Muza

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
coprawda już było, ale dziewuchy są tak zajebiste że wklejam inną wersje...
i jako ciekawostke dodam że tytuł zakwalifikował sie po rozjebce wtc jako "inappropriate" i "lyrically questionable" i nie była puszczana przez ponad 1200 stacji radiowych w zjebanym usa hehe
więc kolejny powód by zapodać ponownie

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
Są muzycy pod wpływem ktorych inni sięgają na przykład po.gitarę.Kiedy jeszcze mało kto słyszał o The Beatles czytałam ,że na listach przebojów królował wtedy Hank Marvin i grupa The Shadows. Po usłyszeniu jednego z albumów Marvina po gitarę sięgnął sam ..Mark Knopfler.Ale nie tylko on. Marvin był inspiracją dla bardzo wielu ludzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
D

Deleted member 4683

Guest
Są muzycy pod wpływem ktorych inni sięgają na przykład po ..gitarę.
Kiedy jeszcze mało kto słyszał o The Beatles czytałam ,że na listach przebojów królował wtedy Hank Marvin i grupa The Shadows
Po usłyszeniu jednego z albumów Marvina,nie pamiętam w tej chwili tytułu po gitarę sięgnął sam ..Mark Knopfler
Ale nie tylko on-Marvin był inspiracją dla bardzo wielu ludzi.

wreszcie coś dla ludzi !!! :)

Uwielbiam surf i podobne klimaty. Ze starych mistrzów na pewno warto jeszcze wspomnieć jeszcze o Dicku Dale'u, the Trashmen i Link Wray.

pozdro

Kelsi

Well-Known Member
1 040
19 972
The Trashmen znam, jego rockowy ptak jest rewelacyjny!

Nie znałam Dicka Dale’a..Wspaniały/ Dz i e k u j ę:)Poczytałam sobie o nim i odkryłam,że również jeden z jego utworów został wykorzystany w soundtracku do Pulp Fiction a dokładnie chodzi o Misirlou .

Bywają dni kiedy słucham sobie na przykład zespołu Pangea

i tego big-bandu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom