Islamizacja Europy

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
zdrowo jest propagować odrzucanie świadczeń państwa w każdej formie, jako darów zadżumionych.
Dokładnie. Na przykład dotacje z Unii. Gdyby odjebać wszystkich co skamleli do tej Unii i brali te dotacje, to okazałoby się, że większość z tych co je brali, to albo ubeckie (ABW itd.) spierdoliny ludzkie albo ich przydupasi. Trafiło by się może kilku frajerów, ale cóż...

Najtrudniej jest lekarzom, prawnikom, nauczycielom i wykładowcom akademickim, bo ci mają największą trudność realizować się całkowicie poza państwem. Więc pełna izolacja jest bardzo trudna. Ale są pewne granice, których przyzwoity człowiek nie przekracza.

przyczyną jest zdychająca kultura Zachodniej Europy
Przyczynami są: humanitaryzm, demokracja, przymusowa publiczna edukacja i względny dobrobyt. One stworzyły bezkarność czerwonej zarazy. Reszta to skutki.

tomahawk

Well-Known Member
736
1 296

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Dokładnie. Na przykład dotacje z Unii. Gdyby odjebać wszystkich co skamleli do tej Unii i brali te dotacje, to okazałoby się, że większość z tych co je brali, to albo ubeckie (ABW itd.) spierdoliny ludzkie albo ich przydupasi. Trafiło by się może kilku frajerów, ale cóż...

Najtrudniej jest lekarzom, prawnikom, nauczycielom i wykładowcom akademickim, bo ci mają największą trudność realizować się całkowicie poza państwem. Więc pełna izolacja jest bardzo trudna. Ale są pewne granice, których przyzwoity człowiek nie przekracza.

Przyczynami są: humanitaryzm, demokracja, przymusowa publiczna edukacja i względny dobrobyt. One stworzyły bezkarność czerwonej zarazy. Reszta to skutki.

Sam bym się musiał odjebać za wzięcie becikowego :D

Niemniej - dobrze byłoby, gdyby w hipotetycznej moralności wolnościowej takie bonusy odrzucać. Wbrew pozorom - da się. Amisze - skrajnie pacyfistyczni - na takim czymś wyjebali w kosmos przymusowe ubezpiecznia społeczne.

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Nauczyciele to zależy jacy. Mam znajomego nauczyciela, który nie wchodzi w ogóle do pokoju nauczycielskiego. Do tego roku nie prowadził też dziennika i nie sprawdzał obecności (uczy od początku lat dziewięćdziesiątych), ale dostał nakaz i od tego roku musiał zacząć. I tak robi to na odwal, a nieobecne godziny usprawiedliwia bez papierka. Najbardziej wolnymi nauczycielami są lingwiści. Mają najbardziej wyjebane, bo i tak mają najczęściej własne szkoły językowe albo prowadzą dobrze płatne kursy. A nawet jeśli, to zawsze znają język i mogą spierdolić na drugi dzień do Londynu. Większość lingwistów była kiedyś w Anglii, więc pewnie mają tam znajomości i na pewno nie będą mieć problemów z szybką ucieczką w trybie awaryjnym.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
To nie jest proste, ciężko jest ważyć co i ile się straciło.

Indywidualnie podchodząc, to jest bardzo proste, mogę to sobie policzyć w Excelu. Płacę podatki osobiście, w sensie przelewam je na konta państwa, to wiem. Mam kolosalną nadpłatę, jeszcze długo jej nie odzyskam, choć staram się jak mogę.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
Sam bym się musiał odjebać za wzięcie becikowego :D
Becikowe jest na zasadach ogólnych to znaczy, że nie trzeba się indywidualnie o to prosić i dostanie becikowego nie zależy od łaski urzędasa.

Wbrew pozorom - da się. Amisze - skrajnie pacyfistyczni - na takim czymś wyjebali w kosmos przymusowe ubezpiecznia społeczne.
Da się. Skoro Amisze potrafią, GAZDA i inni z forum też potrafią, więc jest to w zasięgu możliwości.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Indywidualnie podchodząc, to jest bardzo proste, mogę to sobie policzyć w Excelu. Płacę podatki osobiście, w sensie przelewam je na konta państwa, to wiem. Mam kolosalną nadpłatę, jeszcze długo jej nie odzyskam, choć staram się jak mogę.

No tak, ale jak państwo posadzi w pierdlu na miesiąc to już tak prosto się nie wyliczy. Jak zrobi zbrojny wjazd na kraj, w którym mieszkasz (dajmy na to Irak) i na tym stracisz - też pojawiają się określone roszczenia. To, że nie zawsze idzie je prosto wykazać, nie znaczy, że a priori można je zanegować.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
mogę to sobie policzyć w Excelu. Płacę podatki osobiście, w sensie przelewam je na konta państwa, to wiem. Mam kolosalną nadpłatę, jeszcze długo jej nie odzyskam, choć staram się jak mogę.
Bzdura.
Wielu przydupasów systemu, którzy zajmują się brużdżeniem innym lub siedzą na specjalnie dla nich stworzonych etatach, płacą ogromne podatki i co? Należy im się coś?
Za zapłacone podatki masz prawo zabijać tych co je Tobie zabrali i nic więcej.
Płacisz podatki bo jesteś frajerem. To nie jest powód do dumy.

Równie dobrze ktoś może powiedzieć tak: "skoro płacisz podatki, to wspierasz ten reżim, więc jesteś jego częścią".

Ostatnia edycja:

Alu

Well-Known Member
4 634
9 694
No to wyrzucamy MD za becikowe i Sierpa za crony capitalism (dotacje).
Muslimów wędrujących do Berlina na razie nie można wyrzucić, bo jesze nic nie dostali.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 504
Jeśli idzie o tych Amiszów - koleś, który doprowadził do wyłączenia ich z ubezpieczeń społecznych po prostu nie płacił składek, bo wiara zakazywała mu korzystania ze wzajemnych świadczeń od państwa (emerytury zdaje się).

Gdyby był pojedynczym przypadkiem (jak ten koleś, co wygrał z bankiem przed sądem pokoju w sprawie o rezerwę cząstkową) - skończyłby jako ciekawostka. Ale, że była to moralność pewnej wyrazistej grupy - nie dało się tego wdrożyć na siłę i zrobiono wyjątek w ustawie.

Wyjątek ma takie znaczenie, że Obama, robiąc Obamacare, nie czekał na opór, tylko z góry wyłączył z tego Amiszów.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 727
A może nie mów mi, co mam robić, komuchu,
A gdzie powiedziałem co masz robić?
Powiedziałem czego nie możesz żądać i co przykładowo możesz zrobić, a nie musisz.
Twoje żądania według mnie łamią NAP i są identyczne jak dialektyka komuszej nomenklatury.

Nie jesteś rabinem mojej wiary.
Rabinem na pewno nie.
Po prostu Twoja etyka jest urwana z Jupitera i tyle. Nie wiem na jakim podwórku się chowałeś, ale odnoszę wrażenie, że to nie była ta cywilizacja w której ja się chowałem. Może to był jakiś kibuc, w którym etyki uczyli rabini...

D

Deleted member 4683

Guest
Płacisz podatki bo jesteś frajerem. To nie jest powód do dumy.

Równie dobrze ktoś może powiedzieć tak: "skoro płacisz podatki, to wspierasz ten reżim, więc jesteś jego częścią".

Płacę podatki bo z tego co zostaje mogę utrzymać rodzinę na przyzwoitym poziomie. A chuja który próbowałby by mi wciskać takie szmatławe teksty o wspieraniu reżimu zapytałbym jak on zwalcza reżim

Do góry Bottom