KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Kuców to ty nie czytaj i nie słuchaj, bo oni wiedzą malutko.

Korwin nie uważa powszechnego posiadania broni za priorytet.

Właśnie uważa, a dozbrojenie społeczeństwa to dla niego jedno z ważniejszych zadań.
Miliony kuców i Berkowicze mogą nie uważać, ale "wódz" tak uważa. Przy czym Korwin to również miękka faja, bo chcę stopniowo "dawać" możliwość do posiadania broni.
To jest związane ze strachem i myśleniem typu: "Ludzi trzeba powoli oswajać z bronią". Podobnie myśli w sprawie akcyzy i jej stopniowym obniżaniu i całkowitej likwidacji po pewnym czasie.
Przy czym coś tam jeszcze biadoli o rejestracji, ale to akurat wynika z jego niewiedzy. Rozwiązaniem jest przymusowe zapakowanie Korwina do odpowiedniego stanu w USA na tydzień lub dwa. Takiemu katolikowi jak Cejrowski dobrze zrobiło to i takiego Korwina wyleczy z pewnych dziwactw.

Alu

Well-Known Member
4 633
9 694
6 lat. Uzasadnienia nie znalazłem. Albo chodzi o przełamanie oporu wobec zmiany prawa do posiadania broni, albo jak wszyscy uważa, że "Polacy nie dorośli".
Davegraph: - PYTANIE - A co z tradycją broni w Polsce? Czy nie powinniśmy najpierw stopniowo budować zaufania do posiadania broni na początku np. na prywatnej posesji a dopiero potem przy sobie w każdym miejscu?

JKM: Tak, to powinno być stopniowo: najpierw posesorzy, potem ich rodziny, potem wszyscy po wojsku, gdzieś tak po 6 latach - wszyscy
http://korwin-mikke.pl/czat/zobacz/dostep_do_broni/25

To dobre:
jeśli ojciec wzgl. mąż pozwalają - to kobiety (...) też powinny się szkolić

Ostatnia edycja:

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Czyli potwierdzenie czegoś o czym mówił przez kilka lat.
Stopniowo, stopniowo oswajać z bronią. Przesada dla mnie, ale taki jest Korwin.

Ale to poniżej mi się podoba.

Szagi: A czy dopuści Pan posiadanie kałasza, przynajmniej w domu ?

JKM:kałasza? Oczywiście. Jak ktoś się nie wyszkoli i zostanie odstrzelony - to sam sobie będzie winien

D

Deleted member 427

Guest
Jak będzie broń w chacie, to spoko - i tak będę nosił nielegalnie załadowaną :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Korwin nie uważa powszechnego posiadania broni za priorytet. UPR nigdy nie miało sprecyzowanej liberalizacji broni w programie,
Przy czym Korwin to również miękka faja, bo chcę stopniowo "dawać" możliwość do posiadania broni.
To jest związane ze strachem i myśleniem typu: "Ludzi trzeba powoli oswajać z bronią".
Rozróżnijcie kilka rzeczy:
- Korwin polityk
- Korwin publicysta
- Korwin ideolog
...i nie porównujcie polityka do gawędziarza/publicysty, jakim jest np. Cejrowski.
Jako polityk w demokracji nie może inaczej gadać. On oprócz głoszenia rzeczy słusznych lub nie, musi zdobywać głosy! Co innego się mówi górnikom, inne rzeczy akcentuje się emerytom, inne rzeczy są dla kuców i żadnej z tych grup nie można sobie zrazić.

Gdy byłem w UPR na początku lat 90-tych, to pierwsze dwie nalepki reklamujące UPR dotyczyły: broni i pasów bezpieczeństwa.

Podobnie myśli w sprawie akcyzy i jej stopniowym obniżaniu i całkowitej likwidacji po pewnym czasie.
Gdyby zrobił inaczej, to wszyscy którzy wcześniej zakupili akcyzę byliby w plecy i miałby ich przeciw sobie. Inaczej musiałby pokryć z czegoś zwrot kasy za zakupioną akcyzę. Taka operacja to logistyczny koszmar, bo akcyza jest naklejona na flaszkach i pudełkach fajek.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Rację mają zarówno Tosia (zwrócił uwagę na ważny brak konsekwencji Korwina w kontekście dawkowania mocy hardkoru jego wypowiedzi), jak i Krzysio, który z kolei dobrze gada, że Korwin osadzony - czy tego chce czy nie - w żarnach demokracji, po prostu musi lawirować.

A co UE gada o posiadaniu i używaniu broni w swoich podległych landach?

D

Deleted member 427

Guest
UE chce zakazać posiadania replik do asg na plastikowe kulki, więc sam wiesz jak jest. Na czele krucjaty stoi jakaś szwedzka sucz, komisarz europejska ds. wewnętrznych Cecilie Malmström:

131021_big.jpg

Jak Dzień Sznura rozleje się na Europę, ona jest moja.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
6 lat. Uzasadnienia nie znalazłem. Albo chodzi o przełamanie oporu wobec zmiany prawa do posiadania broni, albo jak wszyscy uważa, że "Polacy nie dorośli".

http://korwin-mikke.pl/czat/zobacz/dostep_do_broni/25

To dobre:

Jak dla mnie to ten fragment wyczerpuje temat:

Szagi: A czy dopuści Pan posiadanie kałasza, przynajmniej w domu ?
JKM: kałasza? Oczywiście. Jak ktoś się nie wyszkoli i zostanie odstrzelony - to sam sobie będzie winien

preczzwami: Czy w kraju rządzonym przez Pana, aby mieć pozwolenie na broń trzeba by było przechodzić jakieś badania ?
JKM: Praktycznie żadne. Wariatom oczywiście sprzedawać nie wolno - no, i broń masowego rażenia bym wykluczył..

senkelp

Member
47
46
Wraz ze wzrostem popularności KNP (czego zresztą sondaże obecnie nie potwierdzają, więc może zamiast o "popularności" lepiej pisać o "rozpoznawalności", co nie koniecznie oznacza przełożenie na wynik wyborczy), faktycznie problem staje się zjawisko przyciągania różnych szumowin - karierowiczów (a Krzysio dodałby pewnie jeszcze, że także agentów).
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/a_gdyby_tak_chec_wstapienia_do_knp_zglosilo_231_poslow/2351
Zastanawiam się czy faktycznie mechanizmy wewnętrzne KNP jakoś radzą sobie z tym problemem i czy zadziałają skutecznie w razie jego intensyfikacji, w razie gdyby faktycznie Korwin miał szansę na dwucyfrowy wynik w wyborach parlamentarnych.

Z innej beczki http://korwin-mikke.pl/uploads/img/10632746_830883413618900_8077057959383407598_n.jpg JKM so cash ;) Ciekawe kiedy zaczną go krytykować z pozycji feministyczno-seksistowskich, ale od innej strony, mianowicie że lubi towarzystwo młodych kobiet i pewnie zdradza żonę ;)

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Jagiełło poczytał opinie na libnecie i fujara mu zmiękła ;) Dobra wiadomość, niech zdupcza w podskokach i nie wraca! Co prawda Wipler też powinien spadać za emerytury obywatelskie, ale szkoda dobrego oracza. Bystry skurczybyk.

Imperator

Generalissimus
1 569
3 555
Jagiełło poczytał opinie na libnecie i fujara mu zmiękła ;) Dobra wiadomość, niech zdupcza w podskokach i nie wraca! Co prawda Wipler też powinien spadać za emerytury obywatelskie, ale szkoda dobrego oracza. Bystry skurczybyk.
Co do Wiplera, dla mnie się zrehabilitował.
Ciekawe co takiego odstraszyło Jagiełłę? Brak dobrego miejsca na listach, złe przyjęcie partii, jakiś słaby sondaż?

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
Jagiełło "poszedł sobie" zanim na dobre został członkiem KNP, bo dowiedział się że nie ma szans na dobre miejsce na liście wyborczej :)

"Informuję, że poinformowałem Pana Janusza Korwin - Mikkego o mojej rezygnacji z ubiegania się o pełnię praw członkowskich w Kongresie Nowej Prawicy i rezygnacji z tej formy członkostwa KNP, którą mam. Moja decyzja podyktowana jest świadomością, że do skutecznego pełnienia służby publicznej potrzebne jest zaufanie, którego w KNP zabrakło. Po raz kolejny okazało się, że warunkiem porozumienia i współpracy, nie jest wspólnota idei i systemów wartości, ale politycznych wyborów i życiorysów.

O co chodzi z brakiem zaufania? Janusz Korwin-Mikke miał oświadczyć, że ma zaufanie tylko do tych działaczy Kongresu Nowej Prawicy, którzy byli z nim w Unii Polityki Realnej oraz do posła Przemysława Wiplera, który też na pewnym etapie drogi politycznej należał do UPR. Działacze, którzy przyszli z innych partii - bez względu na to czy to poseł, czy senator - nie będą obdarzeni zaufaniem przez radę główną KNP i nie mają szans na pierwsze i drugie miejsca na listach wyborczych - miał zadeklarować Korwin-Mikke.

Ta przekazana łódzkiemu posłowi informacja spowodowała zmianę decyzji. - Przystąpiłem do Kongresu Nowej Prawicy, bo system wartości, program i zasady tego ugrupowania były zbliżone do moich. Ta informacja przekonała mnie, że nie liczą się poglądy czy przekonania, ale wspólny życiorys polityczny. Dlatego uważam, że podjęcie służby publicznej w tej formacji politycznej nie ma sensu - powiedział Jagiełło."

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...o_Korwin_Mikkego_i____odszedl.html#BoxWiadTxt

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom