KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Powtórzę to co twierdziłem wcześniej: na samym internecie my, wolnościowcy nigdzie nie zajedziemy. Potrzebną są poważne media, co najmniej takie jakie ma PiS albo chociaż jakiś odpowiednik Fox TV. Nie ma co ukrywać, że Petru dostał się dzięki intensywnemu wsparciu mediów prorządowych. Moim zdaniem miał też lepszy PR, łatwiejszy do strawienia dla lemingów a d*kracji liczy się przed wszystkim forma, a nie treść. Kontynuując ten wątek, uważam że błędem był brak jakichkolwiek prób porozumienia z tym środowiskiem. Wiadomo że śmierdzą służbami, ale przynajmniej mielibyśmy jakichś ludzi w Sejmie. Na spotkaniach mojego oddziału wskazywałem, że to groźna konkurencja i nie można pozwolić żeby zagospodarowali niszę liberalną. Niestety mnie zignorowano. Potencjał do zmiany jest, bo w grupie 18-24 mamy trzeci wynik (po PiS-ie i Kukizie), ale co będzie za cztery lata? Moim zdaniem wobec samowykoszenia lewactwa z Sejmu PO otwarcie przekształci się w partię lewicową. To dla nie jedyna szansa na odbudowę pozycji. PiS niczego moim zdaniem nie zmieni, jego obietnice to pic na wodę. Kukiz to taka sama efemeryda jak Palikot, okazało się zresztą, że przejął dużą część jego elektoratu. Najgorszy możliwy scenariusz to moim zdaniem taki w którym PiS się kompromituje a totalnie zlewaczała PO wygrywa z ponad 40% poparcia i tworzy rząd z Nowoczesną, która robi za partię liberalną. Ja w każdym razie dalej będę pracował dla Korwy i idę w biznesy żeby mu budować te media.

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Potrzebną są poważne media,.
Wszystkie zostaną obstawione przez agenturę i osiągną status: opozycja kontrolowana. Trzeba wytłuc służby specjalne. Dół, łopata, wapno, już nie ma innego wyjścia. Do tego potrzebny jest niestety ruch w polskim wojsku albo antysocjalistyczne służby.
Niestety, ale kumpel zawodowo pracujący w trepach twierdzi, że w polskim woju 100% to stare komuchy. Amen i dobrej nocy. Ubekistan.

Donatel

Active Member
135
131
Krul osobiście zabrał głos i widać, że sam już nie wierzy. Koniec KOLIBERa w Polsce.
Jeśli nie urośnie, to oficjalnie przejdę na utopijną wiarę w AKAP. Pozdrawiam na dziś.

Ostatnia edycja:

Volvek

Well-Known Member
797
1 919
Ja to generalnie zgadzam się z vastem, że Korwin nie wejdzie. No ale jesteś takim odpowiednikiem Korwina teraz, bo niby masz rację, ale głosisz ją w taki sposób, że cię nienawidzę. :<

Łukash

Well-Known Member
261
531
Krul podsumował wybornie, kilkadziesiat sekund i w internety a nie pierdolenie na antenie... TYLKO NOWE POKOLENIE a nie jakieś tam spady PZPRów , PRLów i innego czerwonego tałatajstwa. Zajebiste wystąpienie Atora w TVP 1 ...

Cóż małymi kroczkami, z takim kontenerem stęchłej cebuli...

A i żyzę żeby się to wszystko wypierdoliło do góry bebechem - taka Grecja 2.0 moze się przyda to zaczną myć ręce z obsranego gównem nocnika.

Jutro lece po pińce złotych na potomka ... - przyczyniam się :D

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Może Tusk się zrzeknie obywatelstwa i powie, że od zawsze czuł się Europejczykiem czy tam Peruwiańczykiem. Szukam pozytywów, zawsze to coś. O, może Michnik zejdzie do podziemia?

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
A w samorządowych mogła głosować emigracja?

Zmartwię cię, ale emigracja w USA to pisowy beton, a na Wyspach zarejstrowało się tylko 64 tyś. ludzi. Przy czym w prezydenckich najlepszy wynik miał tam Kukiz a nie Korwa.

A i żyzę żeby się to wszystko wypierdoliło do góry bebechem - taka Grecja 2.0 moze się przyda to zaczną myć ręce z obsranego gównem nocnika.

A wiesz kto wygrał ostatnio wybory w Grecji? Ponownie SYRIZA. Nie rozumiem waszej wiary że katastrofa gospodarcza nawróci ludzi na libertarianizm. Mieliśmy ją 25 lat temu i co? Ludzie przywrócili do władzy komuchów. Niemcy w latach 30-tych wybrali nacjozjebów itd. Po ostatnim kryzysie upowszechniła się wrecz narracja że to "dziki kapitalizm" i neoliberalizm były za niego odpowiedzialne.

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Zmartwię cię, ale emigracja w USA to pisowy beton, a na Wyspach zarejstrowało się tylko 64 tyś. ludzi. Przy czym w prezydenckich najlepszy wynik miał tam Kukiz a nie Korwa.
Co to miało wspólnego z moim postem i dlaczego założyłeś, że nie znam takowych informacji?

Do góry Bottom