Islamizacja Europy

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Płacę podatki bo z tego co zostaje mogę utrzymać rodzinę na przyzwoitym poziomie. A chuja który próbowałby by mi wciskać takie szmatławe teksty o wspieraniu reżimu zapytałbym jak on zwalcza reżim
Może mi się włączył GAZDOWY tryb, ale to jest takie trochę szukanie wymówki...

Płacisz podatki, bo nie chcesz mieć problemów i boisz się konsekwencji niepłacenia. Nie widzę powodów do wstydu, żeby się do tego nie przyznać.

D

Deleted member 4683

Guest
Może mi się włączył GAZDOWY tryb, ale to jest takie trochę szukanie wymówki...

Płacisz podatki, bo nie chcesz mieć problemów i boisz się konsekwencji niepłacenia. Nie widzę powodów do wstydu, żeby się do tego nie przyznać.

To przecież oczywiste

ed: A ty coś wogóle robisz ? sprzeciwiłeś się kiedyś ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Twoje żądania według mnie łamią NAP i są identyczne jak dialektyka komuszej nomenklatury.

Nie pierdol, nie wyartykułowałem żadnego żądania jeszcze. Podchodzę krytycznie do bezrozumnego podejścia do tej hordy. Więc dialektykę wsadź se w dupę.

Nie wiem na jakim podwórku się chowałeś, ale odnoszę wrażenie, że to nie była ta cywilizacja w której ja się chowałem. Może to był jakiś kibuc, w którym etyki uczyli rabini...

Idź spuść się jakieś młode mięsko mitomanie, a nie wypowiadaj się na temat tego, gdzie się wychowywałem. Chuj ci do tego.

Już za długo toleruję twoje żenujące wynurzenia na tym forum. Ale jadę sobie na chwilę do UK, więc nie będę miał wątpliwej przyjemności partycypowania w tej dyskusji, a potem zastanowię się, co dalej począć w twojej sprawie. Jesteś doskonałym przykładem, że niektórym libom odpierdala z wiekiem, choć nigdy libem nie byłeś, co już kiedyś ustaliliśmy.

Madmar318

Well-Known Member
306
1 088
Płacę podatki bo z tego co zostaje mogę utrzymać rodzinę na przyzwoitym poziomie. A chuja który próbowałby by mi wciskać takie szmatławe teksty o wspieraniu reżimu zapytałbym jak on zwalcza reżim
Da się. Ja od prawie 10 lat pracuje (...). W zasadzie tylko 3 miesiące w życiu pracowałem na umowę o pracę i się zwolniłem. Jak chce to idę do pracy, nie chcę to nie idę. Ale nie wszędzie się tak da.

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Wiele osób pracuje na czarno bo nie ma wyboru (nie są konkurencyjni na rynku legalnej pracy) a nie dlatego, że tak chce. Na czarno zatrudniają głównie osoby prywatne i małe firmy. Żadna większa spółka nie będzie się narażać na kłopoty z US dla zaoszczędzenia paruset zł. Pracując legalnie można w wielu branżach więcej zarobić, tak że mówienie o byciu frajerem to jakieś nieporozumienie.

Ostatnia edycja:

Madmar318

Well-Known Member
306
1 088
Nie w moim przypadku (odnośnie konkurencyjności i wyboru). Ja nie jestem nigdzie zatrudniony, a ostatnio często pracuje dla instytucji samorządowych, ale nie na umowę o pracę. Płacę sam sobie ustalam. Notabene bardzo dobrze widzę co się tam dzieje, od rozdawnictwa pieniędzy, do układów.

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
Jeśli na umowę o dzieło to i tak płacisz podatek i jesteś "frajerem".
Jeśli na czarno dla instytucji samorządowych, to jestem w lekkim szoku, ale w sumie być może to nawet logiczne - może oni najmniej muszą się obawiać o kontrolę.

Ostatnia edycja:

Madmar318

Well-Known Member
306
1 088
Ja mówię cenę na rękę i reszta mnie nie interesuję ;) Mówię to wprost do zleceniodawcy, więc z mojego punktu widzenie ja nie płacę tylko zleceniodawca. Ale masz po części rację co do braku wyboru dla wielu osób.

Napisałeś że o byciu frajerem nie może być mowy, a później że ja jednak płacę i w takim razie nim "jestem". Prawda jest taka że i tak wszyscy jesteśmy dymani przez polskojęzyczną wspólnotę rozbójniczą.

Ostatnia edycja:

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166

WnusioPinoczeta

Dawniej "Arturek"
665
1 499
http://www.kresy.pl/wydarzenia,bezpieczenstwo-i-obrona?zobacz/czlonkowie-szyickich-bojowek-z-iraku-jako-uchodzcy-w-europie-foto-18-

http://wmeritum.pl/wegierski-chlopiec-zbiera-jedzenie-wyrzucone-przez-imigrantow/

hehehe kurwa ale sie dzieje... choć w sumie nie jest to zbytnio śmieszne...

ja rozumiem jedno, nie wiem co ci sie stało, zjadłeś u islamisty kebaba i sraczki po nim dostałeś, abo coś, ale aktualnie to kwalifikujesz sie do tego tematu:
https://libertarianizm.net/threads/dlaczego-libom-zawsze-z-wiekiem-odbija-palma.6018/
problemem jest pańtwo a nie jacyś ludzie co biorą jak ktoś rozdaje...

problemem nie jest że biorą tylko że biorą i finansują jihad z tego.

Kurwa, ja to się boję, że ta cała imigrancka gównoburza może doprowadzić do trwałej cenzury Internetu. Lewackiej cenzury, of course. Trzeba będzie się trwale wynieść na TOR-a, żeby móc pisać to co się myśłi.

Mam TOR-a dobre na bany na czaterii.

Ostatnia edycja:

mikioli

Well-Known Member
2 770
5 382
hehehe kurwa ale sie dzieje... choć w sumie nie jest to zbytnio śmieszne...

ja rozumiem jedno, nie wiem co ci sie stało, zjadłeś u islamisty kebaba i sraczki po nim dostałeś, abo coś, ale aktualnie to kwalifikujesz sie do tego tematu:
https://libertarianizm.net/threads/dlaczego-libom-zawsze-z-wiekiem-odbija-palma.6018/
problemem jest pańtwo a nie jacyś ludzie co biorą jak ktoś rozdaje...
Masz rację, ale nie znaczy, że lib uważający islam za zagrożenie ma się narażać "bo w akapie". Jeśli będziesz miał możliwość wymuszenia na porywaczu siedzenia w klatce z 10 osobami które podejrzewasz o bycie mordercami, to będzie to niekoszerne? Oczywiście jak nie będzie państw, to nie będzie takich problemów... ale za oknem jakoś nie widzę, żeby był akap.

Ostatnia edycja:

libertarianin.tom

akapowy dogmatyk
2 700
7 113
Bzdura.
Wielu przydupasów systemu, którzy zajmują się brużdżeniem innym lub siedzą na specjalnie dla nich stworzonych etatach, płacą ogromne podatki i co? Należy im się coś?
Za zapłacone podatki masz prawo zabijać tych co je Tobie zabrali i nic więcej.
Płacisz podatki bo jesteś frajerem. To nie jest powód do dumy.

Równie dobrze ktoś może powiedzieć tak: "skoro płacisz podatki, to wspierasz ten reżim, więc jesteś jego częścią".

Wydaje mi sie, ze jednak tutaj tosiabunio ma racje. Skoro panstwo cos ode mnie kradnie to mam prawo odebrac swoja wlasnosc w kazdy mozliwy sposob (np. wziecie socjalu, albo lepiej: zabranie kafelek z urzedniczego kibla, zajebanie lusterka z samochodu BOR-owca, itd.).
Zabicie zlodzieja to jedno, a odebranie swojej wlasnosci to drugie. Oba dzialania sa koszerne wedlug NAP-u.

P.S. Jak przychodzi grupka lysych Panow ze strzelbami i karza placic "na ochrone" to jesli masz przy sobie tylko kozik...no to nie ma nic frajerowatego w tym, ze sie zaplaci. Najwazniejsze aby po kryjomu zaczac wytapiac sobie kalaszki i przekonywac sasiadow do odjebki lysych Panow.

oj tam, wprowadzać coś to se można ino na swoim jak sie nie chce napu łamać więc nie widze problemu

wprowadzac akap = rozpierdolic panstwo w pizdu. Skrot myslowy. Jak nic nikomu nie chce wprowadzac sila.

więc niech wypierdlają bo jadą po socjal a więc są to komuchy a więc łamią NAP
myślę że ten komunikat zrozumiesz bo napisałem go po gazdowemu

No ale przeciez nie wszyscy jada po socjal. np. ok. 10% Arabow w Szwajcarii pracuje. To niech 10% sobie zostanie w Europie, a reszta zamarznie w grudniu z braku dachu nad glowa, zostanie rozjebana przez kiboli, albo rozjechana czolgami/plugami jak w 1989 w Chinach. (oczywiscie w przypadku wolnej imigracji, a nie zamykania ich w obozach. Zalezy o czy my tu mowimy bo ja juz sie zgubilem).

Nie zapominajcie, że krytyczne spojrzenie na napierające masy autorytarian nie oznaczają pochwały państwa i jego mechanizmów. W libowym społeczeństwie te hordy zostałyby najprawdopodobniej potraktowane dyskryminacją i ewentualnie ołowiem, chyba że postanowiliby by dokonać wolnościowej konwersji, co w przypadku muzułmanina jest dość trudne (i ryzykowne).
Problem w tym, że libertarianie zostali przez państwo pozbawieni możliwości prywatyzacji granic oraz skutecznej obrony przed potencjalnymi agresorami (zarówno poprzez ostracyzm czy dyskryminację, ale także skuteczniejsze środki obrony, gdyby zaszła potrzeba). I teraz, aby zostać "trv libem" trzeba koniecznie akceptować ludzi, którzy generalnie są antywolnościowi i stawać po ich stronie. Nie rozumiem tego.

Nie chodzi tylko o samych imigrantow ale tez o tych Polakow co chcieliby np. sprzedac chate i przyjazd imigrantow zwiekszylby cene tej nieruchomosci (napewno wielu z tych uchodzcow to calkiem nadziani kolesie co to przyjechali z kasa...). Przez totalny zakaz imigracji ogranicza sie prawo wlasnosci Polakow (to samo dotyczy fabrykantow czy landlordow chcacych wynajmowac mieszkania. Dla nich przyjazd imigrantow to zazwyczaj czysty zysk).

Do góry Bottom