PE zdecydował: Polska przyjmie emigrantów z Afryki i jeszcze za to zapłaci Unii Europejskiej

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
A niektórzy pierdolą jak zawsze. To już nawet nie jest zabawne.
no jeśli chodzi o mnie to trzymanie sie wolnościowych zasad nie ma być zabawne

a tak btw to podobno nie czytasz moich postów, bo ze względu na to że nie używam dwóch zestawów literek nie wiesz gdzie jest początek a gdzie koniec czy coś tam...

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
po chuj to orędzie przecie i tak robią co chcą, a lemingi i tak bedom obwiniać obcych za coś co robi państwo i poza tym histeryzować że przyjdą islamiści i coś wprowadzą i głowy poucinają...

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
A czy Ty wierzysz, że państwo będzie miało na coś takiego środki i ten stan będzie trwał długo? Bo z takiej perspektywy piszesz. Co będzie? Głód i zgrzytanie zębów, o to właśnie chodzi. Ludzie muszą odczuć na własnej skórze, że socjal nie jest rozwiązaniem i trzeba się ogarnąć. W historii zdarzały się już przypadki, że pewne społeczeństwa były bardzo uzależnione od państwa. Jakoś dawano radę i wszystko wracało do normy, ale do tego potrzeba gromu.

O święta naiwności! W latach 80-tych polityka kompartii doprowadziła do poważnego kryzysu gospodarczego w PRL-u. W końcu nawet komuchy uznały że tak nie można dalej żyć, zrobili Okrągły Stół, podzielili się władzą z solidaruchami i umówili się że będą robić reformy. Potem były jedne wybory, za dwa lata drugie, solidaruchy przejęły wszystkie stołki, by kolejnych dwóch latach stęsknieni za Komuną ludzie wyjebali ich z Sejmu i przywrócili komuchów. I co, dekada pustych półek w sklepach i hiperinflacji coś ich nauczyła. Gówno ich nauczyła. Gdzie indziej było podobnie. A zresztą zobacz sobie kto wczoraj wygrał wybory w Grecji.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
O święta naiwności! W latach 80-tych polityka kompartii doprowadziła do poważnego kryzysu gospodarczego w PRL-u. W końcu nawet komuchy uznały że tak nie można dalej żyć, zrobili Okrągły Stół, podzielili się władzą z solidaruchami i umówili się że będą robić reformy.
Okrągły Stół był wynikiem kryzysu gospodarczego?
o_O

Pierdzielisz niemiłosiernie. Ludzie wybrali starych komuchów, bo z dwojga woleli starych od tych z Solidarności. Trudno nie przyznać im racji, bo stare komuchy się lepiej kojarzyły (z dwojga złego) od tych nowych. Wystarczy porównać "przed Okrągłym Stołem" i "po Okrągłym Stole" i większość wybierała ten pierwszy okres. Przynajmniej do niedawna tak było, bo teraz propaganda "25 lat wolności" nabrała masowości.

tolep

five miles out
8 587
15 491
Okrągły Stół był wynikiem kryzysu gospodarczego?

o_O
Pośrednio tak. Blok Wschodni padł gospodarczo po tym jak Reagan przyspieszył wyścig zbrojeń oraz zablokował desperacką próbę Sowietów przedarcia się do Oceanu Indyjskiego i Zatoki Perskiej (via Afganistan)

vast

Well-Known Member
2 745
5 809
po chuj to orędzie przecie i tak robią co chcą, a lemingi i tak bedom obwiniać obcych za coś co robi państwo i poza tym histeryzować że przyjdą islamiści i coś wprowadzą i głowy poucinają...

A Gazda dalej będzie pierdolił farmazony patrząc się w sufit piwnicy. Akurat wczoraj obejrzałem trochę materiału z tego marszu komuchów we Wrocławiu i jakieś 70% haseł napierdalało w rząd zdrajców PO, Kopacz, urzędasów i w unię europejską. Palili flagę unii a nie flagę syrii lub koran. Deptali flagę unii a nie koran. Jak zwykle więc pierdolisz głupoty urojone we własnej główce.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
ok zagłębiłem sie w temat troche
(...)
wynik: ani niemcy ani ue nie zdecydował o tym ani nie mymusił nic, a tymbardziej nie wciska nikomu do domu roszczeniowego islamisty...

Zacząłeś się zapoznawać z tematem, to dobrze, ale jeszcze trochę informacji czerpiesz dedukując "na zdrowy chłopski rozum", zamiast korzystać z informacji ze świata realnego.

Sueddeutsche Zeitung:„W Niemczech powstała ciężka sytuacja mieszkaniowa. Przyjmujemy uchodźców ale nie możemy zapewnić im mieszkań. W tym samym czasie, wiele starszych osób żyje w przestronnych mieszkaniach, posiadając nadmiar metrów kwadratowych. Dlatego zmuszeni jesteśmy przyjąć nowy przymusowy program przeniesień starych ludzi do pokojów lub małych mieszkań według norm społecznych, czyli 16-20 metrów kwadratowych na osobę.

i dalej:
Odezwa mera miasta Glaubitz w powiecie Miśnia (tam gdzie wytwarzają porcelanę) do mieszkańców: „W związku ze zwiększonym przypływem uchodźców miasto prosi wszystkich mieszkańców о sprawdzenie czy mają wolne pokoje. Ratusz chce umieszczać uchodźców w mieszkaniach obywateli miasta. Dziękujemy za zrozumienie.”

Z drugiej strony - rozumiem Twoje stanowisko, wiem z czego wynika i to nie jest tak, że je neguję od początku do końca. Spór biegnie- wydaje mi się - w pewnym nieostrym rejonie libertariańskiej definicji agresji.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Wyżej źródło trochę zjebane, linkowane info trochę zmanipulowane, ale tutaj np. TVP:

Niektóre miasta, m.in. Dortmund i Gelsenkirchen nie wykluczają konfiskaty prywatnych nieruchomości. Dwa tygodnie temu władze Gelsenkirchen wezwały właścicieli pustych mieszkań do oddania ich do dyspozycji imigrantów.

A jakby ktoś pomyślał, że to dopiero plany:

Już w lutym tego roku władze kraju związkowego skonfiskowały były hotel rodzinny w Olpe, by zakwaterować tam uchodźców. – Zmusiły nas do tego wysokie liczby przybyszów – przyznał Christoph Söbbeler, rzecznik zarządu rejencji Arnsberg.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Jak wygląda fala uchodźców w Hiszpanii? Ktoś wie? Na jednej z grafik było pokazane, że jedna z odnóg "wielkiej wędrówki" zmierza na Półwysep Iberyjski. Jak to wygląda w praktyce? Na razie nie słychać specjalnych wieści z tamtego rejonu.

pawlis

Samotny wilk
2 420
10 218

anigif_enhanced-348-1393519108-18.gif

Król Julian

Well-Known Member
962
2 125
Wiecie, co a ja zmieniłem zdanie. Fajnie by było jakby taka fala przybłedów, która tratuje i rozkrada teraz Węgry przedarła się, np. płynąc z Turcji na Ukrainę, do Polski. A jeszcze lepiej żeby rządziła wtedy koalicja PO-PSL-ZLew-Nowoczesna, czyli lewackie skurwysyny które teraz zgodziły się przyjąć muslimów od UE. Może wreszcie ludzie by się wkurwili i udałoby się wyjebać te śmieci z Sejmu. Potem oczywiście zajelibyśmy się muslimami, wypierdalając ich do Niemiec albo Szwecji. W następnych wyborach KRWiN miałby 25%.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 168
A jakby ktoś pomyślał, że to dopiero plany:
wiem gadali o tym w telewizorni ze sprawdzają takie coś czy jest zgodne z konstytucją...
w okolicy gdzie akurat jestem jest w chuj pustych bloków, więc w sumie nie wiem o co chodzi...
sporo pustych budynków należy do miasta, kilka szkół itd...
na południu pewnie jest gorzej bo tam wpierw trafiają...
nadal jednak nei rozumiem powiązania: państwo coś tam se wymyśla = wklejamy memy i filmiki z uchodźcami ( o pierdoleniu że wszyscy są islamistami i przyjechali obcinać głowy nie bede wpominać)

problemem jest tylko państwo, emigranci są ino emigrantami...

Denis

Well-Known Member
3 825
8 522
Fajnie by było jakby taka fala przybłedów, która tratuje i rozkrada teraz Węgry...
Ojej, uchodźcy rozkradają bogate Węgry. Tak się rodzi propaganda państwowa, która wybieli wszystkie socjalistyczne rządy (w tym Orbana, Merkel i innych) w oczach przyszłych pokoleń. A przynajmniej znacząco zmniejszy stopień nienawiści do nich.

U

ultimate

Guest
Ministrowie spraw wewnętrznych państw UE zawarli porozumienie w sprawie podzielenia 120 tys. uchodźców między poszczególne państwa Wspólnoty. Przeciwko głosowała Słowacja, Węgry, Czechy i Rumunia
Według pierwszych propozycji do Polski miałoby trafić w sumie prawie 12 tys. ludzi. We wtorek w czasie negocjacji korespondentka TVP w Brukseli Magdalena Sobkowiak informowała, że Polska mogłaby przyjąć 7 tys. osób. Nie wiadomo jednak, czy ta liczba została ostatecznie zaakceptowana.
http://www.tvp.info/21736781/jest-decyzja-w-sprawie-kwot-uchodzcow-tylko-cztery-panstwa-przeciwko

Do góry Bottom