Donatel
Active Member
- 135
- 131
I myślisz, że na wakacje wezmę te kozy do bagażnika, żeby nimi zapłacić za watę cukrową?
W ogóle nie myśle i mnie nie obchodzo co będziesz robił ze swoja kozą, mozesz ja zjeść na miejscu lub spędzić z nią romantyczna noc, dla mnie osobiście koza ma większa wartość niz wata cukrowa więc uważam ze byłbyś idiata oddając kozę za porcje waty cukrowej.I myślisz, że na wakacje wezmę te kozy do bagażnika, żeby nimi zapłacić za watę cukrową?
jesteś zwolennikiem światowej waluty jakiejś???Nie wyobrażam sobie funkcjonowania handlu bez jednolitego środka platniczego.
każdy kto chce...Ale skoro nie będzie NBP, to kto będzie pieniądz emitował?
i nicU mnie w mieście może funkcjonować jedna waluta, a w innym inna i co?
tak jak teroz w czechach masz korony a w anglii funty i nigdzie nie kupisz se za peeleny gofraBędą kantory z milionami różnych walut, a jak wyjadę na wakacje do Trójmiasta, to nawet za gofra nie będę mógł zapłacić?
postulować to se możesz na swoim a od innych ludzi sie odwal, ich sprawa czym płacą...Dlatego jednak postuluje jednolity środek płatniczy, wpiszemy go w konstytucję jako oficjalny i po problemie.
No rozumiem, że powracamy do pierwotnego środka płatniczego, ale czy mój pracodawca-kapitalista będzie mi wypłacał w kozach czy tam świniach w formie elektronicznej na konto bankowe? Nie wyobrażam sobie funkcjonowania handlu bez jednolitego środka platniczego. Ale skoro nie będzie NBP, to kto będzie pieniądz emitował? Każdy kapitalista mógłby ustalić swoją walutę, ale tych kapitalistów będą miliony i każdy ma swoją walutę. U mnie w mieście może funkcjonować jedna waluta, a w innym inna i co? Będą kantory z milionami różnych walut, a jak wyjadę na wakacje do Trójmiasta, to nawet za gofra nie będę mógł zapłacić?
a no właśnie bo w konstytucji komunistyczne zjeby narzucają ludziom oficjalne waluty i języki...A co ty masz do konstytucji?
Konstytucja zawierałaby np. aksjomaty i parę kwestii organizacyjnych, które stanowiłyby, że obowiązuje system wolnościowy. Do tego wzmianka, że językiem oficjalnym jest Polski, a oficjalnym środkiem płatniczym Złoty czy tam ten bitcoin.
A co ty masz do konstytucji?
Konstytucja zawierałaby np. aksjomaty i parę kwestii organizacyjnych, które stanowiłyby, że obowiązuje system wolnościowy. Do tego wzmianka, że językiem oficjalnym jest Polski, a oficjalnym środkiem płatniczym Złoty czy tam ten bitcoin.
a no właśnie bo w konstytucji komunistyczne zjeby narzucają ludziom oficjalne waluty i języki...
jak coś komuś narzuca obowiązkowo system wolnościowy to nie jest o już system wolnościowy...
u mnie ja płace czym chce i gadom po swojemu...
u siebie możesz se ustalić ze obowiązkowym językiem jest polski a nie wszystkim bo przecie jest w chuj ludzi co nie gadają po polsku abo nie jest to przynajmniej ich język ojczysty...
Wiesz co to znaczy język oficjalny? Przecież w Polsce ludzie mówią w setkach języków i nikt im tego nie zabrania, ani nie narzuca mówienia po polsku. Chyba, że otworzymy przed wszystkimi granice i wpuścimy wszystkich kebabów, muslimów, żydów, rzeczywiście będą mogli czuć się urażeni. Ty sobie możesz płacić kozami jak znajdziesz taki supermarket, ale myślę, że nikt nie będzie prowadził kozy na smyczy, żeby zapłacić za zakupy. Jednolity środek płatniczy jest konieczny.
I jakby mógł ktoś wytłumaczyć proces tej prymitywnej wymiany towarowej, bo nie za bardzo to sobie wyobrażam.
wiem, komusze państwa ustalają takowe...Wiesz co to znaczy język oficjalny?
no i w czym problem? gadają se jakimiś językami to po chuj język oficjalny? są nawet państwa które nie mają języka oficjalnego i nie ma problemu...Przecież w Polsce ludzie mówią w setkach języków i nikt im tego nie zabrania, ani nie narzuca mówienia po polsku.
kto my?Chyba, że otworzymy przed wszystkimi granice i wpuścimy wszystkich kebabów, muslimów, żydów, rzeczywiście będą mogli czuć się urażeni.
o dzieki że mi łaskawie pozwalasz płacić kozami... a czemu innym chcesz zakazać? czemu chcesz im narzucić jakąś oficjalną walute?Ty sobie możesz płacić kozami jak znajdziesz taki supermarket, ale myślę, że nikt nie będzie prowadził kozy na smyczy, żeby zapłacić za zakupy.
dla komunistycznych debilów może...Jednolity środek płatniczy jest konieczny.
mi nie odpowiada istnienie polskiego państwaNie odpowiada mi ich kultura