Partia Libertariańska (facebook)

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 526
Dla tych co mają w pracy bana na rapidy, a chcą sobie bezpłatnie wydrukować: ;-)

Pytania:
- Jaki jest deadline?
- ile trzeba zebrać podpisów, żeby zarejestrować partię?

Attachments

• ListaPodpisy.pdf
    87,2 KB · Wyś: 7

Avx

Active Member
831
186
Błąd, że terminu nie ma, bo deadline motywuje.
Ja sobie ustanowiłem swoje własne, oddolnie - mam zasadę, że zbieram i wyślę podpisy do 24 marca.
edit: zresztą ktoś już oddolnie proponował taki termin, więc poniekąd nie ja to wymyśliłem, tylko przyjąłem :p

Avx

Active Member
831
186
A jak będzie ten deadline a będzie tylko 3/4 podpisów to co?

To wtedy się napisze: Dziękujemy za pomoc w zebraniu podpisów ! Niestety, wciąż brakuje nam niewielkiej ich liczby; chcemy być także pewni, że sąd nie podważy zbyt dużej ich części. Dlatego też przedłużamy akcję do XX.XX.XXXX.

Ale deadline jest istotne, bo, widzisz, ludzie przynajmniej mają pewność, że jak wyślą przed terminem, to ich podpisy będą wykorzystane. Bez tego, nie ma pewności - ktoś może czekać za długo, żeby uzbierać więcej; a potem czuć się zawiedzionym, że nie wysłał wcześniej. To toksyczne emocjonalnie dla zwolennika :p Nie znęcajcie się nad nimi :p

Nene

Koteu
1 094
1 690
Ja mam zamiar wysłać koło połowy marca, 9 może pójdę na imprezę to wymolestuję trochę gociąt, żeby mi sie podpisali

Hitch

3 220
4 880
Może by kto zaktualizował galerię na stronie PL? Głupio wyglądają te cztery stare obrazki na krzyż, kiedy na fejsbuniu non-stop coś nowego jest wrzucane.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Dolny Śląsk - najbardziej prężny oddział PL czepił się podstaw, chcą usunięcia z projektu statutu jednej z kluczowych zasad - prawa do wyboru usług sądowych i prawodawczych. Jak to przeforsują to najprawdopodobniej podziękuję za uwagę :p

Brehon

Well-Known Member
555
1 486
Można się było tego spodziewać. Byłem na jednym spotkaniu, spośród + dziesięciu osób była dwójka libertarian, łącznie ze mną. Reszta o anarchokapitalistach wypowiadała się jak o trędowatych. Stwierdziłem, że to nie towarzystwo dla mnie :)

A

Aeger

Guest
Ja też się wypowiadam o anarchokapitalistach jak o trędowatych. Widocznie słuszna opinia panuje w narodzie.

Alu

Well-Known Member
4 638
9 700
Można dyskutować o istocie wolności, ale jeśli ktoś wychodzi z założenia, że jakieś państwowe przymusy muszą istnieć bo coś tam, to nie ma o czym. Niestety ale jeśli mają takie podejście, to wg mnie trzeba się odciąć od tej partii.

Do góry Bottom