KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
Powtórne wybory do Rady m.Tarnowa: PiS 39,91%, PO 18,18%, KORWiN 15,84%, SLD 7,92%, a dwa lokalne komitety: 11% i 6%
Zaraz zaraz... a ja mam coś takiego...

"Powtórne wybory zmieniły układ mandatów w okręgu 3, ponieważ z 7 mandatów 4 przypadły KW PiS, jeden mandat przypadł PO, jeden - Stowarzyszeniu +Tarnowianie+ i jeden KW Nowa Prawica - Janusza Korwin-Mikke" - powiedział PAP w poniedziałek (27 kwietnia) dyrektor Delegatury Krajowego Biura Wyborczego w Tarnowie Andrzej Cyz.

Jak dodał, "PO straciła jeden z dwóch mandatów na rzecz PiS, a KW SLD Lewica Razem straciła jedyny mandat na rzecz KW Nowa Prawica - Janusza Korwin-Mikke".
To jaki korwin jak to kanapa... i coś procenty dziwne...

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
W powtórnych wyborach musieli startować z tego samego komitetu co jesienią, w praktyce startowała partia KORWiN, nie KNP Marusika. Procenty się zgadzają, KORWiN tylko nieco ponad 2% za PO. Mnie ten wynik zaskoczył, ale nie tak bardzo, bo to Małopolska, był też sondaż parę dni temu gdzie JKM miał w Małopolsce 13,9%:

bilde

Nie wiem jak było w pierwszym głosowaniu, jestem ciekaw o ile poprawili wynik z jesieni. Aha, precyzyjniej byłoby napisać, że powtórzone wybory dotyczyły jednego okręgu w Tarnowie z czterech.

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
W powtórnych wyborach musieli startować z tego samego komitetu co jesienią, w praktyce startowała partia KORWiN, nie KNP Marusika. Procenty się zgadzają, KORWiN tylko nieco ponad 2% za PO. Mnie ten wynik zaskoczył, ale nie tak bardzo, bo to Małopolska, był też sondaż parę dni temu gdzie JKM miał w Małopolsce 13,9%:

bilde

Nie wiem jak było w pierwszym głosowaniu, jestem ciekaw o ile poprawili wynik z jesieni. Aha, precyzyjniej byłoby napisać, że powtórzone wybory dotyczyły jednego okręgu w Tarnowie z czterech.
No Ok zwracam honor... myślałem, że w całym tarnowie, dlatego zdziwiło mnie że tylko 1-den mandat (stąd moje wątpliwości co do procentów).

Staszek Alcatraz

Tak jak Pan Janusz powiedział
2 794
8 465
Korwin chce iść do wyborów parlamentarnych z Kukizem i Braunem.

Zadowala nas wynik na poziomie co najmniej 15 procent i właśnie tyle będziemy mieli. Sondaże prezydenckie pokazują, że kandydaci antysystemowi mają w sumie ok. 15 procent poparcia. Jest to trochę mało, ale do wyborów parlamentarnych pójdziemy razem – dodaje Korwin-Mikke.

– To pokazuje, że my dostaniemy 15 procent w wyborach parlamentarnych, bo przecież nie będziemy do nich szli osobno. Oczywiście, że pójdziemy razem. Ja sobie nie wyobrażam, żeby pan Braun założył własną partię – powiedział gość Loży Radiowej.

http://www.radio.opole.pl/pl/2015/k...ala-nas-wynik-na-poziomie-co-najmniej-15.html

Non Serviam

Well-Known Member
834
2 251
Zadowala nas wynik na poziomie co najmniej 15 procent i właśnie tyle będziemy mieli. Sondaże prezydenckie pokazują, że kandydaci antysystemowi mają w sumie ok. 15 procent poparcia. Jest to trochę mało, ale do wyborów parlamentarnych pójdziemy razem – dodaje Korwin-Mikke.

– To pokazuje, że my dostaniemy 15 procent w wyborach parlamentarnych, bo przecież nie będziemy do nich szli osobno. Oczywiście, że pójdziemy razem. Ja sobie nie wyobrażam, żeby pan Braun założył własną partię – powiedział gość Loży Radiowej.
Ta, Kukiz już powiedział, że nie pójdzie z kimś 'kto kazałby strzelać do górników' bo oni są ostatnią nadzieją Polski.. No to korwa się rozczaruje, chyba, że oficer prowadzący Kukły każe mu się przykleić do Korwy aby zrobić kolejny rozłam, ale jak Kukła zmieni zdanie to już na 100% będzie pewne, że jest agentem. Braun choć trochę zbyt kato-konserwatywny to przynajmniej jest pewny i zgarnie trochę pisowskich głosów.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
chyba, że oficer prowadzący Kukły każe mu się przykleić do Korwy aby zrobić kolejny rozłam,
Jest to prawdopodobne.

ale jak Kukła zmieni zdanie to już na 100% będzie pewne, że jest agentem.
Będzie pewne.
Moim zdaniem jak Kukła nie jest agentem, to jest co najmniej człowiekiem zależnym. Przyjaźń z generałem Gromu, którego dopadł seryjny samobójca, była wysoce podpadająca.

Hitch

3 220
4 876
Pozyskali go, kiedy był jeszcze niby anty-systemowym szarpidrutem, coby podpierdalał kolegów z punkowej bohemy. Teraz z nudów mu się pierdoli we łbie, nauczył się jednego ciągu wyrazów (jakby komuś umknęło - "jednomandatowy okręg wyborczy"), przekonał tym swojego handlera z WSI, który prawdopodobnie jest jeszcze głupszy, że może bawić się w politykę i voila.

Wygrać nie wygra, ale po wyborach będzie smród robił wokół najbardziej pro-wolnościowych lub anty-establishmentowych frakcji. Chuj mu w dupę. Ma mordę, maniery i sposób bycia osiedlowego ćwierć-debila.

Racibor

Well-Known Member
408
2 160
635658965339467923.jpg

Korwin–Mikke zszokuje plakatem. Zobacz, co wymyślił

Tak ostrych plakatów jeszcze nie było! „Oni pójdą siedzieć!” – krzyczy reklama z wizerunkiem Donalda Tuska, Sławomira Nowaka, Ewy Kopacz i Vincenta Rostowskiego. Politycy – jak kryminaliści – mają zasłonięte oczy. Obok dopisek: „10 maja głosuj na Korwina!” Jak ustalił Fakt, takie ogłoszenia wyborcze pojawią się w największych polskich miastach.

Skąd pomysł na tak szokującą kampanię? – To ludzie wymyślili. Podczas badań fokusowych pytaliśmy, z czym kojarzy im się Korwin. Chcieliśmy pokazać, że jak szef będzie do kogoś strzelał, to nie będą to górnicy, tylko klasa polityczna – wyjaśnia Przemysław Wipler z partii KORWiN. – Usłyszeliśmy, że Korwin zagoni rząd do roboty, a jeszcze lepiej jakby całe to towarzystwo posadził, niech nie jedzą darmo chleba polskich podatników - dodaje poseł i nawiązuje do obecnych wydarzeń. – Ubolewam, że na plakatach zabrakło miejsca dla Cezarego G. i Radosława S. – mówi Wipler.

Jak podkreśla Wipler na reklamy zrzucili się zwolennicy Korwina, a budżet państwa nie stracił ani grosza. Największe reklamy będą miały 50 mkw. wielkości, ale zostaną także uzupełnione standardowymi billboardami. Tych gigantycznych będzie 13. Cztery wylądują na Śląsku, trzy pojawią się w Warszawie, po jednym będzie można obejrzeć w Krakowie, Nowym Sączu, Poznaniu, Gdańsku, Wrocławiu i w Łodzi. – Jesteśmy przekonani, że nie da się przejść obok tych plakatów obojętnie – mówi Przemysław Wipler. My też jesteśmy o tym przekonani.

Do góry Bottom