tolep
five miles out
- 8 579
- 15 476
O, ładne.
Jeśli wybrano te 2 zawody dlatego że dzieci zazwyczaj się słuchają zarówno duchownych jak i nauczycieli to może powinno się też włączyć do tego zawód policjanta?Projekt zaostrzający odpowiedzialność za pedofilię u osób duchownych i nauczycieli
Będziemy teraz dzielić wymiar kary zależnie od tego, kto popełnił przestępstwo?
Celna uwaga. Wyjaśniam tylko, że to co pisałem to było robienie sobie żartów z tych dzbanów.W Polin nie ma Monteskiuszowskiego 3-podziału władzy.
Tkwisz chyba w jakimś starym przeświadczeniu że jest zły król i jak się go pogoni to będzie powszechna szczęśliwość. Ludzie mogą wybierać sobie władze w wyborach i niekoniecznie wybierają te, których bat jest najmniej srogi. To nie jest sprawa tylko siły fizycznej jaką dysponuje władza, ale też (a może nawet w głównej mierze) mentalnego poddaństwa.tolep napisał:Władza wyrasta z lufy karabinu i tyle.
tolep napisał:Wracając do Konfederacji - traktowanie serio tego co gadali w kampanii wyborczej oraz w szczególności tego jak się próbowali wypozycjonować (w opozycji do Bady Czworga, Systemu itp.) jest bez sensu. Liczy się tylko skuteczność. Mnie zniesmaczyli swoją kampanią na tyle że nie tylko nie poszedłem głosować, ale nawet nie wstawiłem ich na awatar na fejsiku, co mi się nigdy wcześniej z zadnymi partiami JKM nie zdarzało. Ale atakowaniem jednocześnie z pozycji konserwatywnych, nacjonalistycznych, liberalnych i czysto szurowskich udało im się zagonić 1300 tys. bydła do urn, co jest ogromnym sukcesem. Najwyraźniej trollowanie i szurowanie popłaca, dobrze jest tez być jedyną ofertą dla elektoratu protestu. I jeszcze do tego dochodzi przypuszczenie, że w mediach opozycyjnych przez ostatnie tygodnie delikatnie Konfederację wspierano z powodów taktycznych, co tez mogło mieć znaczenie.
A na koniec zagadka Jakie ugrupowanie ma w swoim programie Narodową Politykę Rolną, która skład się min. z Narodowego Programu Hodowli Trzody Chlewnej, Narodowego Programu Hodowli Bydła Mięsnego, Narodowego Programu Hodowli Bydła Mlecznego, w których państwo określa poziomy produkcji i wielkości nakładów finansowych na te cele? W programie której partii widnieje „bezpieczeństwo żywnościowo-jakościowe” oraz „bezpieczeństwo żywnościowo-cenowe” z domaganiem się jednoczesnego wsparcia rolnictwa z budżetu krajowego?
1) PO
2) PIS
3) Konfeferacja
4) PSL
5) SLD
Rozwiń wnioskowanie.W takim razie znaczyłoby to,
Jak zajrzeć do ustaw Mentzena, to w zasadzie wszystkie ten warunek spełniają, bo żadna nie przejdzie.
Jeżeli załóżmy popierasz dobrowolny zus, lub detektorystów chodzących po lasach z wykrywaczem metalu, to
Ale można to wszystko sprawdzić. W ubiegłej kadencji sejmu wprowadzono karę pozbawienia wolności za poszukiwania wykrywaczami metali.Czysto libertariańskie stwierdzenia na tym etapie mogłyby być dla nich końcem pieśn. Po owocach będe oceniał
Z tym, że trzeba brać poprawkę na możliwe niezorientowanie, w takim sensie, że w tych projektach jest masa przepisów, często pro i anty wolnościowych w jednym. Mogli dostać partyjną formatke gdzie to głosowanie oznaczono jako za, więc tak zagłosowałAle można to wszystko sprawdzić. W ubiegłej kadencji sejmu wprowadzono karę pozbawienia wolności za poszukiwania wykrywaczami metali.
Ustawa z dnia 22 czerwca 2017 r. o zmianie ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami oraz niektórych innych ustaw.
„Art. 109c. Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.”
Nie jestem w tym biegły i nie wiem czy dobrze sprawdzam. Ale wychodzi mi to tak.
POSIEDZENIE 44. - głosowanie nr 56 (22-06-2017 11:05:15)
Pkt 8. porz. dzien. Sprawozdanie Komisji o rządowym projekcie ustawy o zmianie ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami oraz niektórych innych ustaw.
Głosowanie nad przyjęciem w całości projektu ustawy w brzmieniu z druku nr 1620, wraz z przyjętymi poprawkami.
http://orka.sejm.gov.pl/Glos8.nsf/nazwa/44_56/$file/glos_44_56.pdf
W rzeczywistości całe spektrum odpowiedzi wśród posłów Konfederacji. Dla przykładu ówczesny poseł Kukiz, a obecny poseł Konfederacji Jakub Kulesza był za (był również za przyjęciem wszystkich poprawek). Winnicki nie głosował, a przeciw był Wilk, którego już nie ma w sejmie, ale chyba jest nadal w Konfederacji. W tym przypadku czarnym charakterem był Kulesza, ale w innych głosowaniach to on ratował honor konfederatów. Być może „wolnościowiec” Kulesza będzie miał okazję teraz bohatersko walczyć z ustawą, którą sam przyklepywał.
Poprawkę to trzeba brać na prędkość i siłę wiatru przy ewentualnym rozstrzelaniu.Z tym, że trzeba brać poprawkę na możliwe niezorientowanie, w takim sensie, że w tych projektach jest masa przepisów, często pro i anty wolnościowych w jednym. Mogli dostać partyjną formatke gdzie to głosowanie oznaczono jako za, więc tak zagłosował