Muza

A

Antoni Wiech

Guest
no ale juz zaprzecza to temu co wpierw pisałeś o 18tym wieku hehe, no i że pierwsze donoszenia które zachowały sie do czasów dzisiejszych nie oznaczają że barwy przedtem były inne...
Nie oznacza, że byłe inne. Mogli też mieć flagi potwora spaghetti, albo zółto-czarne, albo z logiem kosmitów. Dowodzenie na zasadzie "ale nie wiesz czy tak nie było" jest z dupy. Dowodzi się czegoś co było. Poza tym nie zaprzecza. Czym innym jest oficjalne traktowanie flagi biało-czerwonej jako państwowej, a co innego jak sobie którys z władców jakiś barw użył w tej czy innej bitwie. Tak czy inaczej, jebnąłeś z tymi 1000 lat jak kulą w płot. Co nie zmienia faktu, że również ten argument jest z dupy, bo flaga biało-czerwona od pewnego momentu jest traktowana przez wielu jako symbol narodowy, a nie stricte państwowy.

piezol

Jebać życie
1 263
4 235
I tak wiem, że nigdy nikt nie słucha żadnej muzyki wrzuconej przez piezola ( :( ), ale mogę czasem "rzucić link na wiatr":
(spaczeni kelthuzowym podejściem do muzyki niech nie klikajo)

Btw macie może lasty?

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
Szczerze mówiąc do VDG nie mogłem się przemóc.
Bardzo paradoksalna sprawa. Bo ino VDGG jest zespołem do którego w całym moim życiu najszybciej się przekonałem. Nawet do King Crimson i Pink Floyd nie, bo po nich już po pierwszym przesłuchaniu czułem tylko "ale fajna muzyka", "muszę posłuchać jeszcze raz", "bardzo dobre" (wtedy to na pewno był pierwszy album King Crimson, prawdziwa miłość zaczęła się od trylogii Larks', Starless, Red, wtedy pokochałem od razu), a z VDGG już po pierwszym przesłuchaniu czułem istny zachwyt.

Znam natomiast fajną dykteryjkę związaną z zespołem. Pewien Polak wysłał Hammillowi ćwiartkę polskiej wódki z dopiskiem, jak bardzo lubi Van der Graaf Generator i kończąc zawołaniem "na zdrowie". Hammill wypił połowę i odesłał, a do kartki dopisał - "napijmy się razem, ja swoją część wypiłem". Historię opowiedział mi Jacek Leśniewski, właściciel mekki mojej młodości - sklepu Megadisc na Nowym Świecie w Warszawie.
Zajebista sprawa, zazdroszczę.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166

Ale te kolory przecież nie miały żadnego znaczenia. Znaczenie miało to co robili członkowie tej organizacji, która się tak swoją drogą nie różniła od żadnej innej tego typu organizacji w Europie. A Polacy to biedny naród uciskany. To za co tu nienawiść do nich szerzyć. To już lepiej współczuć. Ja współczuję, Ruskim też.
a gdzie ja tu wyrażam nienawiść do polaków??? pisze kurwa cały czas że skurwysyny czy z prawicy czy z lewicy pod biało czerwonymi barwami terroryzują ludzi, kurwa cego tu nie kumacie...
biało czerwone barwy to symbole państwa polskiego i jako takie je widze, a jak ktoś sie utożsamia z państwowymi symbolami to jego sprawa, wali mnie to

Nie oznacza, że byłe inne. Mogli też mieć flagi potwora spaghetti, albo zółto-czarne, albo z logiem kosmitów. Dowodzenie na zasadzie "ale nie wiesz czy tak nie było" jest z dupy. Dowodzi się czegoś co było. Poza tym nie zaprzecza. Czym innym jest oficjalne traktowanie flagi biało-czerwonej jako państwowej, a co innego jak sobie którys z władców jakiś barw użył w tej czy innej bitwie. Tak czy inaczej, jebnąłeś z tymi 1000 lat jak kulą w płot. Co nie zmienia faktu, że również ten argument jest z dupy, bo flaga biało-czerwona od pewnego momentu jest traktowana przez wielu jako symbol narodowy, a nie stricte państwowy.
symbolem piastów był bioły orzeł na czerwonym tle więc barwy były biało czerwone, i od około 1000 lat takimi są, kolektywy narodowe przyswajają se barwy swego narodowego państwa, normalka, nie zmienia to faktu że biało czerwona flaga jest symbolem zorganizowanej grupy przestępczej zwanej polskim państwem

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Piter, wkleiłeś wszystko w pigułce za co uwielbiam Bosego, a co na swoich świeżych solowych projektach stopniowo zatraca. Niby słyszane tysiące razy, to jest wszystko tak piękne, że nie ma chuja na wsi!

"Signify" - moja ulubiona płyta Porków
"Stars Die" - jedno z najpiękniejszych krótkich nagrań ever
"Moonloop" - mógłby trwać kilkadziesiąt minut.

Z

ziomal

Guest
"W sumie do PiSu robiącego dziś marsz ta piosenka też pasuje."
= = = = = = = =
.. może ten Kaczyński niucha, czy jakiego majdanu by się nie udało, w tej Rzeczypospolitej zrobić???
Błogosławieństwo boże, już sobie zapewnił! (i specjalisty od kandydowania też!)
:D:D:D

""A wy jakie macie ulubione utwory Van Der Graafu?""
= = = = = = = =

Van der Graaf Generator -. Choć nigdy nie osiągnął on sukcesu komercyjnego, to jednak w historii rocka progresywnego zapisał się złotymi literami.
Peter Hammill, moim zdaniem jeden z najwspanialszych wokalistów rockowych czarował swoim głosem, co wraz z nieokiełznanym saksofonem Jacksona i mrocznym brzmieniem organów dawało ponadczasowy efekt. Vanderzy w mojej prywatnej klasyfikacji grup wszech czasów plasują się na zaszczytnym drugim miejscu, zaraz po King Crimson
Ich "Still Life" uwielbiam - jest to album, którego słucham ostatnio najczęściej.Za najlepszy na krążku uważam trzeci kawałek - w nim jest absolutnie cała esencja vandergrafowości, coś takiego mógł nagrać tylko zespół, który jest genialny.

Xynoslav

Paleoagentarianin, Transferysta
229
408
W takim razie mamy podobny gust, bo tak samo cenię sobie obie w/w grupy. Peter Hammill to według mnie najlepszy wokalista rockowy, tak jak Robert Fripp to najlepszy gitarzysta, Bill Bruford perkusista, a Tony Levin Chapman Stickarz (?). Jakbym miał stworzyć supergrupę to wyglądałaby tak:
Peter Hammill - wokal
David Jackson - saksofon
Robert Fripp - gitara elektryczna
Tony Levin - Chapman Stick
Bill Bruford - perkusja
Chris Squire - bas
David Gilmour - gitara stalowa
Keith Emerson - klawisze

To są imo, najlepsi muzycy w swoim fachu (a raczej instrumencie). ;)

A

Antoni Wiech

Guest
symbolem piastów był bioły orzeł na czerwonym tle więc barwy były biało czerwone, i od około 1000 lat takimi są, kolektywy narodowe przyswajają se barwy swego narodowego państwa, normalka, nie zmienia to faktu że biało czerwona flaga jest symbolem zorganizowanej grupy przestępczej zwanej polskim państwem

Gazda, martwię się o Ciebie. Tylu błędów rzeczowych nienastrzelałeś od dawna [wyjdź z lasu, zjedź oscypka]. Pierwsze doniesienia o użyciu herbu piastowskiego to 1222 rok. Nie są to barwy tylko biało czerwone, ale również (złoto) żółć, plus czerwień i biel. Dodatkowo np. barwy piastów dolnośląskich to:

http://petlink.pl/herbdolnyslask

:D

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
kurwa to ino detale... czepiasz sie bo masz ból dupy... kolejny nś...
a biało czerwona szmata to symbol skurwysynów terroryzujących te okolice i chuj...
pierwsze doniesienia, kurwa... pierwszych doniesień to nimo bo jak polanie zleźli z drzew to pisać nie umieli... orzeł był już na monetach za czasu mieszka i bolka...
i przestań już offtopować kurwa

A

Antoni Wiech

Guest
kurwa to ino detale... czepiasz sie bo masz ból dupy... kolejny nś...
a biało czerwona szmata to symbol skurwysynów terroryzujących te okolice i chuj...
pierwsze doniesienia, kurwa... pierwszych doniesień to nimo bo jak polanie zleźli z drzew to pisać nie umieli... orzeł był już na monetach za czasu mieszka i bolka...
i przestań już offtopować kurwa

Ty zaczałes offtopować i Ty masz ból dupy. Ja wrzuciłem antykomunistyczny numer. Detale heheh. Rabnął się o ponad 100 lat. Barwy się nie zgadzają, ale detale. Orzeł tez był na monetach.. pewnie w kolorach, nie? LOL. Ale masz rację, koniec offtopa, bo bredzisz.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166

ojej rąbnąłem sie o ileś tam lat więc argument że białoczerwona szmata to symbol skurwysynów jest z dupy hehe
nieźle pojebany jesteś kurwa...
barwy pierwszysch piastów polańskich były biało czerwone, legenda głosi o powstaniu jeszcze przed mieszkiem czyli te barwy ponad 1000 lat są symbolami skurwysynów faktycznie dodatkowo ze 100 lat więcej...
odłamy na śląsku i pomorzu miały inne barwy ale ci od polskiego państwa mieli biało czerwone barwy...

a co do offtopa to napisałem jedno krótkie zdanie dotyczące tematu bo odniosłem sie do tytułu piosenki zapodanej w temacie, ino twój ból dupy spowodowany nacjozjebistycznym skrzywieniem twej psychiki kazał ci histeryzować nie pierwszy raz z resztą...

Ostatnia edycja:
A

Antoni Wiech

Guest
@GAZDA Legenda głosi heheh. Dobre. Pozostawię to bez szerszego komentarza. I Ty masz ból dupy. Wracasz cyklicznie do tych tematów narodowych jakby cię to podniecało. I na marginesie: zachowuj się. EOT

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
no jak nie ma pisanych dokumentów to legendy często są początkami historii, jakieś barwy miał ten orzeł i tło też jakieś miał, udowodnij że skurwiele 1000 lat temu mieli inne barwy niż teroz zamaist zgrywać mądrale...

poza tym to jest nieważne o czym pisałem to że skurwiele od sld, pis, po, psl, za 3rp, za prl, za 2 rp wszyscy razem uzywali symbolu biało czerwonych barw... tyle w temacie...
nie wiem o co chodzi z powracaniem do tematów narodowych...
komentuje ino jak ktoś coś pisze... pisze jak mam cos do napisania...

i nie offtopuj bo kurwa ile twoich postów zawiera muzyke?

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Piter, znam doskonale impro jakie wkleiłeś. Znalazłem je jakiś czas temu (tu na forum chyba też wbijałem) niejako jako odpowiedź na moje marzenie, że "Moonloop" zafunkcjonuje poza płytą w jakiejś skrajnie klimatycznej wersji i będzie długi jak przeciętna 40 minutowa płyta z lat 70-tych :) To już jest jakiś wyjeb w kosmos normalnie. Gdzie te Porki się podziały?

Do góry Bottom