Gry komputerowe

Cptkap

Well-Known Member
701
3 229

Gra Papers, Please.

Dostajesz przydział do pracy w urzędzie imigracyjnym komuszego, fikcyjnego państwa Ariztotzka.
Twoje zadanie to sprawdzanie dokumentów ludzi, którzy chcą przejść przez granicę i podejmowanie decyzji o udzieleniu im pozwolenia na wjazd bądź odmowy.

Ale to nie wszystko. Wraz z przydziałem do nowej pracy dostajesz mieszkanie służbowe, do którego wprowadza się twoja rodzina. Ze swojej urzędniczej pensji musisz zapewnić im byt... a że czasem nie starcza na wydatki a niektórzy petenci oferują łapówki...

W pracy urzędasa przyjdzie się także zmierzyć z moralnymi problemami. Co zrobić, jak dziewczyna zostawia ci kartkę z prośbą o pomoc, w której to informuje że za nią w kolejce stoi alfons, który zabierze ją do burdelu i odbierze paszport a jednocześnie z jego dokumentami jest wszystko w porządku i za odmowę wjazdu dostanie się naganę od zwierzchnika?

Polecam, i to nie tylko totalniackim kurwom, które chcą wcielić się w role urzędnika-boga decydującego o losie innych ludzi ;)

workingclass

Well-Known Member
2 135
4 154

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 872
12 259
Zapis w regulaminie nie zwalnia moim zdaniem z obowiązku konkretnego opisania oferowanego towaru.

military

FNG
1 766
4 727
Właśnie się zorientowałem, że @tosiabunio tworzył Firefight - świetną grę, która swego czasu wyglądała rewelacyjnie i ogólnie była czymś. Gratulacje.:) Miło ją wspominam. Da się w to gdzieś zagrać w roku pańskim 2014? (I czy to nie miało u nas innego tytułu?)

military

FNG
1 766
4 727
Cool shit, ale to Fire Fight nie daje mi spokoju. Mógłbym przysiąc, że widziałem/słyszałem o niej wydanej pod innym tytułem - coś w rodzaju Emergency, Extermination czy jakoś tak.

military

FNG
1 766
4 727
Nie, znam Emergency. Przypominam sobie, że jarałem się kiedyś jakąś zajawką FF puszczoną w Sikret Serwisie czy gdzieś tam, właśnie pod innym tytułem, a potem zobaczyłem jej recenzję pod tytułem Fire Fight i mocno się zdziwiłem (bo wtedy nie mogłem pojąć, jak to możliwe, że gra miała jakiś tytuł a teraz go zmieniła). No chyba że coś mi się pomyliło.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Nie wiem, czy da się zagrać jakoś bezproblemowo. Mam jakąś instalkę - mogę gdzieś zapodać.

Właściwie to byłbym zainteresowany, aby ktoś jakoś do definitywnie uruchomił na współczesnym kompie. Albo na wirtualnej maszynie z Windows 95/98.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
Courtesy of Kim Dot Com: https://mega.co.nz/#F!3MsCmTTB!0ZrGZJlX_NM9AycZaPaR5Q

Folder zawiera obraz płyty z grą robiony chyba Nero Burning ROM. To jest mixed CD, czyli Audio + CDROM, sama gra sprawdza, czy jest z takiej płyty uruchomiona. W części audio jest muza grana podczas gry.

Sama gra generalnie uruchamia się bezpośrednio z płyty, więc faktycznie instalki na tam nie ma - montujemy płytę w jakimś emulatorze CD i powinno działać.

Do tego jest patch do wersji 1.2, który instaluje się na dysku, a wersja z CD automatycznie sprawdza, czy nie ma patcha i uruchamia wersję z dysku, a nie płyty. Takie to sprytne. Problem główny jest taki, że ta instalka to applikacja 16-bit, która nie uruchamia się w nowocześniejszych systemach.

Optymalnie byłoby chyba zamontować ten obraz na wirtualnej maszynie z Windows 98, zainstalować patch i grać. Gra działa w 320x240 i 640x480 (hires!), bez sprzętowego wspomagania, więc na wirtualnych maszynach powinno śmigać.

Jak ktoś sobie poradzi z tym, szczególnie uwzględniając patcha, niech pisze co zrobił.

military

FNG
1 766
4 727
Mam "Plik uszkodzony" w wirtualnym napędzie PowerISO, to samo kiedy go próbuję przekonowertować na .iso. Ktoś jeszcze ma ten problem?

Do góry Bottom