KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Z UPR [dawnej partii Korwina] odeszlo kilkudziesieciu dzialaczy.

Teraz jeden z nich wrzucil cos takiego:

comment_Esusdm1AR7mIwMbua81CaJpEemOAi3Nh.jpg

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Korwin-Mikke tworzy europartię

Jak dowiedziała się "Rz" Kongres Nowej Prawicy porozumiał się z francuskim Frontem Narodowym i tworzy międzynarodową partię. Bardziej niż idee, oba eurosceptyczne ugrupowania połączyły unijne pieniądze
.

Oczywiście sugestia Rzepy, że to wszystko dla pieniędzy. To jest ciekawe:

W ugrupowaniu oprócz Polaków i Francuzów będą m.in. Austriacy i Czesi z Partii Libertariańsko-Wolnościowej, dlatego w nazwie ugrupowania, mimo niechęci Frontu Narodowego, znajdzie się słowo "libertarianizm".

T

Tralalala

Guest
Może się część nawróci. Zresztą ja ich kurwa nie rozumiem, toż mogą sobie swoje mokre sny realizować w akapie, tylko aby kurwa nie przymuszać. Jak chcą sobie państwa minimum proszę bardzo, jak chcą zakazu adopcji przez pedałów to też niech sobie takie zasady między sobą ustalą i po kłopocie.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
A ja nie rozumiem "nawracania" LePenów. A niech se tam bedą kim chcą, zwisa mi. Ważne, że Krul sie obudził i nie zasypia gruszek w popiele, a ja już byłem pewien, że będzie odsypiał czając sie i ciułając grosz do grosza na ostatni atak w wyborach sejmowych. A tu prosze, taka sytuacja.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Korwin-Mikke tworzy europartię

Jak dowiedziała się "Rz" Kongres Nowej Prawicy porozumiał się z francuskim Frontem Narodowym i tworzy międzynarodową partię. Bardziej niż idee, oba eurosceptyczne ugrupowania połączyły unijne pieniądze
.

Oczywiście sugestia Rzepy, że to wszystko dla pieniędzy. To jest ciekawe:

W ugrupowaniu oprócz Polaków i Francuzów będą m.in. Austriacy i Czesi z Partii Libertariańsko-Wolnościowej, dlatego w nazwie ugrupowania, mimo niechęci Frontu Narodowego, znajdzie się słowo "libertarianizm".

Niby chodzi o kasę, ale wyobraźcie sobie, że Korwin zostaje szefem (lub wiceszefem) tej frakcji, nikt nie będzie narzekać na nieprzewidywalność i nieskuteczność Korwina, oraz nie będzie argumentu o niezdolności koalicyjnej. Może znowu uruchomić wielki ból dupy na następne wybory.

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Niesioł odznaczenie dostał od Niemców, ale przecież do rozbiorowego tanga potrzeba przynajmniej dwojga...

Kreml zainteresował się Korwin-Mikkem. Dostał zaproszenie
9 minut temu
Wypowiedzi polskiego polityka sprawiły, że współpracą z jego partią zainteresował się Kreml 
- dowiedziała się "Rzeczpospolita". Zainteresowanie Rosjanie wyrazili w zaproszeniu Janusza Korwin-Mikkego na prokremlowską konferencję.

Lider Kongresu Nowej Prawicy słynie z kontrowersyjnych wypowiedzi na temat działań Rosji. Odkąd w maju został europosłem, chętnie cytują go prokremlowskie media.

Teraz szef KNP został zaproszony na konferencję "Rosja, Ukraina, Noworosja: globalne problemy i wyzwania". Odbyła się ona w Jałcie. - To była konferencja na temat przyszłości południowo-wschodniej Ukrainy - tłumaczy były poseł Samoobrony Mateusz Piskorski, jedyny jej uczestnik z Polski.

Z informacji "Rz" wynika, że Janusz Korwin-Mikke zaproszenia nie przyjął. - Nie miałem interesu tam być, bo nie było nikogo z rosyjskich partii prawicowych - tłumaczy szef KNP.

Więcej informacji w dzisiejszej "Rzeczpospolitej"

Jesienią kuce wjadą na ruskich czołgach do stolycy. Tylko jeszcze nie wiadomo czy w tym roku.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Kongres Nowej Prawicy porozumiał się z francuskim Frontem Narodowym i tworzy międzynarodową partię.

Już wcześniej partie prowadziły rozmowy ale walcząca o władzę we Francji skrajna prawica nie chciała współpracy ze znanym z kontrowersyjnych wypowiedzi Korwin-Mikkem. Rozmowy zostały zerwane, przez co obie partie mają mniej przywilejów i pieniędzy niż eurosposłowie zrzeszeni we frakcjach.

Jak przypomina „Rz” do stworzenia międzynarodówki potrzeba przynajmniej siedmiu partii europejskich, które w wyborach wprowadziły swojego przedstawiciela przynajmniej na szczebel regionu. Chętnych do współpracy odstrasza jednak to, że pieniądze dostają tylko ci, którzy mają też reprezentację w europarlamencie. Po podziale jest to ok. kilkudziesięciu tysięcy euro rocznie.

Jako europartia dostaną dodatkowe pieniądze z PE.

W ugrupowaniu oprócz Polaków i Francuzów będą m.in. Austriacy i Czesi z Partii Libertariańsko-Wolnościowej, dlatego w nazwie ugrupowania, mimo niechęci Frontu Narodowego, znajdzie się słowo „libertarianizm”.

http://wpolityce.pl/polityka/216426-korwin-mikke-zaklada-europartie-z-francuskim-frontem-narodowym

W sumie powinno wylądować w wątku "ból dupy", ale wrzucam tu, bo w tekście pojawiła się jedna ciekawostka.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
No nie do końca zdementował bo tworzą frakcję, co samo w sobie jest ciekawe, tyle że niekoniecznie z LePen

"Janusz Korwin-Mikke znalazł kompanów w Parlamencie Europejskim – podała "Rzeczpospolita". – Sprawy materialne nie mają znaczenia, bo dostalibyśmy 15 proc. więcej niż teraz mamy na obsługę posłów niezależnych – zapewnia w "Bez autoryzacji" Michał Marusik, jeden z czterech posłów do Parlamentu Europejskiego z ramienia Kongresu Nowej Prawicy.

Skok na kasę się udał, będzie te kilkadziesiąt tysięcy więcej, bo udało się wam stworzyć frakcję w Parlamencie Europejskim.
Do mnie jeszcze takie wieści nie dotarły, choć podpisałem prezesowi Korwin-Mikkemu zgodę na założenie partii, bo od czegoś musi się inicjatywa zbierania podpisów zacząć. Nie jest to inicjatywa najsilniejsza, bo obejmowała nas, Włochów i Austriaków i pojedyncze osoby z innych krajów. Trochę nam brakowało do skonsumowania sukcesu. Silniejszą inicjatywę przejawiali Francuzi, ale im też brakowało przedstawicieli co najmniej dwóch krajów. Ale gdyby potwierdziły się te informacje, to byłbym zadowolony.

Czyli nie wie pan jeszcze, jaka będzie pozycja waszej czwórki, czy Korwin-Mikke zostanie szefem, albo chociaż zastępcą szefa tej nowej grupy?

Prezes nie przejawiał raczej takich ambicji. Gdyby inicjatywa Francuzów została zrealizowana, to przewodniczącą zostanie pani Maryna Le Pen, a gdyby to było bez Francuzów, to byłby Franz Obermeier z Austrii.

Z tego co opisuje „Rzeczpospolita”, w nazwie ma się znaleźć słowo „libertariański”. KNP to partia konserwatywno-liberalna. Nie przeszkadza panu ten libertarianizm w nazwie?

Raczej nie. Marketingowo wolelibyśmy, żeby to była partia konserwatywna, ale ci, którzy posługują się znakiem konserwatystów w Parlamencie Europejskim, czyli Europejska Partia Konserwatystów i Reformatorów, w swoich poczynaniach są bardzo daleko od klasycznej doktryny konserwatyzmu. Wolelibyśmy być konserwatystami, nawiązującymi do starej europejskiej tradycji, ale zdecydowanie więcej jest ludzi, których pociąga liberalna ideologia jako przeciwwaga dla biurokracji. o_O

Dzięki zjednoczeniu dostaniecie więcej pieniędzy z PE. To był jeden z czynników?

Wspólna partia wiąże się z tym, że wspólnie głosujemy. Już teraz prawie głosujemy tak samo. Sprawy materialne nie mają znaczenia, bo dostalibyśmy 15 proc. więcej niż teraz mamy na obsługę posłów niezależnych. Ale one zostałyby skonsumowane na powiększenie aparatu biurokratycznego, moglibyśmy zatrudnić kilku asystentów więcej. A nam nie przybyłoby z tego ani grosza.

Przed tegorocznymi wyborami robili niektórzy politycy z funduszy swojej grupy politycznej opłacali billboardy. Też będziecie tak robić?

Nie, absolutnie, to niemożliwe. Każdy projekt finansowany z funduszy PE jest dokładnie sprawdzany przez biurokratów i jest wyraźny zakaz finansowania działalności politycznej. Na pewno nie mogli robić tego wprost, to by w Brukseli nie przeszło.

Gdyby był pan posłem do Sejmu, zagłosowałby pan za wotum zaufania dla rządu Ewy Kopacz? Janusza Palikota udało się jej przekonać, może pana też?

(śmiech) To są układanki w ramach wcześniej ustalonego wyniku, było wiadomo, że ten rząd przejdzie, a tylko za kulisami ustalono kto będzie za, a kto przeciw. Gdyby te głosy miały wpływać na ostateczny wynik, to wszystko przebiegałoby inaczej.

My nie kierujemy się ustaleniami kliki i patrzymy na program polityczny bez żadnych alergii i złośliwości. Najważniejsze jest, czy ten rząd ma pomysł na rozwiązanie najważniejszych spraw kraju. Dzisiaj to ZUS, który może doprowadzić do likwidacji państwa polskiego. A ten rząd na ZUS pomysłu nie ma, więc na pewno byśmy tego rządu nie poparli.

Przez rok pewnie trudno taką instytucję zreformować, ale w expose było kilka punktów, które mogły się wam spodobać, jak na przykład uproszczenie prawa podatkowego.

Titanic płynie na górę lodową, a ktoś mówi, że można posprzątać salon i będzie się nam lepiej płynęło, to po prostu idiota. Trzeba najpierw skręcić, by nie uderzyć w tę górę.

Ewa Kopacz jest według pana idiotką?

Nie.

Tak wynika z tego, co pan powiedział.

Program polityczny tego środowiska nie obejmuje najważniejszych dla Polski problemów i to jest problem. A tam jest wielu inteligentnych ludzi, którzy nie podjęli prawdziwego wyzwania politycznego, nie zmierzyli się z tymi problemami.

Kto na przykład? Z kim mógłby pan w przyszłej kadencji Sejmu się dogadać?

Nie chcę mówić nazwisk. Jest obojętne kto. Ale gdyby PO wyłożyła program polityczny z rozwiązaniem takich problemów, jak ZUS, to poparlibyśmy każdego. Bez względu na nazwisko, bo ono nie ma znaczenia. Ważne jest co trzeba dla Polski zrobić, a nie kto to zrobi.

Przymierza się was do koalicji z PiS, a może jednak dogadacie się z PO?

Jesteśmy gotowi określić swoje warunki. Mamy program i chcemy, żeby on był uszanowany. Jeśli to zrobią, to zgodzimy. Szyldy partyjne nie mają znaczenia."

http://natemat.pl/119137,michal-mar...emy-wiecej-pieniedzy-ale-tylko-na-biurokracjeLink

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Podobno będą 2 frakcje, Front Narodowy będzie w innej frakcji i mają się podzielić posłami. Jeden Polak pójdzie do frakcji Le Pen a w zamian jakiś Francuz do polskiej grupy. Le Pen nie chce, żeby media kojarzyły ją z Korwinem :) (albo z liberałami gospodarczymi/libertarianami, w sumie cholera wie) i kombinują.

Tak wynika z tego artykułu.

MaxStirner

Well-Known Member
2 775
4 721
- Doszło do pewnej wymiany - tłumaczy nasz informator. - Grupa, w której jest KNP powstanie dzięki aplikacji jednego z Francuzów, a ten drugi sojusz powstanie, dzięki temu, że znajdzie się w nim ktoś od nas - wyjaśnia skomplikowaną europejską układankę. W ten sposób wszyscy dostaną pieniądze, a Le Pen, która zamierza walczyć o prezydenturę we Francji, nie będzie musiała się tłumaczyć z sojuszu ze znanym z kontrowersyjnych wypowiedzi Korwin-Mikkem.

Niezłe

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
- Doszło do pewnej wymiany - tłumaczy nasz informator. - Grupa, w której jest KNP powstanie dzięki aplikacji jednego z Francuzów, a ten drugi sojusz powstanie, dzięki temu, że znajdzie się w nim ktoś od nas - wyjaśnia skomplikowaną europejską układankę. W ten sposób wszyscy dostaną pieniądze, a Le Pen, która zamierza walczyć o prezydenturę we Francji, nie będzie musiała się tłumaczyć z sojuszu ze znanym z kontrowersyjnych wypowiedzi Korwin-Mikkem.

O tego typu pomysłowość* raczej nie posądzałbym Marie Le Pen, która już raz miała okazję na budowę frakcji i schrzaniła sprawę ;)

*by założyć frakcję europarlamentarną trzeba zebrać 20 europarlamentarzystów z minimum 6 państw

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Było, ale warto wrzucić wszystkie zdjęcia. Przyszłość polskiego liberalizmu.

10636528_698156796926831_6565332140880729234_o.jpg

10583046_696547427087768_6114010302620634904_o.jpg

1890590_696547383754439_8618969449266784472_o.jpg

10648608_696547380421106_1021669210778814529_o.jpg

Uczestnicy protestu głosili, że procedura in vitro powinna być zakazana z kilku powodów. Po pierwsze w trakcie jej przeprowadzania zabijane są poczęte dzieci. Po drugie rośnie liczba poczętych dzieci które są hibernowane. Po trzecie dzieci sztucznie spłodzone częściej niż dzieci naturalnie poczęte mają choroby genetyczne. Po czwarte poczęci z in vitro w dorosłym życiu są częściej niepłodni niż poczęci tradycyjnie. Po piąte procedura in vitro jest niezwykle szkodliwa dla zdrowia kobiet poddających się tej metodzie. Po szóste procedura in vitr nie jest procedurą leczenia niepłodności tylko procedurą sztucznego zapładniania. Po siódme in vitro jest bardzo kosztowną i nieefektywną procedurą - o wiele taniej i z większymi sukcesami można wyleczyć niepłodność w procedurze naprotechnologii. Po ósme handel komórkami jajowymi i nasieniem mający miejsce przy sztucznym zapłodnieniu może doprowadzić do tego, że osoby sztucznie poczęte in vitro po osiągnięciu dojrzałości będą zagrożone związkiem kazirodczym z osobami o których nie wiedzą, że są ich biologicznymi bliskimi krewnymi.
http://www.fronda.pl/forum/knp-doma...ka-klinika-sztucznego-zapladniania,59624.html

picard-facepalm-o.gif

T

Tralalala

Guest
Po trzecie dzieci sztucznie spłodzone częściej niż dzieci naturalnie poczęte mają choroby genetyczne. A to ciekawe, lepiej się nie urodzić niż być chorym. Zawsze się komuś nie podoba to można pierdolnąć samobója. No, zapomniałem to też jest ble, bo jak się urodziłeś skurwysynu to teraz masz żyć bo to jest mój pierdolony mokry sen. Żałuję, że autor tego tekstu się urodził.

Po czwarte poczęci z in vitro w dorosłym życiu są częściej niepłodni niż poczęci tradycyjnie. Aha rozumiem, chodzi o ilość ludzi na świecie. No tak ale skoro dzieciak ma się nie urodzić bez in vitro to i tak liczba ta będzie mniejsza niż gdyby się urodził z in vitro a potem nie mógł/mogła mieć dzieci.

Po piąte procedura in vitro jest niezwykle szkodliwa dla zdrowia kobiet poddających się tej metodzie.
Czyli jak zwykle, JA najmądrzejszy JA wiem co dla Ciebie dobre, Ty tego nie wiesz.

Po szóste procedura in vitr nie jest procedurą leczenia niepłodności tylko procedurą sztucznego zapładniania. Samochód jest samochodem, a nie rowerem. Gratuluje im spostrzegawczości. Szkoda, że nie widzą tego, że to nie jest ich kurwa sprawa.

Po ósme handel komórkami jajowymi i nasieniem mający miejsce przy sztucznym zapłodnieniu może doprowadzić do tego, że osoby sztucznie poczęte in vitro po osiągnięciu dojrzałości będą zagrożone związkiem kazirodczym z osobami o których nie wiedzą, że są ich biologicznymi bliskimi krewnymi.
Co kurwa pypcie im na ryju wyskoczą? Wątroba wysiądzie? Nogi odpadną? Wielkie mi kurwa halo, że ktoś ze sobą spokrewniony wsadzi/przyjmie kutasa, świat się od tego nie zawali. Ale pewno tym kurwom się to w pałach nie mieści.

Edit: Aaaa byłbym zapomniał, zamiast kolejnej wizyty w kościele polecam kurację napalmem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
  • Like
Reactions: RaV
D

Deleted member 4476

Guest

KNP organizuje konkurs z atrakcyjną nagrodą - wyjazd do Brukseli na zaproszenie unioposła Janusza Korwin-Mikke.
Jeśli polubienia mają jakiekolwiek znaczenie to najprawdopodobniej wygra go... homoś. Jego komentarz ma już ponad 2 500 lajków.
Bo jako zdrowo myślącego homosia wkurwia mnie banda tęczowych popaprańców myląca definicje słów "tolerancja" i "akceptacja" i bardzo chciałbym by ktoś z tym zrobił porządek
Niektórzy będą mieli niezłego mindfucka :D

EDIT:
To podobno cham i troll, który udaje, tfu, geja żeby nachapać się pieniędzy z Brukseli.

BTW, rakotwórczy komentarz
A ja się nie zgadzam, jebać pedałów, homosiów, transseksualistów, biseksualistów, to wadliwe plemniki, które trzeba niszczyć : ) bo dla nas dla Polski to jest wstyd, i wstyd mi za mój kraj, że facet z facetem może w dupe sobie wkręcać. ZNISZCZYĆ TO ŚCIERWO i zero akceptacji. Jedź do łóżka z facetem a nie do Brukseli

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom