Krótkie pytanie od nooba - dlaczego Korwin jest tak nieskuteczny?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Normalny człowiek na dźwięk nazwiska "Jaruzelski", dostaje ataku sowietofobii, ale nie Janusz. Ten sam, co kilka felietonów wcześniej chciał strzelać do socjalistów, aby niedługo potem tytułować Kiszczaka Czcigodnym. Jeśli to sarkazm, brzmi bzdetnie i się nie sprawdza. Cały ten bajzel i kalejdoskop sprzecznych opinii inkubowanych przez lata - mimo, że wydaje się, że Korwin nawija to samo przez cały czas - musi świadczyć albo o schizofrenii, albo o agenturze. Można to znosić, tylko jak długo i po co? By się kilkadziesiąt lat potem dowiedzieć, że np. kosa pod żebro była ostrzeżeniem i swego rodzaju umową o polityczny niebyt?

Co mogłem dobrego wynieść z jego gadania, już dawno wyniosłem. Od pewnego czasu myślałem, że sprawdzi się w praktyce, ale ten człowiek za wszelką cenę stara się dokonać spektakularnego samozaorania. Zwłaszcza teraz, kiedy przy odrobinie sprytu, mógłby nieźle namieszać w układzie. Pytanie tylko, czy sam nie jest jego integralną częścią.

Ostatnio nawet Michalkiewicz daje wyraz zniesmaczeniu Korwinową desperacją. Ciekawe, czy także on wyczuwa smrodek.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
Oglądałem trochę tej nptv. Około 22 póścili film dokumentalny o jaruzelu, jak go sowiety szkolili, jak okupował z nimi polskę po wojnie, łapał AK-owców, sprzedawał kolegów, został agentem Informacji Wojskowej, potem jakiś generał wziął go do sztabu wojsk lądowych. A dalej już mi się nie chciało. Przedstawiony był w negatywnym świetle.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Madlock, mi chodziło o czat z Mikke (wczorajszy). Można go będzie po jakimś czasie na tubie znaleźć.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Normalny człowiek na dźwięk nazwiska "Jaruzelski", dostaje ataku sowietofobii, ale nie Janusz.
Ależ on również sławił Bieleckiego, Balcerowicza i Palikota... Ja każdemu z nich z radością posłałbym kulkę. Tyle że akurat to nie jest dowodem na agenturalność, a na zgniły pragmatyzm polityczny.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Ależ on również sławił Bieleckiego, Balcerowicza i Palikota... Ja każdemu z nich z radością posłałbym kulkę. Tyle że akurat to nie jest dowodem na agenturalność, a na zgniły pragmatyzm polityczny.
Palikota za czasów, kiedy ten jeszcze bredził że będzie wprowadzał reformy wolnorynkowe.
I często powołuje się na Rybińskiego, który jeszcze parę lat temu forsował pomysł przystąpienia Polski do strefy euro, przez chwilkę mówił o wolnorynkowych reformach, a niedawno znów zmienił kurs i proponował pełnopłatne urlopy macierzyńskie przez okres 3 lat.

Nie ma co wierzyć osobom związanym z estabilishmentem i powoływać się na nie, można na tym kiepsko wyjść w dłuższym okresie czasu.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Palikota za czasów, kiedy ten jeszcze bredził że będzie wprowadzał reformy wolnorynkowe.
Od początku było wiadomo, że to brednie. Palikocur bredził o jakichś ułatwieniach, o "przyjaznym państwie", o korporacjach i SLD.
Najpoważniejszym zarzutem wobec JKM jest to, że na publicznych wystąpieniach otacza się T*lukami, Fijorami i innymi którzy są przez większość uznawani za kapusiów.

H

Hornblower

Guest
Zaorał? Chyba coś przegapiłem. Zaorał by go przeciętny bywalec tego forum, ale nie ten bojaźliwy koleś. Można by np. udowodnić, że pieniądze na wojsko i policję też idą z jednych kieszeni do drugich i zawsze niektórzy korzystają bardziej, a nie tam że to jakieś dobro wspólne czy inny diabeł.

Hitch

3 220
4 876
Oho, pitlodzy nazywają Korwina libertarianinem. I tłumacz owcom od nowa, że JKM nie ma z libami niczego wspólnego :rolleyes:

• Like
Reactions: Avx

military

FNG
1 766
4 727
Korwin wyszedł na pieniacza i prostaka, który nie potrafi obronić własnych tez, nawet jeśli ma za sobą rzekome dowody. Jak dla mnie koleś go skompromitował totalnie: wystarczyło, żeby Korwin trzymał się czegoś w rodzaju "mnie zależy na faktach, panu na poparciu, więc nie różni się pan od PO i reszty". Ale nie. Korwin zaraz wpadł w hitlerowsko-sznurowski szał i zapluł się ze złości, na dodatek pokazując swoją zamordystyczną stronę lepiej niż kiedykolwiek wcześniej. Jak dla mnie to jest kompletne zaoranie faceta, który z hasłem "wolność" na pysku akceptuje sprzeciw tylko w ramach prawa i chce wysyłać czołgi na demonstrantów. Z jednej strony Korwin opowiada o tym, że siedział za sprzeciw wobec władzy, a teraz ludzi którzy podobnie się sprzeciwiają sam chciałby wsadzać do więzienia. Jeśli jest w tym logika, to bardzo pokrętna.

I naprawdę nieważne, kto Korwina zaorał - ważne, że pomógł pokazać jego prawdziwe oblicze: etatysty, który co prawda jest za wolnością, ale pod warunkiem, że sam będzie ją każdemu wydzielał.

M

Matrix

Guest
Rozmawiał by z Bolszewikami, nie powiesiłby Hitlera, trzeba rozmawiać socjalistami, jaki z niego liberał ?

M

Matrix

Guest
Teraz to JKM jest nawet zadowolony z tych wszystkich oznak socjalizmu w Polsce, bo krytyka tego pozwala mu zarabiać na chleb, pisze książki, artykuły do gazet, jest zapraszany do mediów, zajmuje się tylko tym, nie w głowie mu piastowanie jakiegoś stanowiska państwowego. Tak, że do dwóch rządzących partii ( czy trzech) zwalczających się na niby, trzeba doliczyć JKM a chcącego na niby jakiś zmian. Teraz przy wolności słowa ( a nie wolności gospodarczej) jest mu jak w raju.

telpeloth

państwosceptyk
256
292
Inaczej mówiąc Dzień Sznura musi nadejść! ;)
Nieraz lubię sobie pofantazjować, że ciemną nocą niczym Ezio Auditore wychodzę wymierzyć sprawiedliwość wszystkim tym, których można winić za stan obecny... ale potem wstaję rano i wiem, że tego typu przewroty nic nie zmieniają. Spróbuj sobie wyobrazić tych uczestniczących w "Dniu Sznura" -- w Paryżu w 1789 czy w 1917 w Petersburgu -- wszyscy ci uczestnicy robili dzień sznura tym, których uważali za przyczynę nieszczęść tylko po to, by się dowiedzieć, że nieszczęścia dopiero nadchodzą.

Moim zdaniem działania parlamentarne są jak najbardziej ok. Jako część propagandy, której głównym zadaniem jest sprawić, by ludzie sami zaczęli walczyć o swoją wolność -- bo jak już zachcą, to małymi kroczkami, od samorządów, zaczną rozmontowywać co bardziej opresyjne elementy państwa.

Możesz zrobić "Dzień Sznura", ale jestem przekonany, że dwa lata później będziesz zdychał w celi jako wróg narodu, bo przywództwo nad rewolucją obejmie ten, który ludziom obieca, że będą mogli "wyrównywać nierówności" czy "rozjachtowywać bogaczy".

Panie i Panowie: edukacja, edukacja i edukacja -- to są priorytety

Zbyszek_Z

Well-Known Member
1 021
2 466
A skąd znajdziesz tych inteligentnych i mądrych (no i gotowych na walkę) ludzi w odpowiedniej liczbie bez edukacji? Sami się wyklują i dojdą do wszystkiego w świecie gdzie etatystyczna propaganda jest siana nachalnie niemal wszędzie od najmłodszych lat nawet przez osoby najbliższe?

To forum oczywiście też jest bajką i stratą czasu bo przecież każda osoba, która tutaj jest, już urodziła się libem i powinna od małego uczyć się podkładania bomb. tfu... Osoba mądra i inteligentna to już powinna sama umieć podkładać bomby, po cholerę jakakolwiek edukacja?

Nie wiem jak zaczynałeś i w jakim środowisku się obracasz, ale sam byłem osobą, która przez wiele lat miała politykę w 4 literach.

Powodzenia w prowadzeniu samotnie krwawej rewolucji. Nie zapomnij napisać jak ci poszło.

Do góry Bottom