GAZDA
EL GAZDA
- 7 687
- 11 166
lawety transportują w te i wewte to usługi transportowe, np te które ładują auta koło mojej kanciapy wywożą z terminala auta które przypływają statkiem, a z hiszpanii czy danii przywożą szaro importowe auta np na niemiecki rynekNo jasne. Statystyki są przekłamane, szary import rządzi, a lawety wyjeżdżają z Niemiec puste po to by sprowadzić zagraniczne samochody.
pisze ino to co widze na ulicy w niemczech, i teroz nawet bardziej zwracałem uwage, a twoje statystyki jakoś obejmują ino 10 marek, weź no wszystkie może...To też zakłamane statystyki, bo wielu Twoich znajomych jeździ Hyundaiami bez tablicy rejestracyjnej albo na lewych tablicach.
bo co z tego jak jest 20 milionów vw audi i merców jak tych wszystkich innych jest i tak więcej, więc to pierdololo z komentów ze w niemczech na ulicy 80% to niemieckie auta jest to prostu bzdurą
bo przecie widze co jest na ulicach w niemczech, to jest ino z prawdziwego świata a nie co można wyczytać w autoświecie
i jak już pisałem floty kupują często niemieckie volkswageny bo sieć jest najlepiej rozbudowana a dla nich jest ważny assistance i takie tam, szefostwo często wozi sie mercami bo niby czym mają jeździć, hyundajem?
dużo też to tradycja/przyzwyczajenie z czasów z przed czasów globalizacji
w zalezności gdzie sie patrzy to sie też inne auta widzi, na szefowskim parkingu widzisz co innego jak na autostradzie a co innego widzisz na ulicach miast i osiedlowych parkingach
poza tym tak se myślałem że może wpierw powinno sie ustalić jak definiować narodowość auta, bo to można se na różne sposoby interpretować
ja bym w ogóle powiedział że nie da sie w dzisiejszych czasach ustalić narodowości samochodów, kiedyś jak jeszcze taki opel czy ford w kolonii budował unikatowe modele które produkowane były ino tam z części produkcji własnej to można było powiedzieć że to niemieckie auto, ale w dzisiejszych czasach jedna fabryka koncernu produkuje silniki inna w innym kraju drzwi i wysyłane to jest do zakładów produkcyjnych na całym świecie, jak tu mówic o niemieckim fordzie kiedy dokładnie takie same fordy ten amerykański koncern produkuje w anglii, argentynie czy australii
akurat samochody chyba w ogóle nie mają narodowości już
w usa to najwięcej jeździ toyot i są one bardziej amerykańskie niż niektóre modele amerykańskich marek