KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Hanki

Secessionist
1 531
5 108
Mam wrażenie, że korwiniści od lat jedynie mamią ludzi obietnicami przygotowania projektów ustaw, wprowadzających postulowane przez nich zmiany. Typowi politycy: potrafią jedynie obiecywać, a pozytywnych efektów ich działań brak.
Czy to faktycznie aż taki problem, by napisać kilka sztandarowych projektów i jedynie co jakiś czas je edytować pod kątem nowelizacji obowiązujących przepisów?

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Korwinizm w pełnej krasie - bohaterowie Janusza nie przestrzegają NAPu... W dodatku jest o gwałceniu! :)

W kwestiach historycznych Prawo i Sprawiedliwość pielęgnuje patriotyzm podtrzymywaniem pamięci o żołnierzach wyklętych. "Fajnie mieć grupę martwych bohaterów, kupczyć pamięcią dla doraźnych celów" - tak spuentował tę postawę Maciej Maleńczuk w swoim ostatnim utworze.

- To są przede wszystkim postacie tragiczne. Błędni rycerze, którzy walczyli, ale nie mieli do czego wrócić. Warto po latach zapomnienia, zwrócić im miejsce w historii, ale też bez przesady. Trzeba wziąć poprawkę na to, że niezłomni też musieli z czegoś żyć. Wszystkie armie na świecie rabowały i gwałciły, a żołnierze wyklęci to żaden wyjątek. Przekleństwem żołnierzy wyklętych jest to, że PiS nie ma swoich żadnych bohaterów. Poza tym są to jednak ludzie przegrani. Wolałbym mieć takiego bohatera, który jest niezwyciężony, a nie takiego, co całe życie dostawał po głowie.

Czyli na przykład kto?

- Bolesław Chrobry!

Chrobry? Przecież to prehistoria! Ludzie kojarzą go tylko z banknotów.

- Jak mu król Jarosław Mądry w Kijowie odmówił ręki siostry, to napadł na ten Kijów i go złupił a Przecławę zgwałcił. Zresztą potem była dobrowolnie jego konkubiną.

I to ma być bohater narodowy?

- Wolę jego, niż takich których mordowano! Chwalenie tych których zamordowano jest bez sensu, bo dali się zamordować. Ja chcę takich, którzy zabijali innych. To są bohaterowie. Mamy wygrywać, a nie umartwiać się nad sobą przez całe życie. Martyrologii trzeba unikać a nie chwalić się tym, że nas niszczono. Pochwalmy się choć raz, że to myśmy kogoś ukatrupili. "Wojna nie jest po to żebyś ty zginął za swój kraj, tylko żeby tamten sukinsyn zginął za swój". Zgadzam się w tej kwestii z generałem Pattonem.

Całość: http://fakty.interia.pl/polska/news-korwin-mikke-nie-po-drodze-mi-z-onr-em,nId,2303979

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Korwin:

Ja na przykład jestem przeciwko karze śmierci za narkotyki – ale każdy kraj jest suwerenny. Jeśli Iran taką karę w kodeksie ma – to miłośnik narkotyków ma do wyboru: wyjechać, przestać ćpać lub... ryzykować. A jak zaryzykuje i przegra – to nie ma prawa się skarżyć!
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/mowa_do_federastow/2915

Typowy lewak:

Jak nie chcesz placic podatkow oraz ZUS-u i przestrzegac regulacji panstwowych to wyjedz do Somalii. A jak nie to przestan narzekac!

Jesli nie widac roznicy to...

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Jesli nie widac roznicy to...

No ja widzę oczywistą różnicę: Korwinowi chodzi o to żeby nie meblować siłą ustrojów obcych krajów. Mnie też rażą różne szariackie idiotyzmy obowiązujące w Iranie albo państwie Saudów, ale nie mam zamiaru iść z tego powodu na barykady. Obchodzi mnie przede wszystkim stan wolności w Polsce.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
No ja widzę oczywistą różnicę: Korwinowi chodzi o to żeby nie meblować siłą ustrojów obcych krajów. Mnie też rażą różne szariackie idiotyzmy obowiązujące w Iranie albo państwie Saudów, ale nie mam zamiaru iść z tego powodu na barykady. Obchodzi mnie przede wszystkim stan wolności w Polsce.

Zgadzam sie co do wnioskow Korwina, ale nie zgadzam ze stwierdzeniem "jesli ci sie nie podoba to wypierdalaj". Moja ziemia wiec nikt nie ma prawa mnie wyrzucac i powinienem moc robic co chce na swoim. Suwerenem jest jednostka a nie panstwo.

OP
OP
tosiabunio

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
15135881_1341066219260751_1870101078811773866_n.jpg

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Heh, na Upadku Okcydentu kiedyś wrzucili, zapewne z zamiarem obśmiania organizatorów tej placówki edukacyjnej, ale mnie się podoba.

13775775_544742725707665_7461723449958327183_n.jpg

Kuce niebawem skłoty otworzą i założą zespoły punkowe. Słuchałbym.
Niewątpliwie jest to jakiś pomysł: wyjść z piwnicy, ale nie za daleko, tylko do garażu...

Do góry Bottom