tomislav
libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
- 4 777
- 13 011
Z całą pewnością! To Grzegorz Schetyna.Tak czytam tego Kukiza i kurczę, mimo wszystko coś w nim jest. .
ps: W tekście jest mowa o autorytetach prawnych. Pewnie chodzi m.in. o Wilka.
Z całą pewnością! To Grzegorz Schetyna.Tak czytam tego Kukiza i kurczę, mimo wszystko coś w nim jest. .
Łagodnie powiedziane. Powiedzmy otwarcie: chcieli wyjebać Korwina bez mydła rozmontowując mu partię. Akurat Kukiz nie przejmuje się negatywnym elektoratem - zdaje sobie sprawę, że cokolwiek zrobi i tak trochę straci. Teraz podobno flirtuje z Narodowcami, a Narodowcy = faszyzm w mediach. Będą trąbić na okrągło, że zbratał się ultra-prawicowymi łysymi naziolami i ksenofobami. Co ciekawe to bardziej Kukiz chce współpracy niż RN.Niekoniecznie, po prostu na sojuszu z Korwinem mogą stracić wiele punktów poparcia. Elektoraty się odejmą a nie dodadzą.
Świństwem było tylko wątpliwe zachowanie negocjatorów Kukiza i próby kupowania pojedynczych osób.
W zasadzie to zgadzam się z tym, myślę, że on sam już jakiś czas temu przestał wierzyć w JOW-y, teraz to tylko gra. Tak samo współpraca z ROMB - to jest jeszcze jedna organizacja jak CAS i KoLiber, po prostu nie ma żadnej innej walczącej o dostęp do broni, więc wybrał ją, bo sam nie ma pogłębionej wiedzy. Jego strategia jest taka: idzie do Olejnik i mówi, że jest hoplofobem, gdy spotyka się z miłośnikami broni to mówi im, że trzeba uzbroić Polaków. Dla każdego coś miłego, i to jest skuteczne.Tak czytam tego Kukiza i kurczę, mimo wszystko coś w nim jest. W komentarzach na FB go zaczepiają, na przykład takie pytanie poszło:
Kiedy będziemy mogli w końcu zobaczyć program gospodarczy i po drugie po co on Panu jest skoro chce Pan wprowadzić do sejmu ludzi od lewa do prawa? Zwolennicy prawicowych poglądów głosując na Pana głosują za tym by osoby, które będą nie zgadzać się z ustawami prawicowymi weszły do sejmu, i na odwrót. Co wyjdzie z takiego miszmaszu? Skłócony sejm, czyli powtórka z rozrywki?
A Kukiz odpowiedział następująco:
Program, proszę Pana, to największe kłamstwo wyborcze. Prosze mi pokazać choć jedna partię, która zrealizowała swój "program". "Program" to lep na wyborców, oszustwo, narzędzie żerowania na ludzkiej naiwności. Ja mówie o STRATEGII rozwiazywania problemów. Problemy wskazuje choćby poprzez wpisy na facebooku - sześciolatki, emerytury, gospodarka, edukacja, sądownictwo, ordynacja wyborcza, etc. ... SPOSOBU rozwiązywania tych problemów nie zamierza wskazywać sam bo na to za cienki jestem. Od tego są think tanki w rodzaju Centrum A.Smitha, KoLibra, antysystemowe autorytety z dziedziny prawa, itd. W skrócie - osoby, podmioty z którymi sciśle współpracuję. Wkrótce zostaną one wskazane na powstajacej właśnie naszej stronie internetowej.... Co do podziału na "lewicę" i p"prawicę" to jest podział archaiczny. Nie ma on nic wspólnego z klasycznym, XX wiecznym podziałem. Te dzisiejszepolityczne"prawice" i "lewice" realizują jeden i ten sam interes - własny. Ja dziele dziś społeczeństwo pod względem interesu na dwie grupy - grupę interesu wspólnoty i grupy partykularnych interesów aparatu ucisku. Pozdrawiam.
I jeśli on mówi na serio, to mi się ta odpowiedź podoba. Żeby wygrać wybory, ludzi trzeba na swój sposób "oszukać". Kukizowi udaje się zebrać do kupy wielu lewicowców, centrowców i prawicowców, bo idzie z postulatem "ratujmy Polskę", który popiera każdy, nawet jeśli ma się różne opinie na temat tego, jak tego dokonać. Jeśli jakimś cudem udałoby mu się wprowadzić do parlamentu lojalnych sobie ludzi (wiem, nie uda mu się), którzy zagłosują zawsze tak, jak im nakaże, to kto wie, może to ma jakieś szanse powodzenia? Podoba mi się wymienianie Centrum A. Smitha, KoLibra i tak dalej. Kukiz otwarcie przyznaje, że on się na tym nie zna, on jest tylko twarzą. Jak Korwin lubi mawiać, mądry król to taki, który zdaje sobie sprawę z tego, że nie zna się na wszystkim i słucha swoich doradców.
Oczywiście jest to za dobre żeby było prawdziwe, ale jeśli taki jest plan Kukiza, to moim zdaniem ma on sens, co zresztą widać po słupkach poparcia. Podobno w kręgach Kukiza skrót JOW rozwija się jako "jebać obecną władzę", bo JOWy to jest tylko hasło, które ma symbolizować zmianę, a tak naprawdę zdają sobie sprawę z wad tego systemu.
Korwin od kilkudziesięciu lat powtarza to samo i nie doszedł nigdzie, Kukiz pobił jego wyniki w kilka miesięcy NIE MAJĄC ŻADNEGO PROGRAMU i powtarzając do znudzenia JOW, JOW, JOW. Znowu Korwin ma rację - demokracja to rządy głupoty. Ale i głupiego da się oszukać, żeby zagłosował mądrze.
Kukiz ma w miarę dobre autorytety, chociaż wiadomo, że daleko mu do wolnego rynku i tak dalej. Ale ja już powtarzałem nie raz, że jestem zdesperowany o jakiekolwiek zmiany na lepsze w tym kraju i jeśli Kukiz ma być tym, który zrobi choćby mały kroczek w kierunku tych zmian, to jestem za.
Ja pamiętam jaki wspaniały program miały partie Tuska; KL-D i PO. Ale jak przyszło do realizacji, to postępowały dokładnie na odwrót. Z Kukizem będzie podobnie. Dla mnie Kukiz, to czerwona świnia i pachołek UBkistanu do odjebania.Gwiazdowski pisze program dla Kukkkiza?
To mnie w sumie nastraja nieco optymistycznie. Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.Trwają desperackie próby odciągnięcia elektoratu wolnościowego od Korwina:
Kukiz w najnowszym sondażu już tylko 17 %
Centrum im. Adama Smitha wesprze Pawła Kukiza w wyborach parlamentarnych - mówił w POLSAT NEWS Andrzej Sadowski
Czytałeś ten komuszy program Gwiazdowskiego? Kurwa, Gwiazdek, gdzie tam obniżka podatków? Realna podwyżka VAT z 16% do 20%, podatek katastralny, za podatek dochodowy + składki podatek od funduszu wynagrodzeń 25%, skuteczniejsza walka z szarą strefą, ściganie oszustów podatkowych, brak wzmianki o ograniczaniu biurokracji. Nawet Sierp pisze, że suma sumarum daniny nie spadną.To mnie w sumie nastraja nieco optymistycznie. Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.
CAS to UBekistan, to ludzie z ekipy którzy robili słynny rozłam w UPR-ze.Centrum im. Adama Smitha wesprze Pawła Kukiza w wyborach parlamentarnych - mówił w POLSAT NEWS Andrzej Sadowski
Te kurwy nic dobrego nie zrobią. To UBekistan Reloaded.Bo jezeli partia Kukiza cos osiagnie to moze jednak coś dobrego uda mu sie zrobic nie robiac przy tym wiekszego bałaganu.