KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Ponoć duży sukces na dzisiejszym konwencie KNP.
Stare, leśne dziadki które od ponad dekady oblegały władze partii (+Najzer, który w zasadzie był ich klakierem) zostały wycięte w pień z Rady Głównej. Władzę w partii przejęli młodzi, ze starej gwardii został tylko Korwin (który wygrał m.i.n głosami młodych. Otrzymał tylko 10 głosów przeciw)

Trivia: na ostatnim konwencie było 150 osób. Młode kadry urządziły mobilizację i tym razem zjechało się blisko 400 działaczy.

komentarz członka KNP na wykopie, który na bieżąco relacjonował przebieg konwentu:
"podwójna wygrana dzisiaj.. nie tylko z niemcami.."

Z tego co się zdążyłem dowiedzieć, to sprawa wygląda tak, że Ci co odpadli z RG wg. statutu mają "ban" na kolejne 2-3 lata, tzn. przez kolejne 2-3 lata nie mogą się ubiegać o start do Rady Głównej, zaś tylko osoby które znajdują się w Radzie Głównej mogą kandydować na.. wiceprezesów partii.

comment_aTDRLTeiiGQwvDh5ZCXfR9a4twNnNpRp.jpg

Jutro - drugi dzień konwentu, na którym zdecydują się losy obecnych (i przyszłych) wice-prezesów partii..

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 4476

Guest
E tam tacy młodzi, Berkowitza specjalnie nie lubię, a Banasik... da się o niej powiedzieć coś poza tym, że nie jest mężczyzną? Oni są bardziej konserwatystami niż liberałami. Ją bym jeszcze zostawił, bo zbija argument o szowinizmie.
Wilk nie wzbudza we mnie szczególnej sympatii, ale jakościowo jest od nich dużo lepszy, choć podobno obijał się w tej Radzie.

Pozbycie Najzera jak najbardziej na propsie. Zaplusował u mnie tylko tym, że stanął do walki z Ikonowiczem w sprawie eksmisji, ale jego argumentacja i tak kulała. No i jeszcze jeden + za to zdjęcie profilowe na fb
10613095_684498058271202_7168688471934844259_n.jpg

Poza tym nic go nie ratuje.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Garść doniesień z drugiego dnia konwentu KNP:

Pierwszym wiceprezesem został Przemysław Wipler, drugim Michał Marusik, trzecim Konrad Berkowicz, czwarty zostanie wybrany na najbliższym konwentyklu.
Jacek Wilk i Stanisław Żółtek nie dostali absolutorium i z tego względu nie mogli ubiegać się o miejsce we władzach - dlatego brak póki co czwartego wiceprezesa, gdyż Żółtek miał być drugim, a Marusik czwartym.

Ostateczny, zatwierdzony skład Rady Głównej wygląda następująco:

Banasik, Bednarz, Berkowicz, Charasim, Dziambor, Mauer, Wipler

Wipler jest spośród nich najstarszy (36 lat ;) )

Ostatnia edycja:

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
No jednak coś znów fermentowało w partii Korwina. Ciekawe, czemu gruntownie pozamiatał. Mi ostatnio nałogowo na nerwy działa grzeczniutki jak baranek Wilk, szczególnie kiedy mizia się z Tymochowiczem w Polsacie. Słuchałem dwóch ich "konfrontacji" i ciągle to samo - liżą się po jajcach i słodzą, że aż insulina się gotuje. Śliskie i ohydne.

Pytanie tylko, co z tym Wiplerem? Czyżby jego mocne ciągoty pro-państwowe i zalatywanie socjalem były zbyt duże nawet jak na Króla? No ale chyba Wipler wciąż jest na "stażu".

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
No dobrze, to będzie teraz zajebiście?
Tego nie wiem, ja tylko cytuję/przeklejam czyjeś relacje. Krzysztof Pawlak aka Chavez też na wylocie..

Więc jeśli w KNP były jakieś krety, to wczoraj/dziś zostały zdziesiątkowane.

To nie jest czasem Robert Maurer z Wrocławia? On jest starszy.
Tak. Maurer, a nie "Mauer" (jak mi podano, z literówką).

Szukałem "Mauera" w google i na FB (bo nie był mi wcześniej znany), nie znalazłem. Założyłem że to jakiś "kuc" ;)

Ostatnia edycja:

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 110
A jak to jest, jak jakiś polsat info czy superstacja zaprasza gościa z KNP, to wysyła zaproszenie do konkretnego gościa czy wysyła do kanapy coś w rodzaju "przyślijcie kogo tam chcecie"?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Krzysztof Pawlak aka Chavez też na wylocie..

Więc jeśli w KNP były jakieś krety, to wczoraj/dziś zostały zdziesiątkowane.
Raczej nie podejrzewam Krzysztofa Pawlaka o bycie kretem. Najczęściej za ośmieszaniem różnych osób, psuciem ich wizerunku, czy kompromitowaniem ich stoją służby lub niezależne "spółdzielnie", zazwyczaj o złych intencjach.
Ja zawsze uważam tak, że wraz ze wzrostem popularności odsetek kretów rośnie. Inaczej demokracja przestałaby działać.
Należy też pamiętać, że w razwiedce są różne watahy, które mają sprzeczne interesy, więc mogło być tak, że jedna wataha wypiera drugą.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Ale ten Krzysztof Pawlak to idiota, nie bójmy się słów:

Na facebookowym profilu partii pod informacją o tym, że Najwyższy Czas użył logo KNP Krzysztof Pawlak (pseudonim ASME) w jednym ze swoich komentarzy napisał: Sęk w tym, że te czasopismo – które jeszcze istnieje tylko dlatego, że mają tam swoje felietony Stanisław Michalkiewicz oraz jego założyciel Janusz Korwin-Mikke (które już dawne je sprzedał!), użyło symbolu Kongresu Nowej Prawicy BEZ ZEZWOLENIA KNP – dla poprawienia swoje pozycji i sprzedawalności! Za to powinien być proces!

http://www.ruchwolnosci.org/index.php/2011/11/nowa-prawica-bedzie-sie-sadzic-z-najwyzszym-czasem/

Słyszałem, że ten baran przeszukuję youtube i zgłasza każdy materiał, który zawiera zdjęcia nakręcone przez jego telewizję ASME , nawet gdy jest to wycinek użyty w kompilacji, który trwa kilka sekund.

Till

Mud and Fire
1 070
2 288
Oglądałem raz na youtube filmik ASME z felietonem Michalkiewicza, przy czym ASME darmowo daje tylko jakieś 10 minut, a za całość trzeba zapłacić. Jeden z widzów zapytał w komentarzu co z resztą filmiku, na co gość prowadzący kanał wpadł w histerię i zaczął wyzywać pytającego od złodziei oraz gadać o świętości "własności intelektualnej". To pewnie ten sam klient.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
A jak to jest, jak jakiś polsat info czy superstacja zaprasza gościa z KNP, to wysyła zaproszenie do konkretnego gościa czy wysyła do kanapy coś w rodzaju "przyślijcie kogo tam chcecie"?
Gozdyra kiedyś mówiła, że to ona wybiera osoby które mają wystąpić w programie i zaproszenia kieruje bezpośrednio do wybranych przez siebie osób. Nie pyta nigdy partii o zgodę i/lub oddelegowanie wybranego przez nich - członka.

No cóż, jeśli to prawda, to nie mam o Pawlaku najlepszego zdania.

Pawlak jest znany wewnątrz KNP z tego, że patroluje serwis youtube, zgłasza kompilacje "kuców" z występów Korwina (w których są fragmenty jego nagrań z TV ASME), wysyła zgłoszenia i blokuje im konta/klipy.

D

Deleted member 4476

Guest
Nie znam nikogo poza Najzerem kto ma dobre zdanie o Pawlaku (vel Hugo Chavez Poland)
Chavez.png

Bardzo częsty widok na youtube...

Nie wiem jak to wygląda wewnątrz partii, ale jedyna publiczna reakcja Korwina którą kojarzę (bodajże w trakcie Pikniku Prawicy) na ten problem to prośba do "kolegi Pawlaka", żeby nie zgłaszał każdego filmu w którym pojawi się urywek materiału z jego kanału.
Nie poskutkowało.

EDIT

Janusz Korwin-Mikke ogłasza zwycięzców konkursu na najlepszy komentarz w profilu FB.
P. Justyna Jaruzel - za najlepszy komentarz
P. Tomasz Działowy - za największą ilość polubień
Nagrodą jest wspólny wyjazd do Europarlamentu w Brukseli.

Justyna Jaruzel - Jestem zwolenniczką Nowej Prawicy, ponieważ Pan Janusz Korwin-Mikke, prezes partii, to człowiek idealista, z ogromną charyzmą, dżentelmen, który ma więcej wolnościowych poglądów niż wszyscy demokraci razem wzięci. Jest osobą oczernianą przez media przez wzgląd na swoje nie radykalne, lecz nie bójmy się tego powiedzieć, od lat "normalne" i niezmienne poglądy, które tłamsi się przez poprawność polityczną na rzecz tolerancji wobec wszystkiego. Porównywany do faszysty, a w rzeczywistości człowiek o wielkim sercu, który nazywa rzeczy po imieniu. Doskonały mówca i prawdziwy mężczyzna, których tak bardzo brakuje w dzisiejszych czasach. Ktoś taki musi być prezesem partii, którą będzie popierać każdy, kto pragnie żyć po swojemu, bez ciągłej opresji ze strony państwa.

Tomasz Działowy (Gimper) - Bo jako zdrowo myślącego homosia wk***ia mnie banda tęczowych popaprańców myląca definicje słów "tolerancja" i "akceptacja" i bardzo chciałbym by ktoś z tym zrobił porządek.

To się nadaje do prasy. Ciekawe co Krul prywatnie o tym myśli :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom