Paweł Kukiz kandydatem na prezydenta RP

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Niekoniecznie, po prostu na sojuszu z Korwinem mogą stracić wiele punktów poparcia. Elektoraty się odejmą a nie dodadzą.
Świństwem było tylko wątpliwe zachowanie negocjatorów Kukiza i próby kupowania pojedynczych osób.
Łagodnie powiedziane. Powiedzmy otwarcie: chcieli wyjebać Korwina bez mydła rozmontowując mu partię. Akurat Kukiz nie przejmuje się negatywnym elektoratem - zdaje sobie sprawę, że cokolwiek zrobi i tak trochę straci. Teraz podobno flirtuje z Narodowcami, a Narodowcy = faszyzm w mediach. Będą trąbić na okrągło, że zbratał się ultra-prawicowymi łysymi naziolami i ksenofobami. Co ciekawe to bardziej Kukiz chce współpracy niż RN.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 427

Guest
Na Filipinach eksterminują polityków. Może ktoś ma kontakty, załatwi się stamtąd jakiegoś taniego asasyna. Kukiz jest dla mnie antymaterią, ale szkodnik to niebywały. Jeżeli PO podłapuje twój pomysł i przedstawia jako swój własnym, wiedz, że kurwa zjebałeś po całości.

Staszek Alcatraz

2 794
8 465
Tak czytam tego Kukiza i kurczę, mimo wszystko coś w nim jest. W komentarzach na FB go zaczepiają, na przykład takie pytanie poszło:

Kiedy będziemy mogli w końcu zobaczyć program gospodarczy i po drugie po co on Panu jest skoro chce Pan wprowadzić do sejmu ludzi od lewa do prawa? Zwolennicy prawicowych poglądów głosując na Pana głosują za tym by osoby, które będą nie zgadzać się z ustawami prawicowymi weszły do sejmu, i na odwrót. Co wyjdzie z takiego miszmaszu? Skłócony sejm, czyli powtórka z rozrywki?

A Kukiz odpowiedział następująco:

Program, proszę Pana, to największe kłamstwo wyborcze. Prosze mi pokazać choć jedna partię, która zrealizowała swój "program". "Program" to lep na wyborców, oszustwo, narzędzie żerowania na ludzkiej naiwności. Ja mówie o STRATEGII rozwiazywania problemów. Problemy wskazuje choćby poprzez wpisy na facebooku - sześciolatki, emerytury, gospodarka, edukacja, sądownictwo, ordynacja wyborcza, etc. ... SPOSOBU rozwiązywania tych problemów nie zamierza wskazywać sam bo na to za cienki jestem. Od tego są think tanki w rodzaju Centrum A.Smitha, KoLibra, antysystemowe autorytety z dziedziny prawa, itd. W skrócie - osoby, podmioty z którymi sciśle współpracuję. Wkrótce zostaną one wskazane na powstajacej właśnie naszej stronie internetowej.... Co do podziału na "lewicę" i p"prawicę" to jest podział archaiczny. Nie ma on nic wspólnego z klasycznym, XX wiecznym podziałem. Te dzisiejszepolityczne"prawice" i "lewice" realizują jeden i ten sam interes - własny. Ja dziele dziś społeczeństwo pod względem interesu na dwie grupy - grupę interesu wspólnoty i grupy partykularnych interesów aparatu ucisku. Pozdrawiam.

I jeśli on mówi na serio, to mi się ta odpowiedź podoba. Żeby wygrać wybory, ludzi trzeba na swój sposób "oszukać". Kukizowi udaje się zebrać do kupy wielu lewicowców, centrowców i prawicowców, bo idzie z postulatem "ratujmy Polskę", który popiera każdy, nawet jeśli ma się różne opinie na temat tego, jak tego dokonać. Jeśli jakimś cudem udałoby mu się wprowadzić do parlamentu lojalnych sobie ludzi (wiem, nie uda mu się), którzy zagłosują zawsze tak, jak im nakaże, to kto wie, może to ma jakieś szanse powodzenia? Podoba mi się wymienianie Centrum A. Smitha, KoLibra i tak dalej. Kukiz otwarcie przyznaje, że on się na tym nie zna, on jest tylko twarzą. Jak Korwin lubi mawiać, mądry król to taki, który zdaje sobie sprawę z tego, że nie zna się na wszystkim i słucha swoich doradców.

Oczywiście jest to za dobre żeby było prawdziwe, ale jeśli taki jest plan Kukiza, to moim zdaniem ma on sens, co zresztą widać po słupkach poparcia. Podobno w kręgach Kukiza skrót JOW rozwija się jako "jebać obecną władzę", bo JOWy to jest tylko hasło, które ma symbolizować zmianę, a tak naprawdę zdają sobie sprawę z wad tego systemu.

Korwin od kilkudziesięciu lat powtarza to samo i nie doszedł nigdzie, Kukiz pobił jego wyniki w kilka miesięcy NIE MAJĄC ŻADNEGO PROGRAMU i powtarzając do znudzenia JOW, JOW, JOW. Znowu Korwin ma rację - demokracja to rządy głupoty. Ale i głupiego da się oszukać, żeby zagłosował mądrze.

Kukiz ma w miarę dobre autorytety, chociaż wiadomo, że daleko mu do wolnego rynku i tak dalej. Ale ja już powtarzałem nie raz, że jestem zdesperowany o jakiekolwiek zmiany na lepsze w tym kraju i jeśli Kukiz ma być tym, który zrobi choćby mały kroczek w kierunku tych zmian, to jestem za.
W zasadzie to zgadzam się z tym, myślę, że on sam już jakiś czas temu przestał wierzyć w JOW-y, teraz to tylko gra. Tak samo współpraca z ROMB - to jest jeszcze jedna organizacja jak CAS i KoLiber, po prostu nie ma żadnej innej walczącej o dostęp do broni, więc wybrał ją, bo sam nie ma pogłębionej wiedzy. Jego strategia jest taka: idzie do Olejnik i mówi, że jest hoplofobem, gdy spotyka się z miłośnikami broni to mówi im, że trzeba uzbroić Polaków. Dla każdego coś miłego, i to jest skuteczne.

Ale w jego planie jest jeden mankament. On nie ma kadr, nie ma lojalnych ludzi spojonych wspólną ideą, więc albo "pożyczy" prawicowych anty-systemowców od innych partii albo przegra. Dodatkowo chyba zaczyna mu uderzać do głowy sodówka.

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
No to jest właśnie problem. Ja Kukizowi ufam jako osobie, ufam jego intencjom, ale jestem niestety praktycznie pewien, że nie zdoła otoczyć się odpowiednimi ludźmi.

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Gwiazdowski pisze program dla Kukkkiza?

http://wei.org.pl/blogi-wpis/run,co...inansami-publicznymi,page,1,article,1706.html

Po drugie, można zracjonalizować opodatkowanie nieruchomości. O podatku katastralnym mówi się od…. 20 lat. Byłem przeciwnikiem wprowadzania takiego podatku do systemu podatkowego obok istniejących już danin. Ale można go wprowadzić zamiast danin likwidowanych. Opodatkowanie nieruchomości jest bowiem mniej szkodliwe niż opodatkowywanie pracy.

...

Adam Smith dopuszczał nawet progresję podatkową w tym akurat względzie. Pisząc o „podatku od komornego” stwierdził, że może być on „nieco powyżej proporcji”. Miało to klasyczne, liberalne uzasadnienie ekonomiczne: komorne płaci się za używanie czegoś, co nie jest środkiem produkcji. Gdyby więc podatek od komornego był odpowiednio wysoki, ludzie staraliby się go uniknąć, zadawalając się w miarę możliwości mniejszymi mieszkaniami i obracając większą część dochodu na bardziej pro-produkcyjne wydatki. A jak chcą mieć rezydencje – więcej mogą zapłacić.

Nie trzeba w tym celu tworzyć nowego, drogiego i skomplikowanego rejestru gruntów z wycenami nieruchomości. Skoro prawie wszystkie podatki płaci się na podstawie deklaracji podatnika, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby to podatnik deklarował także, jaka jest wartość jego nieruchomości. A jak zadeklaruje za niską nie ma przeszkód, by zajął się nim właściwy organ – jak dziś, gdy zadeklaruje za niski podatek dochodowy.

....

A że część podatników będzie kombinowała to oczywiste. Zawsze kombinują. Dziś kombinują z przychodami i z kosztami. Po zmianach będą mogli kombinować tylko z przychodami. Jak podatek będzie od przychodu, a nie dochodu to przestanę oponować przeciwko klauzuli „obejścia prawa podatkowego”. Tych, którzy jawnie oszukują trzeba ścigać i przykładnie karać.

....

Skłonność do popełniania przestępstw podatkowych zmniejsza ograniczenie zysków i zwiększenie ryzyka wpadki. Zyski są duże a ryzyko małe. Obniżenie podstawowej stawki VAT zmniejsza zysk z wyłudzeń tylko trochę, więc trzeba spotęgować ryzyko wpadki. Dziś ścigane są najczęściej tak zwane „słupy” – czyli osoby wciągnięte w proceder wyłudzania VAT w łańcuszku firm pośredniczących, czasami nawet bez swojej wiedzy, a nie ci, którzy proceder ten organizują. Bo ich nie ma. To znaczy są, ale ich nie widać. Wzmóc trzeba kontrolę szlaków transportowych, stacji benzynowych i hurtowni towarów „wrażliwych” w celu tropienia mafii organizujących różne karuzele podatkowe, wyłudzających VAT i wprowadzających do obrotu towary akcyzowe, z tym, że bez opłacenia akcyzy.

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
original.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Może nieco na uboczu tematyki łobuza Kukiza. Będzie o innej szelmie, dobrze już znanej.
Podczas rozmowy z Michniewicz w Trójce, Wilk wyraźnie deklarował, że nie chodzi o walkę z systemem, o jego likwidację, a jedynie o reformy. Taka postawa zostanie nagrodzona, bo najważniejsze to postulowanie zmiany w obrębie wyklarowanej struktury postokrągłostołowej.
http://www.polskieradio.pl/9/301/Ar...iany-To-ostatnie-tygodnie-rzadzacej-Platformy
ps: Nie zapomniał łajdak o rypaniu w Krula. Wytykał mu ... brak konsekwencji, przeciwstawiając jej swą rzekomą konserwatywną niezmienność. No cóż, kłamstwo powtórzone wiele razy...
Przecież wielu dało wiarę kłamstwom, jakoby Mikke sam rozbił KNP i sam się stamtąd ewakuował. Kłamstwo powtórzone odpowiednią ilość razy ...

Kenji

Member
45
104
Trwają desperackie próby odciągnięcia elektoratu wolnościowego od Korwina:
Kukiz w najnowszym sondażu już tylko 17 % :)

Centrum im. Adama Smitha wesprze Pawła Kukiza w wyborach parlamentarnych - mówił w POLSAT NEWS Andrzej Sadowski

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Hehe i tak Kukła się rozjebie po referendum.
A jak nie, to pewnie wejdzie do sejmu, PiS się nie zgodzi na JOWy (samo referendum nie wystarczy trzeba jeszcze 2/3 sejmu), Pawełek szczeli foszka i wtedy wejdzie w koalicje z PO/PSL/NPL, co w sumie i tak chuja im da, bo Duda.
Zz30eB7

W najgorszym razie mamy polityczną stagnację przez kolejne 5 lat, chyba, że Sebixa do tupolewa znowu wsadzą i rozjebią.

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Po co tutek? Wystarczy wpuścić do Sejmu max 4 tygrysy bengalskie. Wystarczyłyby dwa, ale po co ktoś miałby uciec?
Są odważne. Nie uciekają przed rogami bawołów jak lwy, niektóre osobniki atakują kilka sztuk potężnego bydła naraz, wymachują łapami jak oszalałe, wywołując totalny popłoch w stadzie. Nie ma śmiacia z tymi kotami, serio.

Jedno uderzenie łapą tygrysa, gruchocze kręgosłup niedźwiedziowi. Tutek to przeżytek, nie robi wrażenia jak ewentualna kocia masakra w stylu wczesnochrześcijańskim.

Crov

Well-Known Member
558
1 557
@tomkiewicz
genialne. obiecuje, ze jezeli kiedys zdecyduje, ze już nie chce życ to zrobie wszystko by to zrealizować przed śmiercia :D

Trwają desperackie próby odciągnięcia elektoratu wolnościowego od Korwina:
Kukiz w najnowszym sondażu już tylko 17 % :)

Centrum im. Adama Smitha wesprze Pawła Kukiza w wyborach parlamentarnych - mówił w POLSAT NEWS Andrzej Sadowski
To mnie w sumie nastraja nieco optymistycznie. Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.

Staszek Alcatraz

2 794
8 465
To mnie w sumie nastraja nieco optymistycznie. Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.
Czytałeś ten komuszy program Gwiazdowskiego? Kurwa, Gwiazdek, gdzie tam obniżka podatków? Realna podwyżka VAT z 16% do 20%, podatek katastralny, za podatek dochodowy + składki podatek od funduszu wynagrodzeń 25%, skuteczniejsza walka z szarą strefą, ściganie oszustów podatkowych, brak wzmianki o ograniczaniu biurokracji. Nawet Sierp pisze, że suma sumarum daniny nie spadną.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
CAS to UBekistan, to ludzie z ekipy którzy robili słynny rozłam w UPR-ze.
http://wmeritum.pl/oblezenie-siedziby-tak-probowano-usunac-w-cien-korwin-mikkego/

Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.
Te kurwy nic dobrego nie zrobią. To UBekistan Reloaded.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Jeśli chodzi o Kukiza to CAS jak i związki zawodowe to niewiele znaczące skrzydła jego ruchu. Trzon stanowią zaś "antysystemowi" włodarze miast i samorządowcy, którzy najpierw wystawili go do rady sejmiku dolnośląskiego, a potem fundowali mu kampanię z pieniędzy publicznych, finansując mu koncerty. I to oni, po nieudanych inicjatywach "Obywateli do Senatu" itp. wybiją się na jego popularności.
Te stare polityczne wygi (i ich przydupasy) pójdą do Sejmu, a nie jakiś margines z KNP czy RN. Radykalni narodowcy i związki zawodowe mają tylko robić rozróbę, by dyskredytować rząd, jeśli kukizowcy znajdzie się w opozycji. Sam postulat JOW-ów też wzmacnia stare , lokalne układy w gminach i powiatach.

Do góry Bottom