- Admin
- 4 872
- 12 259
W końcu udało mi się przekonać do EVE, po przejściu tutoriala poszło już gładko. Gra wydaje mi się bardzo obiecująca. Nie ma żadnej liniowości, robi się co kto chce, nie ma nawet parcia na walkę, można sobie handlować, świadczyć różne usługi, produkować, wydobywać surowce, czy zbierać śmieci (pewnie jest jeszcze cała masa innych rzeczy ale gram w to dopiero od kilku dni i zwyczajnie nie wiem ). Nie oznacza to oczywiście, że nie ma samej walki, bo ta może być, jest nawet opcja organizowania się w wielkie floty i wybijania wszystkiego na swojej drodze. Da się też NAP przekraczać na małą skalę gankując, czy nawet kradnąc, chociaż tutaj jeszcze zupełnie nie kumam o co chodzi. Nawet misje NPC są całkiem niezłe i urozmaicone, zdecydowanie lepsze niż znane z wielu innych produkcji wygładzające fałdy mózgowe misje w stylu 1. Zabij 10 szczurów. 2. Zabij 10 Ogromnych Szczurów. 3. Zabij 10 Magicznych Szczurów +3.
Ciężko powiedzieć czy to wada, czy też nie, ale gra jest bardzo skomplikowana, ma niesamowitą liczbę opcji i z pewnością wymaga sporo wolnego czasu. Coś za coś, z pewnością nie jest to pozycja dla kogoś, kto chce odpalić grę i zacząć np. strzelać.
Gdyby ktoś chciał spróbować to daję link do 21-dniowego triala. Polecam, bo tak właśnie będzie w akapie.
Ciężko powiedzieć czy to wada, czy też nie, ale gra jest bardzo skomplikowana, ma niesamowitą liczbę opcji i z pewnością wymaga sporo wolnego czasu. Coś za coś, z pewnością nie jest to pozycja dla kogoś, kto chce odpalić grę i zacząć np. strzelać.
Gdyby ktoś chciał spróbować to daję link do 21-dniowego triala. Polecam, bo tak właśnie będzie w akapie.