KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Co innego kursować i wykładać, a co innego nieustannie wkurwiać się na bydło z Wiejskiej. Człowiek jest po zawale i wygląda na to, że chce pożyć we względnym spokoju i jeszcze coś po drodze gruchnąć z większej armaty. To wielki mówca, wspaniały umysł, szkoda by się utytłał sejmowym gównem. Niech dalej naucza etatystyczną trzodę. Zakulisowa aktywność jest bardzo potrzebna.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296
Zapomniałeś o przekazywaniu z pokolenia na pokolenie określonego modelu światopoglądowego
Według mnie tutaj nie chodzi o światopogląd, tylko o bardziej przyziemne sprawy. Widzę jak ludzie, których rodzice to zatwardziali pisowscy, dawniej mówili mi, że Korwin to przygłup i pierdoli o ekonomii bzdury, teraz mają KNP i Korwina ma pierwszym miejscu w polubieniach na różnego rodzaju serwisach społecznościowych. Co się zmieniło? Po prostu: ludzie pokończyli studia i widzą, jak żyje wiecznie opierdalająca się kasta urzędnicza, podczas gdy oni zapierdalają za półtora tysiaka miesięcznie, płacą za papierosy 13 zł, za paliwo 6 zł, widzą jak żywność drożeje; niektórzy wyjadą czasem za granicę i widzą, jak Niemiec czy Holender może sobie pozwolić na codzienne wyjście do restauracji, coroczny wypad na wczasy, podczas gdy im zostaje oglądać telewizję z mądrymi głowami, które troszczą się o ich dobro. Nawet najbardziej tchórzliwy kundel, gdy przekroczy się pewną barierę upodlenia, potrafi upierdolić za nogę. Coraz więcej ludzi ma dość bycia traktowanym jak kundel, którego byle skurwiel kopie po dupie. Jest pewna granica. 7% dla Korwina to nie jest przypadek. Obserwuję, jak ludzie, którzy zawsze wierzyli w mainstreamowe partie, zaczęli głosować na Korwina. Oczywiście bezpieka myśli, jak tych ludzi znowu oszukać. Pewnie znowu im się to uda, ale pożyjemy, zobaczymy...

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Pamiętam, jak oglądałem na youtube spotkanie z Braunem i Michalkiewiczem, w pewnym momencie zaczęli ostro krytykować PiS i Kaczyńskiego - wtedy jakaś pisowska debilka dostała ataku szału i zaczęła krzyczeć w niebogłosy i wołać "co wy robicie, co wy robicie! rozbijacie prawicę! w takim momencie!"
Nawet zaproponowała Braunowi, czy nie chce kandydować z ramienia PiS, z Wrocka. Ten ją natychmiast zgasił pytaniem - Czy słyszała Pani o czymś takim jak "układ wrocławski"?
I stara pisowska baba pokwiczała bez sensu gdzieś tam z tyłu, po czym się wyłączyła.

military

FNG
1 766
4 727
Krul ma czasem takie odpały, że trudno powiedzieć, czy nie trzeba będzie kupić więcej sznura.

separatyści, jak warszawscy powstańcy: już "muszą" bohatersko się bronić. A JE Włodzimierz Putin "musi" im - demokracja przecież - pod naciskiem rosyjskiej opinii publicznej podsyłać jakąś pomoc.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448
To się nazywa pluralizm, uczyli mnie kiedyś o tym w szkole. Polega on na tym, że trzeba zapewnić różnorodność stanowisk w mediach. I np. ktoś jest zaproszony do programu, bo jest za gospodarką wolnorynkową, ktoś inny bo jest za ochroną praw zwierząt, a jeszcze ktoś inny, bo lubi penetrować męskie odbyty przebrany za policjanta. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Dla mnie media powinny wreszcie opowiedzieć się za różnorodnością i zamiast powtarzać utarty schemat - komunista vs antykomunista to zapraszać komucha vs komucha lub antykomunistę vs innego antykomunistę.
I niech się nawet pobiją na wizji.
Nie ma nic lepszego do oglądania niż spory w rodzinie.

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Władze Bielska-Białej żądają przeprosin od Kongresu Nowej Prawicy

Lokalny oddział KNP z Bielska-Białej zbierał podpisy za referendum w sprawie likwidacji Straży Miejskiej wykorzystując ulotki z herbem miasta. Władze miejskie twierdzą, że nie mieli prawa, żądają przeprosin i 100 tyś złotych. Ciekawe kto rządzi w B-B, zresztą to jedna sitwa.

A tu fragment jak się uwala referenda:

Być może spór sam się rozwiąże ponieważ wszystko wskazuje na to, że ulotki nie będą dłużej potrzebne. W poniedziałek minął bowiem termin złożenia wniosku o referendum wraz z odpowiednią liczbą podpisów mieszkańców. W Bielsku-Białej potrzeba ich ok. 13,8 tys.
Lider śląskiego oddziału Nowej Prawicy Wiesław Lewicki poinformował, że zebrano ogółem ok.15 tys. podpisów, ale - jak dodał - to zbyt mało. - Mamy na uwadze doświadczenia z innych miast, gdzie urzędnicy odrzucali podpisy nawet z powodu niewyraźnego pisma. Taka sytuacja miała miejsce w Żywcu - wyjaśnił.

W marcu 2013 roku KNP złożył w żywieckim magistracie wniosek o przeprowadzenie referendum w sprawie likwidacji straży miejskiej, pod którym widniało ok. 3,2 tys. podpisów. Wymagana minimalna ich liczba wynosiła 2613. Po weryfikacji okazało się, że 751 podpisów jest nieważnych. Pozostało ich 2450, czyli zbyt mało.

Solitary Man

Człowiek raczej piwnicy
492
2 228
http://www.konserwatyzm.pl/artykul/12422/wywiad-konserwatyzmpl-z-piotrem-markiem

Jaki punkt programu Kongresu Nowej Prawicy uznaje Kolega za najbardziej wartościowy?
– Przede wszystkim konserwatyzm, autorytaryzm i eurosceptycyzm. […] Nie mogę nie wspomnieć oczywiście o geopolitycznym nastawieniu na współpracę z Rosją i Prezydentem Władimirem Putinem. Ja osobiście uważam go za najlepszego, obok Aleksandra Łukaszenki, męża stanu dbającego o znaczenie swojego państwa. Zachodni demoliberalni liderzy nie są godni pastować mu butów.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Czy wiąże Kolega przyszłość bardziej z działaczami prawicowego „undergroundu”, czy ma Kolega też nadzieje zaistnieć w mainstreamowej polityce?
To wszystko zależy od tego, jak potoczą się przemiany na terenie naszego kraju. Jeżeli w wyniku zawirowań politycznych, które na pewno będą miały miejsce w najbliższym czasie, więcej do powiedzenia będą miały ugrupowania konserwatywne lub narodowe, tedy będę mógł związać się z partiami głównego nurtu. Jednak jeśli z KNP stanie się to samo co z „Samoobroną” i LPR, to wtedy będę zmuszony przejść do „podziemia”. Nie chcę zszargać swojego imienia w zamian za państwowe posady. Nie będę wspierać swoją osobą ugrupowań kojarzonych z podlizywaniem się USA, UE tudzież Izraelowi. Co innego ugrupowania stawiające na współpracę ze słowiańskimi autokratami. Termin „rosyjski agent” lub „polska wtyczka Łukaszenki” uważam za komplement.
Dlaczego Kolega zdecydował się na start w wyborach do Rady Miasta Lublin z list Kongresu Nowej Prawicy (KNP)?
Na wstępie dodam, że start z listy PiS proponowano mi jeszcze w trakcie moich studiów, ale odmówiłem z tego względu, że mało miałem wspólnego z linią polityczną tej partii. KNP wybrałem dlatego, że na chwilę obecną to jedyna realna siła, która może rozbić zabetonowany system polityczny stworzony przy „okrągłym stole”. Ruch Narodowy na razie jest bez szans, a poza tym, w polityce zagranicznej jest on, jakby to ująć, jeszcze „zbyt mało narodowy”. KNP postanowiłem głównie wspierać z tego względu, że daje szansę na wymianę zgnuśniałych „elit politycznych”, na osoby młode, ze świeżymi pomysłami na poprawę sytuacji w Polsce. Ci nowi ludzie są pełni wigoru i chęci do działania dla dobra ogólnonarodowego. Pośród sympatyków tej partii można znaleźć: zwolenników autokracji, tradycjonalistów, konserwatystów, eurosceptyków, narodowców i przeciwników atlantyzmu, czyli ludzi, z jakimi chciałbym nawiązać współpracę w przyszłości. Poznani przez mnie sympatycy tej partii okazali się bardzo podobni do mnie w wielu kwestiach. Różnica między mną a nimi jest tylko taka, że oni preferują program gospodarki liberalnej, ja zaś jestem zwolennikiem restauracji gospodarki feudalnej. Przyjemniej, moim zdaniem, lepiej byłoby pracować w lokalnych cechach, niż w międzynarodowych anglosaskich koncernach.

To są najważniejsze fragmenty wywiadu.
Wyjaśniają wszystko na temat tego gościa.

pikol

Od humanitarystów nie biorę.
1 004
1 635
Niech władze KNP zastanowią się nad przyszłością tej partii. Lubię Korwina, ale Nowa Prawica to jednak wciąż organizacyjne dno. Niech wpierdolą więcej monarchistów, narodowców i ex-pisowców to będą mieli liberalizm, akurat. A kuce zostaną wygryzione albo zmanipulowane, bo to leluchy tj. Dziambor, który przegrywa każdą debatę.

Do góry Bottom