KORWiN, KNP, JKM, Koliber - bieżące newsy i ciekawostki

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Korwin jest niebezpieczny
17 kwietnia 2015

Dziś w Łodzi w miejscu, w którym szalony człowiek zabił innego człowieka złożę wniosek o pozbawienie Janusza Korwin-Mikkego broni. To prawdziwy świr. Złożył deklarację, że będzie strzelał do górników, a także uderzył w twarz ministra Boniego.

Korwin, jak deklaruje, jest zdolny do wszystkiego.

To groźny świr, trzeba go pozbawić broni.

GoldenColt

Well-Known Member
817
3 627
Palikocur po prostu zawsze musi mieć jakiś populistyczny temat do zaczepienia, najpierw obsesja na punkcie Lecha Kaczyńskiego, potem przerzucił się na Jarka, znudziło mu się to zaczął atakować Kościół. Teraz przerzucił się na Korwina.

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Fajny plakat, jakby tylko wyrzucić Hitlera i Mussoliniego, a dać Reagana lub Thatcher (wiem, wiem, nie są idealni ale coś dobrego osiągnęli swoją polityką ).

Sa w oryginalnej wersji. Niestety jest tam tez socjalistyczna kurwa Pilsudski. Pewno pomysl Wiplera...

Billboard-Janusza-Korwin-Mikkego.-215x300.jpg

Kenji

Member
45
104
Oglądałem dzisiaj jeden program w TVN24, w którym gościł Adam Hofman. I ku mojemu zdumieniu zaczął mocno akcentować, że trzeba przywrócić karę śmierci. Powiem wam, że zacząłem nabierać podejrzeń, że Adaś Hofman faktycznie znajdzie się na listach KORWiN. Chyba Wipler mu to załatwił. I teraz kwestią tego jest, czy elektorat KORWiNa jest w stanie niewybrać tego aferzystę i pajaca, jak mu jedynkę do Sejmu zaproponują.
Nie chcę siać paniki, ale jednak obawiam się, że staniemy przed takim wyborem.
Wcześniej Piasecki pisał na TT:

Ostatnia edycja:

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 145
KNP bóldupiło przez 2 miesiące o jakieś 10 sekund fragmentu filmików od Chaveza, a tu:

W piątek Jacek Wilk, kandydat Kongresu Nowej Prawicy na Prezydenta Polski przedstawił projekt „Ustawy Wilka”, nawiązującej do słynnej „Ustawy Wilczka”. Problem tkwi w tym, że dokument takiej samej treści kilka miesięcy temu napisał Paweł Budrewicz.

Podczas piątkowej konferencji sejmowej, Jacek Wilk odczytał fragment dokumentu dotyczącego zatrudniania i zwalniania pracowników. - On czyta, a ja wraz z nim. Z pamięci. Bo napisałem te słowa w grudniu 2014 r. – pisze na swojej stronie internetowej Paweł Budrewicz.

Ekspert z Centrum Adama Smitha przytacza fragment wystąpienia Wilka, w którym przytaczał on pomysł Budrewicza. Link do materiału wideo.

Przedsiębiorca może zatrudniać pracowników w nieograniczonej liczbie bez konieczności zawiadamiania jakiegokolwiek organu państwowego o liczbie zatrudnionych, chyba że chodzi o sprawozdawczość w zakresie danin publicznych. Dotyczy to także cudzoziemców. 4. Zatrudnianie i zwalnianie kogokolwiek przez przedsiębiorcę zależy wyłącznie od kryteriów określonych przez przedsiębiorcę, bez względu na formę prawną zatrudnienia.

Powyższy cytat, przedstawiony przez Wilka, to kopia ustawy autorstwa Budrewicza, która znajduje się pod TYM linkiem.

- Poczułem się trochę jak na wieczorze autorskim. Trochę, bo nie zaproszono autora – dodaje autor cytowanego fragmentu. - Coś jak czytanie Norwida czy Goethego, tylko z mniejszym wdziękiem i bez podania imienia i nazwiska rzeczywistego twórcy.

- Nawet mnie to fascynuje, że potrafię tak zapładniać umysły ludzi, że tracą głowę i zapominają, że nie oni są autorami moich pomysłów i moich słów - pisze Budrewicz. - Domyślam się, że wkrótce przyjdzie otrzeźwienie i refleksja w rodzaju “ojej, a byłem pewien, że to ja napisałem”, więc aby przyspieszyć tę refleksję, napisałem tego posta. Liczę na to, że adresat go przeczyta, a pamięć mu wróci. Nie takie cuda się zdarzają.

- Kandydat JW pozostanie tylko kandydatem – poparcie na poziomie 0,1% nadaje pojęciu kandydatura znaczenie cokolwiek groteskowe – dodaje Budrewicz. - Dlatego – mimo że odczuwam pewien niesmak – na całe zdarzenie patrzę optymistycznie – kończy

http://wmeritum.pl/jacek-wilk-dopuscil-sie-plagiatu-ustawy-napisalem-te-slowa-w-grudniu-2014-r/

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Problem tkwi w tym, że dokument takiej samej treści kilka miesięcy temu napisał Paweł Budrewicz.
Przecież to prawnik zajmujący się "własnością inaczej" i nawet posiadający kancelarię (Kancelaria Prawa Komputerowego), która między innymi się w tym specjalizuje. Najciekawsze jest to, że copyfighterem on nie jest. Ale tak to już z takimi jest. Oni lubią się podpisywać pod wierszami Tuwima, jako ich własnymi.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
ale ze niby co? liby mają głosować na komucha korwina? głosowanie nic nie zmienia... wybory nic nie zmienią, chyba nawet sam korwin to powiedział hehe

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 790
Ikonowicz zachęca do głosowania na Korwina.

Ikonowicz do Wiplera: Jesteście antypaństwowi, anarchistyczni!
Krzysztof Lepczyński

17.04.2015 , aktualizacja: 17.04.2015 16:19
Janusz Korwin-Mikke chce obniżenia podatków i przekonuje, że dzięki temu Polacy będą bogatsi. - Rozumiem, że dojdzie do masowego nawrócenia pracodawców, bo ludzie w Polsce nie są ubodzy dlatego, że płacą podatki, ale dlatego że mało zarabiają. I nawet gdyby całość podatków została w kieszeniach, dalej byliby ubodzy - mówił Piotr Ikonowicz.
W ramach cyklu "Usłysz swojego prezydenta" w audycji Karoliny Lewickiej w Radiu TOK FM spotkali się Przemysław Wipler z partii KORWiN i Piotr Ikonowicz z Kancelarii Sprawiedliwości Społecznej. Rozmowa dotyczyła kandydatury Janusza Korwin-Mikkego na prezydenta.

"Dojdzie do masowego nawrócenia pracodawców?"

- Pan Wipler jest niezwykle pożytecznym tłumaczem myśli Janusza Korwin-Mikkego, który jest rasowym kabareciarzem - stwierdził Ikonowicz. - Ktoś musi zamienić te androny w poważne tezy. Jest więc Wipler, ale i on nie unika kabaretowości - stwierdził, odnosząc się do podatkowych pomysłów kandydata. Korwin-Mikke chce likwidacji podatku dochodowego i obniżenia pozostałych, zwłaszcza CIT.

- Wielka szkoda, że CIT obniżono. Zrobiła to pseudolewica z Leszkiem Millerem - zżymał się Ikonowicz. Krytykował też twierdzenia Korwin-Mikkego, jakoby dzięki obniżeniu podatków w kieszeni obywateli miało zostać więcej pieniędzy. - Rozumiem, że dojdzie do masowego nawrócenia pracodawców, bo ludzie w Polsce nie są ubodzy dlatego, że płacą podatki, ale dlatego że mało zarabiają. I nawet gdyby całość podatków została w kieszeniach, dalej byliby ubodzy - podkreślał.

"Jesteście antypaństwowym, anarchistycznym ugrupowaniem!"

- Janusz Korwin-Mikke nie chce państwa, w którym przy pensji minimalnej, która na papierze wynosi 1800 zł, kosztuje pracodawcę 2200 zł, Polakowi zostaje 1200 zł na rękę. Z takiego państwa Polacy wyjeżdżają - wskazywał Wipler.

Ikonowicz nie ustępował. Tłumaczył, że Polacy masowo wyjeżdżają do Anglii, gdzie płace stanowią 62 proc. dochodu narodowego, podczas gdy w Polsce tylko 34 proc. - Pracujemy coraz ciężej i dostajemy za to coraz mniej pieniędzy. To nasza praca wytwarza wartość i jest nam ona zabierana przez pracodawców - grzmiał. - Urzędników - wtrącił Wipler. - Nieprawda! - mówił Ikonowicz, wskazując że sektor przedsiębiorstw osiąga roczne zyski w wysokości 100 mld zł, podczas gdy transfery socjalne pozostają na poziomie nieco ponad 1 mld.

- W Anglii mieli kapitalizm, gdy pańscy poprzednicy ideowi zaprowadzali tu komunizm - wytknął Wipler. - Nie ma wymówek historycznych. Albo mamy sprawiedliwy podział, albo niesprawiedliwy. Ludzie idą tam, gdzie są wyższe podatki i państwo interweniuje. Jesteście antypaństwowym, anarchistycznym ugrupowaniem! - zakończył Ikonowicz.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
ale ze niby co? liby mają głosować na komucha korwina?
GAZDA, no naprawdę...
Trzymaj się pojęć. Może JKM nie jest libem akapistycznym, ale człowieku, jemu do socjalucha daleko, a co dopiero do komucha. Za bardzo IMO generalizujesz. Tu jednak jest potrzebna większa subtelność. Lubię uproszczenia, ale z deka przesadzasz w tej materii.

Do góry Bottom