PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
I nie zastanawia Cię GAZDA, że odbywa się to nagle, teraz akurat, tak masowo?
w 45 z prus też nagle i masowo ludzie zaczeli spierdalać... w 75 nagle z wietnamu spierdalali, w 2004 w 81 i kolejnych latach nagle z polski spierdoliło w chuj ludzi...
czemu mam sie zastanawiać nad tym aktualnie... z syrii cały czas spierdalają najpierw w pobliskie obozy a jak tam sie przepełniło i zrobiło sie chujowo a wojna trwa nadal i nie widać szansy ze sie to zmieni to ruszyli dalej...
nadal nie widze powodu by sie czepiać migrantów... idą tam gdzie wydaje im sie że bedzie im dobrze... normalne ludzkie zachowanie...

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
No zdaje się tak właśnie jest, że odbywa się od dłuższego czasu. Po prostu w pewnym momencie Niemcy stwierdzili, że już więcej nie dadzą rady przyjąć.
Wszystko zaczęło się od Włoch. Ten exodus śródziemnomorski jest o tyle zabawny, że trwa od 2011 i dopiero teraz niektórzy to zauważyli.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 008
Ok, załóżmy aluzci że masz rację. Wobec tego możemy zawiesić dyskusję w tym momencie i poczekać jeszcze trochę na efekty, bo na razie to młócimy pianę bez większego sensu.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
problem z migracją na morzu śródziemnym to już od 20-30 lat istnieje...
jest taki film o tym the march chyba sie nazywa, brytyjski...
edit norweski z 1990 roku...
w hiszpańskich enklawach w afryce to od lat 80 tych na granicy drut kolczasty i masy próbujące go sforsować...

tomislav

4 777
13 008
Dobra, więc pytanie. Czemu właśnie teraz jest wokół tego wielkie halo? Proszę o sensowne wyjaśnienie.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
nadal nie widze powodu by sie czepiać migrantów... idą tam gdzie wydaje im sie że bedzie im dobrze... normalne ludzkie zachowanie...
Dokładnie. Idą po socjal, czyli darmowe pieniążki i to od w sumie obcego kulturowo państwa. Jak tu nie być cynicznym i nie brać? Dają warunki to bieremy. Normalne zachowanie, to już nie jest XIX wiek i nawet Europejczycy myślą inaczej i nie wyznają dawnych zasad. Przede wszystkim nie ma pogardy dla osoby, która siedzi na zasiłku. Jest pogarda dla osób, które tylko siedzą na zasiłku i nie podejmują żadnej pracy ani starań podjęcia tej pracy. Ale pogardy dla osób, które biorą zasiłek nie ma i jest to uważane za coś normalnego. Podejrzewam, że i to może wyewoluować. Oby, bo korzystnym dla antysystemowców jest, żeby ludzie ostatecznie przestali chodzić do pracy i zaczęli ciągnąć sam socjal...

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Dobra, więc pytanie. Czemu właśnie teraz jest wokół tego wielkie halo? Proszę o sensowne wyjaśnienie.
Może dlatego, że od czasu powstania Państwa Islamskiego ludzie bardziej boją się muzułmanów.
Poza tym wcześniej Niemcy nie chcieli rozlokować ich w innych krajach.

tomislav

4 777
13 008
Nie, chodzi mi o zmasowaną propagandę mającą uczynić z napływowej ludności aniołki do przytulania w myśl marksistowskiej Europy - oazy tolerancji i humanizmu.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Nie, chodzi mi o zmasowaną propagandę mającą uczynić z napływowej ludności aniołki do przytulania w myśl marksistowskiej Europy - oazy tolerancji i humanizmu.
Obecnie mamy dwie propagandy, które nawzajem ze sobą rywalizują. Jedna to lewacka, która została opisana wyżej przez Ciebie. Druga to prawacka, która mówi o zatapianiu łodzi z muzułmanami. Jak każdy normalny człowiek - jestem po środku. Nie zatapiać, a pozwolić utonąć.

• Like
Reactions: Alu

tomislav

4 777
13 008
GAZDA, wyraźnie bawi Cię ta sytuacja, takie mam wrażenie, więc nie wiem, do czego ma zmierzać ta argumentacja. Może myślisz, że załamie się system niewolniczy od napływu hord socjaluchów? Powiem od razu, że się mylisz. Państwo wywołało problem i teraz go rozwiąże po swojemu, już się nie martw. Po takich akcjach możesz nie mieć więcej możliwości hasania na swoim.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
GAZDA, wyraźnie bawi Cię ta sytuacja, takie mam wrażenie, więc nie wiem, do czego ma zmierzać ta argumentacja. Może myślisz, że załamie się system niewolniczy od napływu hord socjaluchów?
Ależ tak, mogą się oni do tego przyczynić. O ile rząd niemiecki nie pójdzie po rozum do głowy i nie ograniczy rozdawania socjalu.
Państwo wywołało problem i teraz go rozwiąże po swojemu, już się nie martw. Po takich akcjach możesz nie mieć więcej możliwości hasania na swoim.
Zwiększy się kontrola. Co z tego? Nie żyłeś już pod kontrolą? Wielu ludzi żyło, przeżyjesz. Kontrole są tak stałym elementem państw od XX wieku, że są prawie tak samo zaskakujące jak samo istnienie państw.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
GAZDA, wyraźnie bawi Cię ta sytuacja, takie mam wrażenie
nie bawi mnie, wprost przeciwnie, zajebiście wkurwia mnie jak osoby które niedawno jeszcze w miare normalnie gadały pierdolą tak samo jak nardodowe histeryczne kurwy

Może myślisz, że załamie się system niewolniczy od napływu hord socjaluchów?
fajnei by było ale nie sądze, rzoszczenia autochtonów dużo więcej kosztuja i sie nie załamuje

Powiem od razu, że się mylisz.
z czym?
Państwo wywołało problem i teraz go rozwiąże po swojemu, już się nie martw.
no to cały czas pisze że państwo jest problemem a nie migrujący ludzie

Po takich akcjach możesz nie mieć więcej możliwości hasania na swoim.
po jakich akcjach?

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
Jednak szkopuł w tym, że ja nie jestem za utrzymaniem państwa socjalnego i chcę jego rypnięcia. Dlatego nie widzę powodu, żeby manifestować sprzeciw wobec dawania socjalu uchodźcom muzułmańskim i uważam, że Niemcy powinni im dawać.

To czemu nie głosujesz na platformę? Teraz masz dobrą okazję, idź zagłosować na partię "razem" albo zjednoczoną lewicę. Przyczynisz się do upadku państwa socjalnego. Zapisz się też na urzędasa. jeden wakat więcej, jeden wakat bliżej upadku państwa.Ruszaj.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
To czemu nie głosujesz na platformę? Teraz masz dobrą okazję, idź zagłosować na partię "razem" albo zjednoczoną lewicę. Przyczynisz się do upadku państwa socjalnego. Zapisz się też na urzędasa. jeden wakat więcej, jeden wakat bliżej upadku państwa.Ruszaj.
Nie głosuję na PO, bo przez osiem lat swoich rządów nie uczynili z Polski atrakcyjnego raju socjalnego. Inna sprawa, że żeby to zrobić, to należy najpierw obniżyć podatki i na bazie liberalizmu zaimplementować socjalne rozwiązania. Ja jestem zwolennikiem liberalizmu, ale znam poglądy mośków z PO/KLD i wiem, że oni nie podzielają moich poglądów i z tej perspektywy napisałem tego posta. Mamy chujowe państwo, które nawet nie daję na sobie pasożytować. Jacy socjaliści, taki socjalizm. Gardzę nimi i jest mi wstyd. Co muzułmański uchodźca pomyśli o kraju i jego mieszkańcach, którzy żyją z takiego chujowego socjalu?

Przyczynisz się do upadku państwa socjalnego.
Tylko Korwinowi zawierzam w tej kwestii, socjalistom w tym kraju nie można ufać.

A poza tym uważam, że vast to burak i jedna komora to za mało.

Ostatnia edycja:

Tomasz Panczewski

Well-Known Member
699
3 856
Oby, bo korzystnym dla antysystemowców jest, żeby ludzie ostatecznie przestali chodzić do pracy i zaczęli ciągnąć sam socjal...
Tak, na pewno korzystne jest, by ludzie coraz bardziej uzależniali się od państwa... Naprawdę wierzysz, że w takiej sytuacji jak jedno państwo zdechnie to żadne inne nie przejmie kontroli nad jego terytorium, mając na miejscu gotowe struktury i ludność która woła żeby ją nakarmić bo sama nie potrafi? Nawet jeśli nie to Homo Sovieticus na zaawansowanym etapie ewolucji sami sobie wybiorą masterbolca mającego za zadanie kłóć ich w odbyty. Myślę, że do całkowitego przejęcia państwa przez nowego herszta niekoniecznie potrzebny jest nawet zauważalny chaos, licytacja może odbyć się pod stołem, z dala od oczu ludności - i jedziemy dalej, a ludzie jak byli zapatrzeni na falliczne kształty w państwowych urzędach tak będą zapatrzeni nadal.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Tak, na pewno korzystne jest, by ludzie coraz bardziej uzależniali się od państwa...
A czy Ty wierzysz, że państwo będzie miało na coś takiego środki i ten stan będzie trwał długo? Bo z takiej perspektywy piszesz. Co będzie? Głód i zgrzytanie zębów, o to właśnie chodzi. Ludzie muszą odczuć na własnej skórze, że socjal nie jest rozwiązaniem i trzeba się ogarnąć. W historii zdarzały się już przypadki, że pewne społeczeństwa były bardzo uzależnione od państwa. Jakoś dawano radę i wszystko wracało do normy, ale do tego potrzeba gromu.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom