Piter1489
libnetoholik
- 2 072
- 2 036
tosiabunio napisał:Widzę, że masz dziś słaby dzień i dziwisz się, że nie budzisz podziwu.
Ej, wypraszam sobie. Za "maczo-manifest" zgarnąłem parę lajków .
Jeśli chodzi o to, że gry są prostsze, bardziej przystępne, łatwiejsze w zaangażowaniu się w nie, to w jaki sposób ma to być przyczyną cierpienia?
Rzecz gustu. Mnie irytują np. akcje na zasadzie "naciśnij X" a następnie "trzy razy naciśnij Y". Jak już jesteśmy przy Thiefie, stare części zachęcały do eksploracji, czasem można było dostać się do różnych niedostępnych miejsc np. układając skrzynki w "schodki", strzałę linową można było wbić w każdą drewnianą powierzchnię. W nowym Thiefie nawet nie będzie można normalnie skakać, tylko w miejscach przewidzianych przez twórców (mam nadzieję, że jednak z tego zrezygnują).
Demografia się zmienia - ludzie dorośli nie mają cierpliwości młodych, którzy nie mieli kiedyś aż tyle alternatyw, to znosili sporo przegięć ze strony gier. Teraz, gdy mają rodziny, pracę, rozrywki, telewizję, internet, to nie chcą już męczyć się z grą, za którą zresztą słono zapłacili. Rynek w działaniu.
Fakt.
@nowy.świt
Dobre .