy nimi są. Męczące i absurdalne byłoby w każdym przypadku zaznaczać, że nie o wszystkich chodzi. Zawsze się trochę uogólnia.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Ale to są dalej kategorie kolektywne - Ukraińcy dobrzy
od kiedy ukraińcy są dobrzy?
to już lemingi sie nie bojo że ukryci banderowcy i jak bedzie ich dużo to wprowadzą cyrylice i stworzą zakierzoński kraj i resztce polaków zrobią wołyń?
odjebywanie głów też bedzie...

Jeśli ktoś ma wątpliwości co do uchodźców powinien zadać sobie pytanie: jakie stanowisko zajmuje w tej kwestii państwo i wyrazić dokładnie przeciwne.
no ale to trza działać przeciwko państwu a nie przeciwko jakimś ludziom...
Islam to wroga nam cywilizacja i zagrożenie dla Europy.
czym zagraża islam europie? odetnie skandynawie od reszty europy?

ale nie należy ich też wpuszczać jak leci
no to przecie nikt nie wpuszcza do domu każdego jak leci...

chelioss

Well-Known Member
129
420
no ale to trza działać przeciwko państwu a nie przeciwko jakimś ludziom...
Nie jakimś ludziom tylko ...

czym zagraża islam europie?
No te muslimy to fanatycy są, jak będzie ich większość (albo spora część na danym terytorium) to będą próbować narzucić swoje islamistyczne-chore zasady. To nie jest grupa co się będzie asymilować. A pozatym oni tylko socjal by chcieli brać i żerować na biednych podatnikach którzy są okradani.

Oczywiście nie kwestionuje tego że to państwo i jego polityka socjalna jest winowajcą tego stanu rzeczy.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
Nie jakimś ludziom tylko ...
tylko co?
A pozatym oni tylko socjal by chcieli brać i żerować na biednych podatnikach którzy są okradani.
ale tych biednych podatników okrada państwo a nie przybysze...
1000 lat temu nawet bez większości narzucili władcy wszystkim jakieś pojebane chore chrześcijańskie zasady...
czasy sie zmieniają, impreria/religie powstają i upadają...
jeśli jakiś osobnik komuś coś narzuca to łamie nap...
jeśli muzułmanie staną sie większością, to wszystko sie zmieni wedle demokratycznych zasad...

ale to nie ich wina, jak jest socjal to sie ciągnie bo czemu nie, jak jest demokracja to większość decyduje kto może innym pierdolić co i jak mają robić jak zyć, każdy orze jak może, ma sie narzędzie w formie demokratycznego państwa to sie go używa...

problem jest za każdym razem ten sam: państwo...

F

fidelio

Guest
Podstawowa sprawa z uchodźcami jest taka, że oni wcale nie chcą trafić do Polski. Dlatego zastanawiałem się czy oni będą zmuszani do przyjazdu do Polski. To pytanie padło na posiedzeniu sejmowych komisji i wtedy wiceminister MSW wyjaśnił, że relokacja ma być DOBROWOLNA. Potwierdził to również wice MSZ Trzaskowski na twitterze.

Także to jest dziwne, bo z jednej strony jest kwota powiedzmy 10 tysięcy ludzi, ale co jeśli na relokację do Polski zgodę wyrazi tylko tysiąc, albo 5 tysięcy? Wtedy sztywne kwoty nie miałyby sensu.

Do góry Bottom