Główny temat o broni palnej

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Lepsza taka seria niż żadna

Właśnie obejrzałem, młodziutkie dziewczyny występujące gdzieś od połowy audycji mówią z sensem, jestem zszokowany odkryciem nowego gatunku kobiecego w naszym kraju - gatunku kobiecego, który mówi z sensem. Szok!!!

Ostatnia edycja:

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
No ja szerzę. Na narady chadzam czasem z t-shirtem, na którym jest Eastwood z gnatem w łapsku. Planuję inne t-shirty, już bardziej konkretne, ale nie wiem, czy mi styknie odwagi.

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Kto się boi to jedno i nie ma na dobrą sprawę żadnego znaczenia. Kto ma realną władzę i kto wpływa na to abyśmy nie mieli broni. To znacznie ciekawsze. Wielu telewizyjnych idiotów bredzi moim zdaniem o złych komendantach wojewódzkich, którzy interpretują nawet te istniejące przepisy po swojemu i nie wydają pozwoleń kiedy wszystkie uwarunkowania są spełnione przez petenta. Robią to owszem. Ale nie dlatego, że są źli, zazdrośni i boją się o to, że większe nasycenie bronią im w jakimś sposób zagraża. Oni się tego nie boją zupełnie. Oni są tylko ostatnim ogniwem - narzędziem w rękach prawdziwych decydentów. Podług mnie całe to państwo polskie powstałe według projektu moskiewskiego rękami arcyskurwysyna Czesia K ma właśnie tak wyglądać. Taki był plan i jacyś tam komendanci nie mają tu nic do gadania. Polak ma być biedny, nie mieć własności, broni i najlepiej wiecznie zadłużony. Taka Polska jest idealna dla niemiec, rosji i kilku innych. Aby to zrealizować trzeba mieć odpowiednich polityków polskich, którzy zrobią dokładnie to co pan im każe. I takich mieliśmy od samego początku i mamy do dzisiaj. Na wszystkich są kwity i haki, wszyscy to agenci lub idioci, którzy i tak zrobią to co im się każe za dobrą kasę i wygodne opierdalanie się. Wszyscy to marionetki. Rząd polski może sobie po-decydować o ustawie dotyczącej ogródków przydomowych ewentualnie. Jak się wychyli przez pomyłkę bo nie zakładam, że w dobrych intencjach to się go przytemperuje błyskawicznie. I zmieni tego czy owego. Niemcy i Rosja nigdy przenigdy nie dopuszczą do tego aby polak miał broń, prawdziwą własność i wolność. Był bogaty i niezależny. Mógł sobie sam przykładowo zawrzeć umowę z Chevronem na wydobycie gazu łupkowego na własnej ziemi, podpisać ją w tydzień i sprzedawać gaz komu mu się żywnie podoba - a dlaczego nie? Dla zmyłki wysyła się Dziewulskiego czy tego rzecznika policji na szklany ekran - nie pomne jak on się tam nazywa - aby straszyli trupami na ulicach i dzikim zachodem na każdym polskim osiedlu. Taka ich rola - postraszyć widza - nawet nie wierzę, że są tak tępi aby sami w to wierzyli. Tak ich rola. Każdy ma swoje zadanie do wykonania - komendant policji swoje, Dziewulski swoje.

D

Deleted member 427

Guest
10631053_299579676894701_8945139961610698712_o.jpg

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 003
Masz jakiś namiar na takowe, podaj linka, sam bym sobie kilka kupił.
Nie. Mam zamiar se grafikę zrobić samemu. Shirta z Eastwoodem wyszukała mi Żoneczka w ciuchlandii. Chodzi mi o jak najprostsze i oczywiste w przekazie. Jest takich kilka, bodaj w lib-grafice.

Oreł

Well-Known Member
574
465
Kumpel ma taką MP-5 na .22, pod wieloma względami jest to idealna broń na początek:
- typ występujący w połowie gier, więc powszechnie rozpoznawalny, co czyni naukę ciekawszą
- praktycznie zerowy odrzut
- lekka
- mała, ale jednak o wszystkich ułatwiających strzelanie cechach broni długiej
- nieziemski fun factor przy szybkim opróżnianiu magazynka
- tania amunicja

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
ale chyba zdecka droga jak na taki zabawkowy kaliber...
te od walthera chyba do tanich nie należą, umarex może taniej produkuje, nie wiem jakie firmy jeszcze takie robią...

Oreł

Well-Known Member
574
465
Walther i Umarex to ta sama firma, produkująca je na licencji H&K. Jest jeszcze GSG, robią w podobnej cenie, o jakości nie wiem nic.
Też uważam, że kbks powinien kosztować raczej 200 niż 2000 zł, ale co kto lubi.

T.M.

antyhumanista, anarchista bez flagi
1 412
4 448

Trochę popierdolonej, hoplofobicznej propagandy z USA. Logika filmu jest porównywalna do tej: nie kupuj papieru toaletowego, Hitler też go używał! Dodawanie komentarzy wyłączone, ciekawe czemu, hehe.

D

Deleted member 427

Guest
Wszystkie filmiki politycznych hoplofobów mają wyłączone komentowanie.

Do góry Bottom