libertarianin.tom
akapowy dogmatyk
- 2 700
- 7 118
Jacy "my"? Jesteś nieśmiertelny jak Lance? Bo ja to nie istniałem jeszcze 2000 lat temu.
Homo sapiens.
To trochę niesprawiedliwe, że dwa milenia temu ludzie dostawali pokazy magicznych F/Xów codziennie, a dzisiaj musimy się zadowalać oszczędnymi opisami z kiepsko napisanej książki. Cuda prawem nie towarem! Jak Jezus chce mi pokazać, że istnieje to niech zmieni w złoto graty, które mam w pokoju obok
Jak jestes brzdac to ci tato tez rozne "cuda" pokazuje, ale jak dorosles to musisz sobie radzic sam.
a no tak zapomniałem że jak każdy fanatyk uznajesz ino jedynie właściwe źródła i żadne inne nowe nie są akceptowane...
Po czym wnosisz? Co ja cos takiego napisalem zeby sobie na takie miano zasluzyc? :-/
dowód jest taki że zrobił to raz i to konkretnie i nie było przepraszam, nie było że naprawił czy zapłacił odszkodowanie... to mi zupełnie wystarczy...
No to trudno sie mowi.
wiem co to ucho igielne, no i wielu może i tak sei wzbogaciło, ale nie wszyscy a ten komuch gada ogólnie o bogatych, promuje biedyzm coby bogaci sie zrzekli swojego na rzecz jego komuny, bo przecie nie pracowali, żyli se w swej hipisowskosekciarkiej komunie, i pierwsze społeczności chrześcijan też w takich komunach żyli...
chrześcijaństwo to czysty kolektywizm i komunizm...
No czesc pierwszych chrzescijan zyla w komunach. Tak sobie wybrali bo nie zrozumieli o czym mowil Jezus (jednak nikogo do zycia w nich nie zmuszali wiec komuchami nie byli).
Jezus mowil o "odrabaniu reki ktora prowadzi do grzechu", czyli np. o zrzeczeniu sie majatku jesli ten kusi cie do zlego (np. wykorzystywanie kasy do popelniania przestrepstw tudziez innych grzechow). Jesli jestes nadziany ale umiesz sie kontrolowac to problemu nie ma.
no dyć gadam, lewacka logika, nie wolno sie mścić, nei wolno sie bronić...
Nie wolno sie mscic ale wolno wymierzyc sprawiedliwosc.
Bronic sie oczywiscie wolno. Nie o tym mowi ten fragment Biblii. Zle go interpretujesz.
P.S. LeFevre mowil ze nie wolno uzywac sily nawet w samoobronie. Byl wedlug ciebie komuchem? (ja sie z Levebrem nie zgadzam ale za komucha go nie uwazam...)
nigdzie nie poszedł, zmarł, fanatycy upili strażników i wykradli w nocy ciało... takiego psikusa zrobili....
Wierz w co tam chcesz. Ale Jezus wierzyl, ze zmatchwywstanie to tez nie dbal o to, ze przez 33 lata nie bedzie zyl w akapie.
ok piekło to miejsce bez bogów czy bez jahwe? ale moment jahwe jest wszechmogący i jest wzędzie to skąd miejsce gdzie go nie ma? ok może jak było jest pisane jest leseferystą i siedzi ino w domu zwanym niebem, ale po chuj te jego interwencje na ziemi? potop, sodoma gomora, jezus...
Pieklo to miejsce gdzie nie ma Boga (Jahwe+Syna+Duch Sw.). Bog moze byc wszedzie i rozjebac diablu glowe. Ale poniewaz szanuje ludzka (jak i anielksa) wolnosc pozwala ludziom na wybor: Niebo albo Pieklo.
Potop, sodoma, Jezus byly po to by przygotowac ludzi na doroslosc: zycie po zmartchwywstaniu Jezusa.
nei ma znaczenia czy uprawiał z nią seks, zrobił jej dziecko, użył czyjejś baby, a w przykazaniu nie jest napisane nie bedziesz ruchał czyjejś baby ino nie bedzie jej pożądał...
Nie trzeba nikogo pozadac aby zrobic komus dziecko.